onsdag, september 03, 2008

31/8 -1/9 -08 Borgvattnets Prästgård.

Ja vi överlevde ju natten inne i spökprästgården. Morgnen den 31/8 började med att jag stressade ihjäl mig på morgonen nästan och Jenny kom och hämtade mig strax efter 06:30. Ann-Marie kom till GusstN och Jennys hus vid 07:00 och vi packade bilen och började åka iväg. Vi åkte en lång väg på 53 mil upp till Borgvattnet. Riktigt mysig väg att åka, man mötte sig själv i svängarna nästan och det var berg och dalar
Väl framme i Borgvattnet så ringde vi en tjej som heter Elisabett som äger huset (men hon ska sälja det nu) så hon skickade upp en annan tjej som hette Pia (tror jag det var) och hon körde guidningen och visade hur man gjorde med spökpinnarna. När hon hade åkt så gick vi upp till ett jättestort träd man kan klättra i. Det är så att en blixt slog ner i det trädet för mycket länge sedan, det är en gran. Iaf, stammen längst ner är jättetjock och den går upp ca 1,5- 2 meter sen delas den så det är 9 stycken (normaltjocka granstammar, så som vanliga stora tjocka granar har) som går upp från stammen, RIKTIGT mäktigt träd. Och efter trippen dit så gick vi runt på kyrkogården och knäppte lite kort.
Sen gick vi till huset och testade spökpinnarna och vi fick riktigt äckliga svar. Ann-Marie´s farmor och farfar var med oss dit upp, dom hade skyddat vår bilresa upp dit bland annat. Sen så gick vi runt i dom olika rummerna och vi fick kontakt med den lilla pojken uppe i blåa rummet, märta var med mig på vänstra sidan ofta (hon dog i gula rummet när hon födde Nils som klarade sig. Nils är pappa till den lilla pojken i blå rummet). Nils var efter mig också, han satt brevid mig i sängen i gråterskornas rum när Ann-Marie frågade och han vart ledsen när jag reste mig och då gick han och ställde sig bakom mig. Ann-Marie och Jenny lekte massa med pojken iaf och GusstN fick inte hålla på med spökpinnarna alls.
På eftermiddage/kvällningen grillade vi och hade trevligt ute på gården. Vi hade massa mysigt där ute. Och sen mot kvällningen satt vi och letade i böckerna efter det vi skrev förra året vi var där, läste det och massa annat också i alla böcker. Sen gjorde vi popcorn och satt oss i receptionen och började spela Geni, jag kännde mig inge trygg där alls och rätt som det var kännde vi alla oss iaktagna från Rosa rummet så vi frågade med spökpinnarna och det var någon som kollade på oss därifrån så vi gick dit med vår digitala termometer och graderna gick ner fort, så det var någon där som satt och kollade på oss när vi spelade spel. Sen rätt som det var drabbades vi av nån konstigt feber. Alla vart jättevarma, alla hade lika hög feber typ. Vi höll på att bli tokiga så vi tog en varsin ficklampa och gick till kyrkogården, det var kolsvart ute så det var lite läskigt. Ann-Marie fick med en gubbe som satt vid en gravsten på sin kamera.
När vi kom tillbaka till huset så satt vi oss inne i allrummet (matsalen) där gungstolen står. Vi började spela kort och det var roligt tills lamporna slocknade. Tur att vi hade ljus tända. Efter ett tag gick dom på igen. Jag började gråta och dom andra hade roligt åt mig för att jag vart rädd. Såg även nått vid trappen lite då och då också. Rätt som det var så var Ann-Marie´s farmor och farfar med oss i rummet, gud va alla rös.
Sen vid 23 tiden gick vi alla upp till allrummet med tv-n på övervåningen, därifrån går alla rum in åt olika håll. Vi satt och läste massa i böckerna tills vi bestämde oss att vi alla skulle sova tillsammans i gråterskornas rum. Ann-Marie och Jenny låg på en varsin sida av mig i den lilla dubbelsängen och Malin sov i den lilla soffan där folk har sett tre gråterskor sitta. Ingen som låg mot fönstret i dubbelsängen kunde sova så Ann-Marie och Jenny bytte plats och det gick inte så bra. Vid 02.00 tiden såg vi att det var nån utanför dörren (vi hade den stängd), det var en springa uppe vid dörren så såg man lampan utanför lysa, sen rätt som det var blev det svart som att nån gick förbi, sen vart det ljust igen. Så hörde man hur nån gick runt där nere sen hörde vi att nån tog tag i ett bord och drog snabbt fram och tillbaka några gånger. Efter ca 15 minuter gick vi ner och kollade, allt var som det var när vi gick upp. Vi släckte då ALLA lampor och gick och la oss. Men det gick inte så bra att sova utan mardrömmarna börja komma. Elementet började knäppa mer och mer och vi blev rädda. Någon var vid våra fötter, dom drog i våra täcken/filtar.
Vi vilade ett tag och gick upp före 07:00 på morgonen, gick ner och gjorde frukost och satt oss inne i rummet med gungstolen. Då lyser det in utifrån i hallen, sen ser vi nån som går in i receptionen, en skugga så det som lyste in på golvet försvann. Vi körde med pinnarna och det var nån där inne. Jag skrek rakt ut, vart livrädd. Den lilla pojken ville jävlas med mig hela tiden sa han till Jenny och Ann-Marie. Han gillade inte mig så jag fick inte vara inne i vissa rum för han heller för nått kunde hända. Iaf så höll vi på med pinnarna hela morgonen. Vi fick inte störa Märta (som är pojkens farmor) för hon städade massa på morgonen. Det var världens äckligaste dimma ute på morgonen också.
På förmiddagen så gick jag och jenny ut vid trappen då var det nån på sidan av huset som bröt av en jättetjock pinne, lät som ett helt träd bröts sen öppnades ann-Maries bil och hon var långt nere på en åker och letade efter ved vid en skogsdunge på en åker. Vi skrek att hon skulle testa att trycka på knappen till bilen och det funkade inte att låsa därifrån så hur kunde den öppnas.
Sen så hela morgonen var det full aktivitet i huset. Vi fick våra övernattningsbevis och lämnade huset efter 14.00 tiden i måndags.

Huset, knäppte från bilden när vi åkte in på gården.
Lite av kyrkogården, man ser min skugga där. Dom små vita korsen är läskiga tycker jag.

Det är så otroligt fint med berg och dalar, tyvärr så knäppte jag aldrig nå kort uppefrån vägen vid borgvattnet. Gud så vacker det är där. Åkte förbi döda fallet också.


Här stannade vi och fikade på väg till Borgvattnet, gud så kallt det var då.
Ni ska få se mer kort i morgon för jag ska ladda in både filmer och kort från huset och sånt från min mobil. Så det kommer komma upp lite då och då, ni ska få se alla kort iaf.



Inga kommentarer: