__________________________________________________________
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
100 g smör
225 grader i 20 minuter
________________________________________________________________
Vispa ägg och socker
Det ska vara helt fluffigt och man ska inte känna nå socker
om man trycker med vispen i smeten.
Det ska vara helt fluffigt och man ska inte känna nå socker
om man trycker med vispen i smeten.
men jag blandar det brevid i en liten skål.
i äggsmeten och blandar det försiktigt med en slev eller som jag en slickepott.
Sen smälter man smöret och blandar i också med slev/slickepott.
Smöra och ströbröda en form och klicka ner smeten i mitten,
Smöra och ströbröda en form och klicka ner smeten i mitten,
i ugnen åker den ut av sig själv i formen.
Jag brukar alltid sätta in den i kylskåpet efter den kallnat
lite för då blir den så god eftersom den är kladdig.
Nu får ni ta och testa på detta idag då det är dåligt väder ute,
så en kopp kaffe och en gräddklick till kladdkakan sitter väl inte fel
en eftermiddag som denna. ÄT OCH NJUT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar