torsdag, december 10, 2009

RECEPT- Tonfiskbullar, ris och vit-sås

Här kommer recepeten på Tonfiskbullarna.

2 portioner,
1,5 stor potias
1 tonfiskburk i vatten
1 ägg-gula
ströbröd
Salt, paprikapulver, piff i all krydda

Gör såhär,

1. Koka och låt potatisen kallna, pressa med potatispress eller riv den med rivjärn.
2. Låt tonfiskvattnet rinna bort och blanda det med potatisen
3. Häll i en ägg-gula och rör omkring
4. Rulla till bollar när det är helt ihopsmetat
5. Rulla bollarna i ströbröd
6. Stek med olja på låg värme tills det blivit gyllenbrun färg.
Jag kryddade mina i stekpannan men man kan krydda direkt innan man rullar dom.
7. Koka ris (vi hade jasminris)
8. Blanda creamfrech med vitlökskrydda (chips-dipp krydda använde vi oss av).
Man kan även göra tsatziki eller vad som passar en själv i smak.
9. Servera med grönsallad, gurka och fetaost.

Ni borde testa på detta, hur gott som helst! FRÅGOR?

Inga kommentarer: