tisdag, januari 20, 2009

Snöoväder!

Hell yeah att det är de ute nu! Det snöade hela dagen igår och det gör det även idag. Och det är inte lite som kommer heller utan det vräker ner hela tiden.
Som tur är man arbetslös så det finns ju inga måsten om att åka iväg någonstanns, förutom om det är möte på arbetsförmedlingen vill säga. Ska kika runt på lite jobb idag, men det ända man hittar är ju försäljningsjobb och det vägrar jag ha. T ex stå i kupolen och försöka lura på folk att byta till Telenor eller något, no thanks. Jag vet själv hur mycket jag hatar sånt där dom försöker med allt, men vist... det är deras jobb att sälja.
Det värsta är att man måste söka ett viss antal jobb i månaden för att vara kvar hos arbetsförmedlingen, speciellt nu när jag ska få gå in i det där "jobbgarantin för ungdommar", kommer få några kronor om dagen nu eftersom jag vart inskriven i 3 månader hos arbetsförmedlingen. Iaf, eftersom det bara finns försäljningsjobb och dom har typ 100 lediga tjänster i dalarna så kommer man väl åka dit på det. Arbetsintervju sen får man jobbet, det värsta då är att man absolut INTE för tacka nej till jobbet.
Så frågan är ju, eftersom det finns mest sånna jobb så lär jag söka på det. Och man lär ta det som finns om man är ungdom som dom säger på arbetsförmedlingen. Eller nej, det finns ingen fråga. Jag kommer nog bli försäljare till slut ändå. Eller så börjar jag leta jobb på någon annan ort i Sverige, det finns ju två bra saker med det.
1. Slipper Hofors, lilla äckliga skithåla med mycket skitsnack.
2. Slipper antagligen försäljningsjobb eftersom jag flyttar för att söka på något jag är intresserad av.
För om jag ända ska söka försäljningsjobb kan jag lika gärna bor kvar! Dags för lunch nu! Grönsaks/pastagratäng med grönsallad till.

Inga kommentarer: