torsdag, februari 04, 2010

SJUKHUSET

Idag åkte jag och pappa till Gävle sjukhus för det hade blivit återbud så dom ringde tidigare i veckan så jag fick en tid. Har ju väntat i 3 månader snart för att få komma till en specialortiped för min handled som jag bröt i somras pga en bilolycka.

Jävligt sköna besked man fick då.. eller inte! Benet som jag bröt har läkt ihop som det ska, dock har det benet skjutit upp ett annat ben (därför jag har sån värk hela tiden och INTE kan bära tunga saker eller böja handleden, kan t ex inte spela gitarr, bära en stekpanna med den handen eller något sånt.) Det benet ska ligga bakom benet jag bröt men iallafall så ligger det framför benet och nästan 1 cm högre, DOM SKA GÅ JÄMT TILLSAMMANS.

Alltså ligger det benet högre upp och framför, därför jag inte kan vrida handen. Det ända dom kan göra är att operera och då lär man sövas ner (läskigt) och sen ska dom såga upp benet jag bröt, sen operera bort en bit från mitt höftben och sätta dit på benet som jag bröt så det blir längre så kulan i handleden ligger rätt, sen ska dom dit med en lång platta på insidan av handleden (vid blodådrorna ni vet) sen skruvar. Sen ska man gå med gips i flera månader igen, kan bli lääänge sa dom. DEN STORA FRÅGAN ÄR... Är det värt?



Inga kommentarer: