söndag, juli 25, 2010

SANDRA´s SMÖRGÅSTÅRTA

Nu har jag gjort smörgåstårtan, gud så fin den blev. Får hoppas att den är lika god som fin. Tänkte ge er steg-för-steg bilder hur jag gjorde den och sen allt ni behöver för att få lika smörgåstårta som mig, man kan ju ha vad man vill beroende på vad man tycker om, vissa gör med leverpastej och purjolök och i mitt fall tonfisk.

Det här behöver du handla:
>Polarbröd (3 delar, det är en påse, alltså 6 halvor)
>2 burkar tonfisk
>2 st skagenröra (eller dallassallad) Jag tog skagenröra lyx för att få en extra smarrig tårta. Brukar annars använda dallassallad.
>Creme Fraiche, Grädde (en skvätt kaviar som du säkert har hemma) Vissa använder majonäs, men godast med hårdvispad grädde med kaviar i.
> Sallad, Gurka, Körsbärstomat, CITRON
>Skinka & Ost
>ÄGG
>Räkor

Här kommer steg för steg i bilder. KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE STORT, DÅ SER MAN MYCKET BÄTTRE HUR JAG HAR GARNERAT DEN!

Lägg ut två stycken halvmånar på en tallrik, jag la på pyttelite smörgåsmargarin.
Om du väljer skagenröra så smeta ut allting. Om du väljer dallassallad brukar jag skära smörgåspåläggs-skinka i små bitar och blanda i så det blir lite mer smak.
På andra lagret blandar du tonfisken med creme fraiche och några
droppar citronsaft (ni vet dom små citronerna man köper i plast),
sen uppepå sätter jag dill.

Tredje lagret smetar jag på grädden som jag vispat och satt i kaviar i.
Kokar och skär ägg och lägger som ett kors som ni ser.
Lite salt på dom.
Lägger på sallad, köper sallad på kruka för dom är godare och finare.
Snurrar skinkrullar och ostrullar som jag lägger på salladen.

På med majonäs som jag hade på tub, tröck ut som en slingerorm på äggen.
På med räkor på majnäsen och DILL. Lagt på tomater och skurit gurka och satt på.

Sist men inte minst, citron över äggen och räkorna.
Whooola, min smörgårstårta!

Frågor funderingar? Bara att skriva.
Istället för tonfisk så kan man ha leverpastej och istället för grädde kan man ha majonäs, man kan ha kallrökt lax istället för räkor. Bara att använda fantasin och smaklökarna.

1 kommentar:

Jenni sa...

Gud så duktig du är. Den blev verkligen JÄTTEFIN! :)