Det här behöver du handla:
>Polarbröd (3 delar, det är en påse, alltså 6 halvor)
>2 burkar tonfisk
>2 st skagenröra (eller dallassallad) Jag tog skagenröra lyx för att få en extra smarrig tårta. Brukar annars använda dallassallad.
>Creme Fraiche, Grädde (en skvätt kaviar som du säkert har hemma) Vissa använder majonäs, men godast med hårdvispad grädde med kaviar i.
> Sallad, Gurka, Körsbärstomat, CITRON
>Skinka & Ost
>ÄGG
>Räkor
Här kommer steg för steg i bilder. KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE STORT, DÅ SER MAN MYCKET BÄTTRE HUR JAG HAR GARNERAT DEN!
Om du väljer skagenröra så smeta ut allting. Om du väljer dallassallad brukar jag skära smörgåspåläggs-skinka i små bitar och blanda i så det blir lite mer smak.
På andra lagret blandar du tonfisken med creme fraiche och några
droppar citronsaft (ni vet dom små citronerna man köper i plast),
sen uppepå sätter jag dill.
På andra lagret blandar du tonfisken med creme fraiche och några
droppar citronsaft (ni vet dom små citronerna man köper i plast),
sen uppepå sätter jag dill.
Kokar och skär ägg och lägger som ett kors som ni ser.
Lite salt på dom.
Lägger på sallad, köper sallad på kruka för dom är godare och finare.
Snurrar skinkrullar och ostrullar som jag lägger på salladen.
På med räkor på majnäsen och DILL. Lagt på tomater och skurit gurka och satt på.
Whooola, min smörgårstårta!
Frågor funderingar? Bara att skriva.
Istället för tonfisk så kan man ha leverpastej och istället för grädde kan man ha majonäs, man kan ha kallrökt lax istället för räkor. Bara att använda fantasin och smaklökarna.
1 kommentar:
Gud så duktig du är. Den blev verkligen JÄTTEFIN! :)
Skicka en kommentar