torsdag, augusti 06, 2015

RECEPT - Nougatkakor

Idag gjorde jag nougatkakor som jag överraskade mina föräldrar med till eftermiddagskaffet.

Blanda 4,5 dl havregryn, 1 dl mjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver i en bunke. Smällt 100 gram smör och blanda i och 2 msk ljus sirap. 

Tryck ut smeten på en form med bakplåtspapper och in i ugnen 10 minuter på 200 grader, den ska få en gyllenbrun färg. När du tagit ut kakan hyvlar du över 250 kr nougatchoklad så det smälter. Jag brukar dra med en gaffel för att få mönster. Låt svalna lite innan du sätter den i kylen, när den nougaten stelnat skär du den i bitar. 

Har min i kylen eller frysen så inte nougaten smälter. Superenkelt och gott. Istället för nougat kan man smälta choklad över vattenbad och ha över. 


Inga kommentarer: