Botten:
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllningen:
Ca 450 gram krossas ananas (jag köpte ananasringar och körde i min salladshackare)
1 ägg
2 dl cream fraiche
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
Såhär gör du:
Slå igång ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda dom torra ingredienserna i en bunke. Låt smöret svalna lite (jag hällde i direkt, tror ej det gör någon skillnad) och häll på mjölblandningen. Rör till en deg och platta ut den i en form.
Blanda den avrunna ananasen med cream fraiche, ägg, vaniljsocker, sockret i en bunke tills allt är en sörja. På med fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
Låt svalna och ät med vaniljglass eller grädde. Båda är lika gott tycker jag. Kan även ätas varm men då smälter tillbehöret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar