tisdag, januari 05, 2016

RECEPT - Banankaka

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en banankaka som är supergod. Jag hade två bananer hemma som det var dags att slänga nästan så det vart perfekt till detta recept.

Du behöver :

100 gram smör
3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
2-4 väl mogna bananer / jag använde 2 stycken ganska stora.
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk


Såhär gör du:

1. Smält smöret och låt svalna lite ( när du smälter i kastrull så räcker det om du låter halva smöret smälta för resten kommer smälta på värmen som är så slipper det bli så varmt.)
2. Smörja och bröa en form ca 24 cm i diameter (jag använde en form med löstagbara kanter)
3. Vispa socker och ägg pösigt. ( Det går att använda elvisp genom hela receptet)
4. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och vispa ihop till en jämn smet.
5. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel.
6. Tillsätt bananmoset, smält smör, vetemjöl och mjölk och vispa till en jämn smet på låg hastighet. Rör inte längre än att allt är ihopblandat. Ca 10-20 sekunder med elvisp.
7. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 45 minuter.
8. Låt kakan svalna några minuter och servera som den är eller på fat med en klick grädde eller vaniljglass.





Inga kommentarer: