söndag, april 21, 2013

TANZANIA - Sjunde delen 1 April 2013

1 April
Vi åt frukost och packade in oss i en LOKALBUSS och åkte i 5 timmar till Iringa. Vi stannade överallt och tog upp folk, hela bussen var full och folk med någon sjukdom eller något spydde på bussen i sina kläder hela tiden, det rann grått vatten ur deras munnar. Dom trängde in mer och mer folk överallt, dom hade hönor i korgar med sig och vid varje ställe dom stannade på kom det massa folk och sprang och skulle sälja saker vid fönsterna. Tanzanerna som åkte bussen köpte allt från kycklingbitar till majs och när dom ätit upp så kastade dom det på golvet så hela golvet var fullt med mat och grejer överallt, spyor och äckel. Folk hoppade på i farten och bussen stannade jätteofta vid poliskontroller då poliserna ville hoppa in och se så alla satt ner så dom satt sig nästan i våra knän för några sekunder. Och det stank svett , vidrig lukt som alla där nere nästan luktade. ÅK INTE LOKALT i Tanzania, var en jättejobbig resa. Dock var det lite bättre platser för jag och Angelica satt oss längst fram så man kunde sträcka lite på benen då och då men hjälpte inte mycket då dom skulle tränga in tusentals folk ändå. I en buss som rymmer 30 personer satt 70 stycken typ. 

Väl framme i Iringa hoppade vi av på Nema Craft, det är ett ställe som drivs av handikappade, dom har en shop där man kan köpa saker gjorda av dom och sen en restaurang och hotellrum att hyra. Vi åt mat där innan vi vart upphämtade av landrover bilar som skulle ta oss upp i bergen till Ruaha där vi skulle sova två nätter för att åka på Ruaha nationalpark. Vi kom fram långt upp i bergen och såg ut över flera mil bort mot bergen, vi var över alla träd och den utsiken var det vackraste jag någonsin sett i hela mitt liv. Vi alla fick bungalows att sova och bo i, det var så fint där , jag stortrivdes. Hotellet hette Ruaha hilltop lodge så ni kan googla om ni vill se något vackert. 

När vi hade gjort oss hemmastadda gick vi ner och åt en sån god middag som bestod av gurksoppa med bröd och sen var det broccoli, fisk, potatisgratäng, grönsaker. Det började regna och vi satt mitt uppe i bergen med långbord och massa tända ljus i lyktor som hängde överallt och man hörde gräshoppornas ljud. Klockan 22.00 stängde strömmen av sig och det blev helt kööööl innerligt svart så då vart det bara sova. 



 Utsikten


 Här uppe bodde vi





Det var så fint här uppe i bergen och se den utsikten var otrolig. Två mysiga dagar bodde vi här. 

Inga kommentarer: