söndag, april 21, 2013

TANZANIA - Sjätte delen 31 Mars 2013

31 Mars Söndag 

Det hade spöregnat hela natten och det fortsatt regna. Efter vi hade ätit friterad bröd till frukost började vi packa väskorna så gott det gick, det var kläder och saker överallt. Fick vika in tvätten som hade blivit dyngblöt under natten och packa ner också. När vi började bli klara gick vi och delade upp tee´t som hade blivit levererat till skolan var det lunch som bestod av det vanilja, potatis, ris, melon och bönor. Vi fixade oss inför hejdåcermoni och discot dom skulle ha för oss på skolan vår sista kväll. Vi samlades i ett stort rum med 60 platser där vi åt vår sista middag tillsammans med stuffmembers (lärarna på Njombe FDC) och vårat gäng. Många höll tal, några av oss höll tal. Man vart tårögd när man visste att vi skulle åka därifrån dagen efter. Säga hejdå till våra kära vänner, systrar och bröder. Kvällen slutade med underbar afrikansk musik, dans och häng med folket på skolan. Var så härligt att se alla dansa och ha så kul den kvällen. Vi gick och la oss runt midnatt men discot på skolan höll på tills 3 på natten. TACK NJOMBE FÖR UNDERBARA DAGAR PÅ SKOLAN!


Låten vi skrev till oss alla från Sverige som jag rappade och Angelica, Siri, Eva och Emma gjorde musik och körade fint till. Det handlar om oss alla och stämmer in EXAKT på hur vi är, vad vi gör och hur vi var nere i Afrika. 

Malin och Annelie sitter ihop, nästan så dom bildar en egen liten knop.

Karin och Birgitta sjungen i kör, dom måste ha en jävlans gehör.

Thore han passar bra i djungeln, där han sitter med sin lilla hatt i dungen. Svåra mattetal han ger, blir bara fler och fler. Kasta din bok i djungeln så vi slipper bli tvungen. 

Lilla karin är alltid med på ett hörn, sticker upp med ögon som en örn. Sprider solsken varje dag, är alltid go och glad.

Maria är Hamadda´s högra hand, dom kompliterar varann som jing och jang. 

Eva på sin största resa är, och 27 år fylla där. Allt går lite upp och ner, men när telefon funkar hon ler. 

Lilla Emma hungrig få gå, när lukterna tränger sig på. Även fast hon inte mat i magen har blir hon inte som en grotesk babar. 

Angelica alltid hungrig är, spottar och svär. Men när maten i magen ligger, hon blir så pigger.

Sandra Korscheck hörs och syns. Spelar ingen roll om det är någon som lyssnar, hon ändå aldrig tystnar. 

Siri Åbert med blomman bär, hon gör alla Tanzaner kär, hon kanske stannar här. 



 Här lagar dom mat.
 Världens finaste Angelica och en tjej från ensam mamma gruppen som tyvärr förlorat sin son i vintras pga lunginflammation, så söt tjej. 
 Hamaddah och Maria hade klätt upp sig fint inför sista kvällen.
 Rektorn på skolan George Oscar mangoma höll tal på middagen.
Dåliga kort från discot, men ska ladda in videon från det.



Inga kommentarer: