söndag, april 21, 2013

TANZANIA -Femte delen 30 Mars 2013

Idag var det näst sista dagen på Njombe FDC school. Klockan 08,00 var det frukost, macka med marmelad, flaska vatten och banan. Det var molningt och småkyligt denna dagen och dom hade förberett Bonanza, massa olika lekar för oss, eleverna på skolan och alla lärare (stuffmembers).  Dragkamp, Stå på ett ben på en pinne, hänga på en pinne, hoppa säck, fotboll, fylla en flaska med vatten med händerna geom att gå ca 6 meter mellan flaskorna och massa annat. Vi alla samlade på fotbollsplanen för att leka av oss och då kom solen fram och det vart olidligt varmt. Till lunch var det potatis, ris och bönor och här hade man börjat tröttna på att äta samma mat varje dag.

På eftermiddagen skulle vi alla delas upp och åka ut för att hälsa på lärare i deras byar och träffa deras familjer, se hur dom bor och bli bjudna på mat. Jag, Siri och rektor Birgitta fick åka iväg till Mr.Peter och se hans gård, fick se hans höns och små kycklingar, griskultingar, kossor, hundar, gris-suggan och se hans majsodling och grönsaksodling på gården. Vi kollade på tv hos han, en liten tv han köpt när han var i Sverige då dom fick pengar av oss. Alla deras tvprogram vi såg verkade helt sjuka, dom gör narr av utvecklingsstörda människor och handikappade, skrattar när dom slår dom och sånna saker, helt sjukt om ni frågar mig. Mr.Peter´s fru kom med majskolv från deras gård vi åt, sen fick vi den godaste middagen sen vi kom till Njombe. Kyckling från deras gård, sallad, pasta, ägg, ris och LÄSK. 

Vid 21,30 tiden hade vi blivit hämtade och kom tillbaka till skolan då gick vi runt lite på området på skolan sen fick vi komma in till Neema som bodde i ingången brevid oss. Vi såg på kyrkmusik på hennes lilla tv och satt där en stund. Tog dock inga bilder från vistelsen hos Mr.Peter, synd nog! 









Inga kommentarer: