Riv 6 dl morötter och blanda med 4 ägg och 4 dl strösocker. Smält 200 gram smör och blanda i och ha sedan i 2 tsk bakpulver, 2 tsk bikaronat (funkar nog med 4 tsk bakpulver annars), 2 tsk vaniljsocker och 4 dl vetemjöl. Rör ner kanel efter eget tycke eller strö över innan du stoppar in i ugnen.
Smöra och bröda en långpanna och i med smeten och in i ugnen i ca 20 minuter på 175 grader. Låt svalna.
Blanda 120 gram philadelpiaost, 60 gram hård smör/margarin och 3,5 dl florsocker. Bred ut på kakan när den svalnat och strö över cocos. Går perfekt att frysa.
Tidigare recept på morotskaka i bloggen; http://sandielover.blogspot.se/2015/04/blog-post_28.html
1 kommentar:
Ååh nu lär jag baka i morgon.. älskar när du tipsar om bak och matlagning.. supertack
Skicka en kommentar