onsdag, september 30, 2015

RECEPT - Smördegschokladkaka

Nu har jag äntligen testat denna underbara chokladfyllda smördegskaka, eller vad ska man kalla den? Den är hur enkel som helst att göra så ni alla borde testa att göra den i morgon till eftermiddagskaffet.

Du behöver:

En smördeg
200 gram marabou chokladkaka
1 ägg
pärlsocker

Du gör såhär: 

Rulla ut en smördeg (jag köpte en hel stor, kan kan även göra enportions med små smörplattor), lägg på en 200 grams chokladkaka och skär remsor och lägg över varannan så hela chokladen är invirklad i smördegen, pensla på med ägg och strö över pärlsocker eller vad man nu vill ha, hackade nötter går lika bra men jag valde pärlsocker. 

Grädda i ugnen i ca 20 minuter på 175-200 grader. Låt svalna lite då chokladen är jättevarmt. Går att servera med en klick grädde på fat eller vaniljglass eller äta bara som den är. 

Inga kommentarer: