lördag, november 05, 2011

RECEPT: Fläskfilé i ugn

Tänkte ge er tips på en maträtt jag och Joakim älskar som vi gjort 2 gånger nu, som vi kommit på själva att koka ihop, supergott. Nyss ätit det så tog bilder för att visa er..

 Skär upp röd och gul lök, gul paprika, tomater och purjolök
 Skär upp fläskfilé, vi har användt fläskytterfillé förut som funkar lika bra. 
Banka ut lite för att det inte ska bli så tjocka skivor och stek och krydda med  peppar, grillkrydda.
 Jag smörstekte champinjoner till Joakim som han åt brevid, man kan även ha i maträtten också men jag äter inte svamp. 
 Stekte bröd i olivolja tills dom blev krispiga, gott att äta till. 
När man stekt köttet blandar man det och grönsaksblandningen och häll på lite solja och blanda runt, sen på med matlagningsgrädde ca 5 dl och in i ugnen tills det kokat upp.
(på bilden har jag tagit ut det efter ca 20 minuter på 200 grader, rörde om och satt in det 15-20 minuter till på 150 grader.
Servera med kokt potatis..

FRÅGOR???

Inga kommentarer: