söndag, november 06, 2011

DAGENS TUMMAR




  • Höst - Jag vet folk som tycker det är jobbigt att det blir mörkt så fort men jag tycker det är mysigt. Man får tända alla smålampor hemma och tända ljus vid middagsbordet och i vardagsrummet när man ska kolla på tv på kvällarna. Känslan av massa smålampor och ett varmt och tryggt hem gör mig glad. 
  • Mat - Julmaten och all bakning som hör till Lucia och julen börjar närma sig nu. Tänk er att sätta sig efter en skoldag eller efter jobbet med tända ljus, en varm kopp te eller kaffe och en nybakt lussebulle med sin sambo. 
  • Folkhögskola - Jag pluggar ju heltid på Folkhögskola nu och jag älskar det. Att ha rutin på vardagarna, gå upp i tid och äta regelbundet. Träffa massa härliga människor varje dag, få göra något nytta som har med framtiden att göra och att det är så stor skillnad på folkhögskola och gymnasie/högskola. Det är så fritt, blandade åldrar och där jag går har vi jättefint och bra lärare. Längtar varje dag för att få gå till skolan, även om det är jobbigt ibland med tidiga mornar. 




  • Snö & Kyla -Jag gillar verkligen inte snö, men det hör till vintern så det är bara acceptera. Vist är det mysigt ett tag, men när det blir sådär jättemycket så det tar 1 timme att skotta bort snön från bilen och att plogarna gjort 1 meters vall bakom bilen är det inte roligt då det är kolsvart på morgonen och kallt, så är man nyvaken. Men det är bara gilla läget, kommer ju uppleva snön några månader om året hela livet så länge jag inte vinner några miljoner och flyttar till värmare breddgrader. 
  • Pengar-  Usch, allt man vill göra och så beror på pengar oftast. Allt är nästan pengar. Det finns så mycket man vill göra men det inte finns pengar till. Att bo i en lägenhet och vara studerande är inte lätt, men det viktigaste är att man har ett hem, en säng, värme, mat på bordet och någon man älskar att dela det med.
  • Mitt hår - Jag har alltid hållt på med mitt hår, det har varit så tjockt , långt och lockigt men av alla blekningar, färgningar och alla dagars plattande så har det blivit så slitet och tunnt. Klippt av mig en hel del också för att få det friskare men usch. Gör alltid en fläta som får sitta i tills jag ska duscha igen för det är så konstig kvalite. Och om jag haft RÅD hade jag köpt massa bra medel till håret, bra shampoo och även produkter för att få det lent, mjukt och att det håller sig när man plattar ner det. 
Någon som har tips på billiga produkter till hår som är slitet och tunnt.. Jag har självlockigt så lär platta ner det och blåsa. Så nå bra värmeskydd som håller håret platt när man plattat det också. 

1 kommentar:

Emily sa...

Jag använder mig av Schwarzkopf värmeskydd och gelé, bästa som hänt mitt hår. Har ju oxå jättelockigt och tjockt, så det tycker jag funkar bäst. Men sen har jag det lockigt så fort sommaren försvinner för minsta fukt gör det krusigt och lockigt igen :p