tisdag, mars 29, 2016

RECEPT - Rimbobullar

Idag gjorde jag för första gången Rimbobullar och dom vart farligt goda. Det vart 30 bullar av detta recept. Nästa gång ska jag göra dubbla recept. Dessa kan man frysa in när dom är färdiga och bara ta fram och grädda i ugnen innan man ska ha dom. 

Det du behöver är:

1/2 paket jäst för söta degar
2 dl kall mjölk
200 gram rumstempererat smör (jag använde margarin och det funkade lika bra)
1 msk socker
6-9 dl vetemjöl

Florsocker & vatten att blanda och ringla över de kalla bullarna.
Ägg att pensla innan gräddning i ugnen.

Till fyllningen behöver du:

100 gram rumsvarmt smör / margarin
2 msk socker
2 msk vaniljsocker


Du gör såhär: 

Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk, låt jästen lösa upp sig helt. Blanda ner smör, socker och hälften av mjölen och veva runt (jag använde bara en träslev i bunke), tillsätt resten av mjölen tills det blir en jämn deg. Jag delade min deg i två bitar och kavlade ut och skar 8x8 cm bitar och la ca 1 tsk fyllning i mitten och vek kanterna ihop till mitten och la i bullformar. Låt jäsa i 2 timmar under duk (jag lät mina jäsa 1,5 timme). Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 5-8 min på 250 grader. Låt svalna och blanda florsocker och vatten till en slät smet och ringla över bullarna.

Tips:  Använd riktigt smör för mer smak. 





Inga kommentarer: