torsdag, februari 06, 2014

Kära mormor!

Fina mormor Anni, detta skriver jag till dig! 

Sen jag var liten har du bott i ditt gula hus mitt emot kiosken som fanns där. Kommer ihåg hur jag och min bror fick småpengar för att springa dit och köpa godis. Kommer ihåg när du kom hem på helgerna då du bakat stora fina flätade bull-längder och på söndagarna när vi fick komma och äta kotletter med potatis. Minns när vi var hos Ernst stuga på Åland och ni rökte fisk medans jag hjälpte dig och diska i baljorna. Minns att du alltid tippade på hästar och när man satt i din skinnsoffa och kollade på naturprogram på tvn.

Åren försvann och jag växte upp. En hel del saker hände dig och vilken kämpe du alltid varit som klarat dig igenom allting. Minns varje gång jag, pappa eller bror åkte och klippte gräset vid ditt hus innan det var dags att sälja det. Sälja det huset som min mamma är uppväxt i, det huset min morfar jag aldrig träffat byggt, din trygghet, ditt slott, din fristad.

Allt som jag känner inom mig nu kan jag inte beskriva i ord, men jag vet att du finns bland oss lika som morfar och min farmor och farfar. Ni vakar över oss natt som dag tills vi ses igen. Jag är så otroligt glad för den tiden jag fått med dig och jag kommer sakna dig galna mormor. Jag hoppas du är med morfar, att ni är lika förälskade som ni var när ni var unga och hade fått både min mamma och morbror. Att ni kan dansa vidare. Jag kommer inte säga hejdå utan önska dig lycka till på denna resa som väntar dig nu med dina kära i himlen.

Jag älskar dig mormor, nu, i morgon, föralltid. Du kommer alltid finnas i våra tankar och hjärtan! Livets gång är en hård väg vi alla måste ta och du har klarat det galant, jag är ett stolt barnbarn. 


Inga kommentarer: