söndag, april 10, 2016

RECEPT - Igelkottskakor

Testade att göra igelkottskakor igår så vill dela med mig av receptet. 

Du behöver: 
4 dl vetemjöl
200 gram smör ( godast med riktig smör och enklast för degen spricker inte då )
1 dl florsocker
1 nypa salt

Smält blockchoklad ca 200 gram
Cocos

Såhär gör du :
1. Blanda samman degen så den blir helt slät och allt smör är inbakat.
2. Rulla till en lång rulle och dela den på 20 bitar.
3. Rulla dom till runda bollar och platta ut med fingrarna och forma till vattendroppar. Se till att dom är rak och inte så buckliga uppepå (första bilden nedan ser man att mina är buckliga och det gör att dom blir så efter dom gräddats också, finast när dom är slät.)
4. Grädda ca 15 minuter på 200 grader, låt svalna helt.
5. Smällt chokladen (över vattenbad eller i micro, se till att rör om flera gånger så det inte bräns), doppa nosen först och låt rinna av sen doppa halva delen på båda sidorna och strö över cocos så det fassnar. Ta sedan baksidan av en sked och dutta dit ögon. lägg på bakplåtspapper och låt stelna.

Det går att frysa och ta upp direkt och äta. Lite jobb med dom, men dom blir underbart goda och roliga till barnkalas eller så.


1 kommentar:

Anonym sa...

Nämen vad söta!! Nästan synd att äta dem ;) :P
/ Nathalie