tisdag, april 05, 2016

RECEPT - Biskvier

Idag har jag testat för första gången i mitt liv att göra biskvier. Jag själv kan inte äta dom då det är mandelmassabotten men mina föräldrar blev väldigt glada över dom och fick bra betyg också. Jag trodde dom skulle vara svårare att göra men det var superenkelt så vill dela med mig av detta enkla recept på "enligt föräldrarna" supergoda biskvier.

Det här behöver ni till botten:

300 gram mandelmassa
2 äggvitor

Det här behöver ni till smörkrämen:
150 gram rumstemperat smör / margarin (jag använde bakmargarin)
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao

Överdrag : Mörk blockchoklad (Går lika bra med t ex mörk marabou choklad men då lär man tänka på att den smälter fortare än blockchoklad som är till för bakning.)

Såhär gör du:
1. Sätt igång ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan och blanda väl med äggvitan (jag använde elvisp så det vart en slät, jämn smet.
3. Spritsa ut på bakplåtspapper i önskad storlek och grädda 10 minuter i ugnen, låt svalna helt. 
4. Blanda smörkrämen och ta en klick med sked och lägg på mitten av botten, ta skeden och forma krämen neråt mot yttre kanterna så det blir som en liten uppåt-bula. Låt stå kallt i ca 30 minuter.
5. Smällt chokladen över vattenbad (alt. micron, men glöm ej röra flera gånger för att det ej ska brännas).
Se även till att inte den smälta chokladen är jättevarm då det är smörkräm och det finns riskt att den kan smälta lite. 
6. Doppa i chokladen och ställ i kylen minst 1 timme. 

Tips: 
Det går att frysa dessa och bara ta upp någon minut innan servering.
Jag vände på botten så den sidan som gräddades uppåt vart nedersidan så den är finare och nedre sidan på plåten vart mer platt. Jag stack en kniv i under och doppade sedan i chokladen och lät det rinna av lite. 



Inga kommentarer: