torsdag, september 28, 2017

Sov gott älskade Alice , 2009/11/11 - 2017/09/26

Sen i Juni har min Alice nyst massa och det började med att komma snor ur ena näsborren och ögat på samma sida började rinna. När det en dag kom var ur näsan åkte jag till veterinären direkt och hon fick medicin utskriven, hon fick det i 10 dagar men blev inte bättre så fortsatt en vecka till men inget hände. Några dagar efter började det blöda ur näsborren och när hon nyste flög det ut blod. Ögat fortsatt rinna. Jag ringde runt till massa veterinären och dom föreslog en CT röntgen , vilket skulle kosta 7k minst. I all panik började jag försöka samla in pengar men det gick inte framåt,  sökte massa fonder hos kyrkan och andra fonder för djur men inge respons förns jag fick kontakt med Lena Rydström på Änglakatten, efter några samtal och ett veterinärbesök på djursjukhuset och annan medicin som inte hjälpte något alls bokades en CT röntgen in och i all väntan kom det mer och mer blod ur näsan på Alice. Får ett samtal på 3 minuter att Alice har en tumör uppe i näsan som spridit sig så vävnaden mellan nos och öga är borta därav det rinner ur ögat och det hade trängt sig in i skallbenet. På röntgenbilderna ser man en stor massa i hela nos och gångar på högra sidan på henne. 

Får panik och får bara höra att avlivning är det bästa för henne. Men efter ett x antal timmar med Lena på Änglakatten och funderande så bestämmer jag att göra biopsi, så inbokad åker jag in med henne några dagar efter och dom tar ut bitar ur näsan på henne för att skicka iväg. Får svar två veckor efter att det inte visar tumör utan stark infektion men att det kan vara en infektion utanpå tumören och att så mycket har förstörts så enda vägen är operation för att försöka suga ur allt, stråla henne och operera bort ena ögat och en bit av nosen. 

För ca en vecka sedan slutade hon äta. Hon kunde inte tugga längre för det gjorde så ont, och det började rinna blod ur andra näsborren , hon nyste och blodade ner allt hemma och märkte hur hon kom till mig och bara ville vara nära. Hon som annars vart ensamkatt. Kommer sakna hur hon kom och la sig på ens bröst och duttade nosen mot min mun och ville bli kliad vid öronen. 

I tisdags kl 16.00 befann jag, pappa och min bästa vän Malin oss hos veterinären i Hofors för att låta Alice somna in. Kom in där i ett mörkt litet rum och massa ljus tända. Hon får lugnande och vi gosar med henne tills hon blir trött, men min stora fina starka tjej ville inte så hon fick sövmedel först innan överdosen. Jag hade min hand under hennes huvud och kände hur det vart tungt och sedan slutade hennes hjärta slå. 

I flera veckor har jag gråtit så mycket över att min älskade och det kommer bli en jobbig tid framöver. Jag saknar henne så otroligt mycket och jag önskar att hon kunde få mer år här på jorden med mig och hennes två bröder Peavey och Stewart. Jag ser dom sörja för dom märker att hon är borta och det är så tomt utan henne hemma även fast jag har dom andra två. 

Alice blev näsan 8 år gammal. <3 

Till dig Lena Rydström på Änglakatten. Att du och din gubbe har hjälpt mig med detta betyder så mycket för mig. Jag hade aldrig utan er hjälp ekonomiskt kunna tagit reda på vad som var fel på Alice. Dom timmarna vi har pratat i telefonen har betytt så mycket för mig och jag vet inte någonsin hur jag ska kunna tacka er nog. Ni är änglar, så otroligt fina människor som hjälper många katter. Ni är guld värd, du Lena kommer ha en stor plats i mitt hjärta. 

Och ni som har facebook så finns deras sida under namnet " änglakatten - ideell registrerad förening" där man kan skänka valfri gåva som går till katter i nöd. Som Alice nu som dom skapade en insamling för. 

Om ca 2 veckor kommer jag få hem Alice i en urna och hon ska begravas i vår. 

Vill även tacka alla som skänkt pengar till Alice veterinärbekostnad, utan er hade det inte varit möjligt med alla undersökningar, och tack för allt stöd, all kärlek jag fått nu efteråt. Ni är så otroligt fina , kanske att en dag kan jag hjälpa er tillbaka. Tack! <3 






Inga kommentarer: