onsdag, januari 10, 2018

RECEPT - Snickerskaka

Har aldrig testat och göra snickerskaka då jag är nötallergiker men igårkväll slängde jag ihop denna för att testa något nytt, går bra att frysa in om man får främmande. 

Du behöver :

1 liter cornflakes
1 dl cocosflingor
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 burk jordnötssmör
250 gram blockchoklad

Såhär gör du :

Smält jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Ju längre du har det och puttra ju mer fast blir kakan, har du den för kort stund på plattan finns risk att den rasar sönder. Jag kokade min på svag värme och rörde om hela tiden annars brände det fast i ca 2-5 minuter.
Krossa cornflakes lätt och blanda med cocosen, häll över blandningen från kastrullen och rör runt. Tryck ut i en form med bakplåtspapper ganska tunt och ställ kylt. När den stelnat så smälter du chokladen och häller över och låter stelna i kylt sen. Detta ska förvaras i kyl eller frys.

För att göra denna utan socker och vanlig sirap så skippade jag sockret helt och använde mig av sockerfri sirap. Därav är det bara sockret i de andra ingredienserna som vart med.


Inga kommentarer: