söndag, juli 23, 2017

ROADTRIP - ÖREGRUND & GRÄSÖ

Tidigt på Fredags morgonen åkte jag och Malin "GusstN" mot Öregrund och Gräsö efter att fått iden kvällen innan att ta en roadtrip dit och ta med käk m.m att grilla. Så vi far iväg ner över och det är ju så otroligt fint vid havet, alla båtar och små hus. Vi tog bilfärjan över till Gräsö och åkte till en camping där som GusstN alltid har varit på i sina yngre dagar och firat midsommar med sin familj och jag har följt med ditt ett x antal gånger också när man var yngre så var roligt att åka dit och kolla runt lite och tidigare har vi aldrig varit någon mer stanns på ön för när vi var där och campade hade vi inge körkort så man gick alltid till färjan och åkte över till Öregrund på kvällarna och gick runt m.m men nu tog vi oss en rejäl tripp och åkte hela vägen upp på Gräsö. 

Efter någon timmes åkande så tog vi färjan över till Öregrund igen och åkte runt och letade parkering och sen gick vi oss och satt oss och åt en jättegod Italiensk pizza på en Italiensk restaurang precis nere vid havet. Och rätt som det var började folk springa från restaurangen och när vi gick ut och kollade var det världens rök en liten bit bort så när vi ätit upp gick vi dit och då brann en takvåning på ett lägenhetshus så dom spärrade av alla gator m.m och vi som tänkte gå och kolla i alla små butiker vid Öregrund men det gick inte då allt fick stänga. Så hemskt för det brann fortfarande när vi åkte hem seeeeent på kvällen, var helt övertänt och brandmännen höll på i 8 timmar under tiden vi var där och då slog lågorna än när vi skulle bege oss hemåt, som tur kunde dom ta vatten ifrån havet hela tiden och sen låg skum längst hela gatorna (finns bilder nedan). 

Vi traskade iallafall omkring i Öregrund och kikade på det som var öppet sen tog vi oss en promenad längst alla båtar vid hamnen och satt oss ute på klipporna och kollade på alla båtar och bara tog det lugnt, vart en glass vid havet innan vi tog bilen och färjan över till Gräsö igen för att sätta oss vid straden på campingen där och grilla lite senare på kvällen innan vi åkte hem.

Var länge sedan jag hade en sån lugn dag fast man är iväg sådär, var så mysigt och jag ville inte hem. Och vi valde verkligen rätt dag för solen sken hela dagen, länge sedan man mådde sådär bra som jag gjorde när man var där borta. 

Lite bilder från dagen kommer här under.. 















Inga kommentarer: