söndag, juli 24, 2016

THE WEEKEND..

Åh vilken bra helg jag haft det, är en dag kvar.. Söndag men då brukar det inte hända så mycket, idag är det nog den varmaste dagen denna sommar, det visar 29 grader i skuggan på balkongen MEN det är inge sol och det åskar massa. Jag som tänkte sola massa idag då jag låg och stekte i tre timmar igår, man lär hålla i brännan.

I fredags åkte jag med mina föräldrar till ett ställe som heter Stjernsund och spelade minigolf och jag förlorade stort, skyller på alla getingar som var där runt mig som jag slogs mot. Satt iallfall sista banan på ett slag, de ni.. Vi gick även runt och kollade alla småbutiker runt om där sen åkte vi vidare mot Hedemora för att plocka jordgubbar på en stor åker, det var varmt men så värt det för vi plockade sammanlagt 6 kg jordgubbar så nu har jag massa i frysen jag kan ta upp och göra smoothie på. Så stora, goda och svenska jordgubbar direkt från plats utan att dom är besprutade är ju de godaste. Vart en liten tripp genom Säter och Borlänge och sedan mot Falun för att gå runt på stan, fikade och kikade massa affärer och sedan handla lite mat på vägen hem.

Och igår (lördag) solade jag hela eftermiddagen och sen bjöd jag hem GusstN (Malin) på mat, jag gjorde bakad potatis med kycklingcurry röra och sallad, så vi satt på balkongen och åt i kvällssolen. Kvällen spenderades med lite gotta på balkongen, bra 80 tals musik och yatzy spel, avslutades med en film då myggen attackerade för mycket. Vi såg Piranha 3D, sååå mycket blod och tillgjort men den var ok. Har ni sett den?

Nu ska jag städa lite och tvätta, det Söndagar är till för så man kan starta en ny vecka sen. Hoppas ni alla haft en bra helg. Här under har ni bilder från i helgen. 



tisdag, juli 19, 2016

SAKER JAG STÖR MIG PÅ..

Pokémon Go - Är detta ett skämt eller? Man läser överallt på internet och på nyhetssidor står det att flera dött av det då dom gått rakt ut i vägen och blivit påkörda när dom kollat rakt ner i mobilen. Folk har kört bil och spelat och kört in i träd m.m Folk har sagt upp sig på jobbet för att bli pokémonmästare och vissa har erbjudit sig att leta pokémon åt andra som arbete. Dom som gjort detta spel är/kommer bli mångmiljonärer, det är ju en sak som är säker. Jag kommer INTE spela detta. 


Folk - Folk som inte ser helheten i saker utan bara en liten del och blir därav jättesnåla. T ex "En tjej ska sjunga på ett dop för några hon inte känner och dom har hyrt/bokat in denna person. Hon ska sjunga två låtar och dom är inte villig att betala det sångaren begär för dom tycker det är för dyrt för dom här två låtarna. Nu handlar det om ca 500 kr och denna sångare måste en månad nu i förväg träna in dom här två låtarna, ta kontakt med kantor/band som ska spela musik till, försöka boka in minst 1-3 tider för att träffas och gå igenom och repa låtarna med rätt tonart och allting och då ska man försöka anpassa tid i sitt egna liv/fritid för att få det att passa med kantorn och sen resa till den andra orten som ligger på ca 1-6 mil bort t/r dessa gånger. Det känns då ganska ovärt allt detta arbete man lär lägga ner före av sin tid för att få ca 200 kr som inte ens räcker för bensinpengar. Tänk till på allt annat runt om - Helheten. 


Tiggare - För ca 2 veckor sedan skulle jag och min kompis panta på en butik och tiggaren utanför var riktigt jobbig, han drog i påsen med panten, försökte trycka ut kvittot, stod jättenära och tjatade att han ville ha våra pengar, kände sånt obehag och vart så irriterad för jag sa nej hela tiden. Jag hade 13 kr på mitt konto och jag sa "Nej detta är min pant, mina pengar, jag har inte heller nå pengar." då gick han ut till bilen han såg vi kom i, och gick runt min bil och kollade in sen kom han tillbaka och sa "Stereo, massa pengar.", när vi gick ut då vi hämtade våra pengar så drog han tag i min kofta och säger "madame madame". Har även fått höra att det är flera som är riktigt otrevliga, skriker fula ord, drar i kläder/väskor och pekar finger. 


Jockiboi & Therese Lindgrens bråk - Ingen har väl missat det eller? Jag tänker inte skriva mycket om det men Therese´s video hon la upp och drog upp allt gammalt skit om Jocke som han har gjort tidigare i sitt liv, det var sååå fult gjort av henne och jag kommenterade på hennes instagram att "Du har sjunkit i mina ögon efter din senaste video på youtube", då blockade hon mig där. Okej att ha diskussioner men att säga "Nu lägger vi ner allt detta." Sen gör hon en riktigt hatvideo och drar upp saker om Jocke som hände för 10 år sedan som inte ens har med saken att göra. Nu visade du din riktiga sida Therese. #teamjocke


5 småsker som är störande ..
1. The conjuring 2 finns ingenstanns att se i bra kvalite på nätet. Men filmer som kommit ut lååångt eften den finns att se i HD kvalite. 

2. Sommaren, jag är lika blek som en albino denna sommar. Eftersom det ej vart sol flera dagar och värme har jag inte ens tänkt på att börja sola för ska man bli riktigt brun lär man steka massor. Denna sommar hinner man få lite färg en dag sen är den brännan borta innan man kan sola igen.

3. Stör mig på att jag har sån skrivkramp, min bok ska vara klar innan detta år är slut och har inte ens kommit halvvägs. Vet hela boken i huvudet men när jag väl ska skriva kan jag inte få ner orden rätt eller formulera bra. Måste stänga in mig med datorn framför mig och slå av allt runt om mig och bara skriva. 

4. Knott & Mygg. Denna sommar har knotten tagit över stället där jag bor på. Jag brukar vanligtvis bara ha myggbett men nu har jag ca 50 knottbett på varje ben, och dom är stora som faaan. Och därav kan jag inte raka benen utan att det blir blodblad då det är stora sår. 

5. Kattpäls. Jag har en ny soffa och bara katterna går förbi på golvet blir soffan vit av päls. Har testat med gummiskrapa, dammsugit varje dag men allt går inte bort och det är sååå störande när man precis köpt en ny soffa. Tips mottages om ni vet vad man kan göra för att få bort päls. 



måndag, juli 18, 2016

Cherrie - Tabanja

LOVE THIS SONG! 


lördag, juli 16, 2016

HAPPY BIRTHDAY TO ME..

Idag blev man 27 år gammal och denna dag hittils har varit sååå bra. Klockan tolv inatt sjöng mina fina älsklingspojkar åt mig på skype åt mig och idag blev det tacos till lunch hos föräldrarna där både syster och bror med familj kom. Ni vet att födelsedagsbarnet får alltid bestämma mat, hehe..

Vi har precis fikat och ätit jordgubbstårta, varit ute och lekt massa och plockat smultron. Jag fick en jättefin popcornmaskin, en liten som spottar ut popcornen direkt i en skål så det ska ni få va med och testa med mig så håll er uppdaterade så kommer en video innan kort. Fick även ett kors på en silverkedja och på där satt min fyrklöver och hjärta som jag fått när jag var liten, sååå fint så äntligen kan jag ha ett halsband och ha på mig jämt.

Får se vad som händer senare idag, är cruising i Hofors så blir kanske att kolla på den om regnet håller sig borta, är varmt men mulet och solen kommer och går. Hoppas alla har en bra dag, för det har jag. 


torsdag, juli 14, 2016

Liquid lipstick- hjälp?

Är det bara jag eller finns det fler som inte gillar Liquid lipstick? Alltså flytande läppstift som torkar matt på läpparna.

Jag har provat några olika och jag har inte gillat något matt läppstift än. Har testat både matta läppstift och matta flytande läppstift och dom blir så torra fort och läpparna klibbar ihop i varandra vilket bara blir irriterande när man ska prata, äta m.m Och sen är det sååå svårt att få bort det från läpparna, gnuggar till läpparna blir helt svullna och röda innan det försvinner, och då ska vi inte tala om när man swatchat på handen, kan duscha 3 gånger innan det är borta helt.

Någon som har tips på någon bra liquid lipstick, märke? Jag vill ha en som känns mjuk och inte klibbig och torr. 


tisdag, juli 12, 2016

READING IS DREAMING WITH OPEN EYES..

Jag har köpt två böcker jag tänkte läsa nu under sommaren. Jag brukar inte läsa så mycket böcker men dessa två verkade riktigt bra. Stockholm rosé och Elsas mode heter dom. Mode, skönhet, ideal, fester, killar och mycket mer.

Nu ser jag fram emot de dagar i sommar som det kommer regna för då kommer dessa sitta i min hand. Brukar ni läsa? Har ni nå tips om nå bra böcker?


måndag, juli 04, 2016

WHAT I EAT IN A DAY

Då jag har börjat äta 5 mål om dagen nu och räknar kalorier, gram och allting så tänkte jag dela med mig av en dags mål av mig. Dock har jag haft svårt att få i mig 5 mål om dagen så ligger på 3 st men ska försöka bli bättre. 

Allt jag äter är i light, lätt och minst fett i. Och två lagade mål om dagen varav 100 gram "kött" ska jag få i mig och även 1,5 liter vatten. Inge annat än detta ska ätas eller drickas. 

Under varje bild kommer recept m.m Och om ni gillar detta, kommentera gärna så ska jag fortsätta. 
FRUKOST - Smoothie
2 dl Lättyoghurt ifrån Valio 
 1 dl frysta hallon 
Mixa en minut i en mixer och häll upp i valfritt glas, jag tycker det är gott att dricka med sugrör.

LUNCH - Grekisk sallad med couscous och grillad kycklingfile med sweet and chilisås.
Tomat, gurka, Sallad, Babyspenat, fetost (Dressing på var en påse grekisk krydda, 2 msk olja, 2 msk vatten men blandar och häller över).
1,5 dl ekologisk fullkorns cousocus.
100 gram kycklingfile jag delade på och vitlöskmarinerade och grillade.
Ripplade över lite sweet and chilisås.


MELLANMÅL 1 - Gravad lax macka
Två osockrade fullkorns mackor jag rostade.
2 msk light philadelphia ost (1 msk på varje macka)
Några babyspenat 
2 skivor gravad lax


MIDDAG - Vegansk "köttfärssås", pasta och tillbehör.
2 dl tricolore pasta (tomat, spenat, vete)
2 dl vegosås
Smulad fetaost och babyspenat.

Vegensk färs steker jag med gul lök, svartpeppar, salt och en burk
med Mutti tomatsås. 

MELLANMÅL 2 -
2 stycken Crispin fullkorn
Lite light philadelpiaost 
2 kalkonskivor
Några blad babyspenat


FRÅGOR?