torsdag, mars 31, 2016

NEW IN

Godkväll! Idag har jag spenderat dagen ute på vift, blivit en hel del affärer och jag kom hem med tre stycken jääättefina ljuslyktor, en stor och två mindre, dom lyser sååå otroligt fint. Vart kär i dom direkt när jag såg dom i butiken. Har även letat efter en vår och höstjacka men hittade ingen i rätt tyg som jag var ute efter och dom flesta var beige , militärgrön eller mörkblå och jag ska ha svart. Allt är svart på mig, så det är inte lätt att hitta i mina byråer efter kläder så allt är samma färg.

Nu har jag precis kommit hem efter nästan 12 timmar på vift så nu blir det chilla resten av kvällen, kanske se en film eller så. Är det bara jag om är så glad över att sommaren är på väg? Dock har det regnat idag..



onsdag, mars 30, 2016

GLOSSYBOX - Mars

I månadens Glossybox fick jag massa bra saker, min mascara är precis slut och fick en som jag hört mycket bra om så ska bli roligt att göra en Sandra testar på det.

Är du sugen på att läsa mer om Glossybox, börja prenumenera eller varför inte ge bort i present. Kika då in här: https://www.glossybox.se/referal?CI=MTQ2Nzk4

Månadens glossybox :

Emité make up - Artist Lashes Mascara
Artist lashes mascara är en vattenfast mascara som er fantastisk längd och volym på dina fransar. Silikonapplikatorn är lätt att arbeta med och ger perfekt separerade och fylliga fransar utan klumpar.
Orginalprodukt: 210 kr

Luxie Beauty - Rose gold large angled face brush
Underbart mjuk borste med vinklad form. Avänd exempelvis till contouring rouge, highlighter eller bronzer. Vinkla och applicera makeup med cirkulära rörelser. Borsten är 100 % vegansk och cruelty-free.
Orginalprodukt: 159 kr

Hot Makeup - Eyelash curler
Ta fram din flirtiga sida med Hot make ups ögonfransböjare som formar dina fransar. Använd tillsammans med mascara för en look som håller hela dagen. Böj först fransarna försiktigt sen applicera därefter mascara.
Orginalprodukt: 80 kr /st

ACO - Face CC cream medium SPF 15
Aco 6-in-1 CC cream är en multifunktionell dagkram med färkorrigerande pigment som förhöjer hudens naturliga lyster och jämnar ut hudtonen. SPF 15 kyddar mot solens skadliga strålar. Passar alla hudtyper, även känslig hud.
Orginalprodukt: 149 kr/ 50ml

PEPSODENT - White Now Gold
Whitening-tandkräm som omdelbart ger vitare tänder. Redan efter första borstningen gör den blå färgen att tänderna ser vitare och glansigare ut. Innehåller flour och fungerar utmärkt för daglig användning. 
Orginalprodukt 34,90 / 75 ml
(Klinsk studie på optisk whitening-effekt mätt på 79 personer. Whitening -effekten är temporär)



tisdag, mars 29, 2016

SOCIALA MEDIER

För er som inte vet finns jag på fler ställen än bloggen. 

Instagram : sandrakorscheck
Snapchat : sandrakorscheck
ASK : sandrawkorscheck
Periscope : sandylower



RECEPT - Rimbobullar

Idag gjorde jag för första gången Rimbobullar och dom vart farligt goda. Det vart 30 bullar av detta recept. Nästa gång ska jag göra dubbla recept. Dessa kan man frysa in när dom är färdiga och bara ta fram och grädda i ugnen innan man ska ha dom. 

Det du behöver är:

1/2 paket jäst för söta degar
2 dl kall mjölk
200 gram rumstempererat smör (jag använde margarin och det funkade lika bra)
1 msk socker
6-9 dl vetemjöl

Florsocker & vatten att blanda och ringla över de kalla bullarna.
Ägg att pensla innan gräddning i ugnen.

Till fyllningen behöver du:

100 gram rumsvarmt smör / margarin
2 msk socker
2 msk vaniljsocker


Du gör såhär: 

Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk, låt jästen lösa upp sig helt. Blanda ner smör, socker och hälften av mjölen och veva runt (jag använde bara en träslev i bunke), tillsätt resten av mjölen tills det blir en jämn deg. Jag delade min deg i två bitar och kavlade ut och skar 8x8 cm bitar och la ca 1 tsk fyllning i mitten och vek kanterna ihop till mitten och la i bullformar. Låt jäsa i 2 timmar under duk (jag lät mina jäsa 1,5 timme). Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 5-8 min på 250 grader. Låt svalna och blanda florsocker och vatten till en slät smet och ringla över bullarna.

Tips:  Använd riktigt smör för mer smak. 





fredag, mars 25, 2016

GLAD PÅSK

Hej allesammans! Idag är det långfredag och jag har precis städat lägenheten och duschat, så blir att fixa sig snart och planera kvällen. Igår så firade vi mamma som fyllde år, fika och tårta vart det och jag fick ett påskägg också, man blir aldrig för gammal för sånt. Kvällen vart lugn hemma med lite tvspel och skratt.

Vad tycker ni om påsken ? Jag tycker den är så härlig, man går mot våren, ljusa färger och man vet att sommaren kommer inom kort. Dock så har vi trökigt väder, ena sekunden snöar det, haglar, regnar, sen smälter det bort sen kommer det nytt. Men det går ändå för man vet ju vad som väntar om ett par månader.

Jag hoppas ni alla har en bra påsk vart ni nu än befinner er och ni som inte firar påsk hoppas jag har en härlig helg. 


tisdag, mars 22, 2016

RECEPT - Havrebollar

Man äter ju oftast chokladbollar så nu ville jag dela med mig av ett riktigt enkelt och gott recept på havrebollar som bara smälter i munnen. 

Du behöver ( ca 25 st ):
150 gram rumsvarmt smör/margarin
2 dl Strösocker
2 dl Cocos
6 dl Havregryn
4 msk Oboy
1 msk Vaniljsocker
1 -1,5 dl Vispgrädde

Cocos att rulla i.

Du gör såhär:
Vispa grädden och blanda resten av ingredienserna brevid och häll sedan i. Låt stå kallt i ca 30 min och rulla i cocos eller valfri "topping", låt stå kylt då det innehåller grädde.


måndag, mars 21, 2016

Hello Monday!

Idag vart det en tripp till Dalarna, haft en riktigt bra dag och vart lite shopping också på Family house och Pickabo och ett annat ställe. Köpte en mascara och en vitskimrig ögonskugga ifrån STAR och en perfekt stor necessär ifrån Trck Tobago i fejkskinn, sååå nöjd. Vart även en lunch och fika på stan också.

Nu har man plockat lite här hemma och snön vräker ner ute så resten av denna dag / kväll blir det lugnt, spela lite tvspel och kanske se en film. Hur ser vädret ut där du bor?





Kent - Då som nu för alltid


Är inte så stort fan av Kent annars men några låtar är riktigt bra och en av dom är denna ovan.

HAIR - From Grey to brown

Idag la jag i en naturlig brun färg för grå täckning på min mamma, det vart superbra. Hon fick färgade ögonbryn på samma veva. Första bilden är före och dom andra två efter. Naturligt är fint.

torsdag, mars 17, 2016

YOU CAN RUN BUT YOU WON´T COME FAR..

Godkväll! Tänkte köra en liten uppdatering. Just nu sitter jag och väntar på att min mat ska bli klar, blir en kycklingburgare med mos till middag och resten av kvällen skulle spenderas i kyrkan då vi skulle repa men jag mår inte toppen så bestämde mig för att stå över kvällens rep och chilla hemma. Blir nog lite tvspel senare. Jag har hittat världens roligaste gäng jag spelar playstation 3 med, vi pratar på Skype och skjuter zombies ihop på Black ops. Riktigt skojsigt..

Annars har det inte hänt så mycket, jag håller på att skriva massa på min bok men just står jag lite still då jag inte vet hur jag ska fortsätta riktigt men kommit 2 kapitel av 10 i alla fall som jag är nöjd och klar med. Så innan detta år är slut ska den vara klar, lär bara planera in att vissa dagar ska jag verkligen sätta mig ner och skriva någon timme och bara göra det för att komma in boken.

Snön är också borta nästan men såg på smhi att det ska komma mer nästa vecka men vi hoppas det hinner bli ändrat för nu tycker jag det får vara nog, vintern är slut nu. Vill ha sommar, värme, äventyr, bada och sena kvällar ute med vännerna. Men vi är på väg åt rätt årstid i alla fall så det glädjer mig.

Ska börja uppdatera bättre och mer men vart en jobbig vecka med mycket känslor och saker att ta in därav dålig uppdatering men håll utkik, för det kommer lite inlägg då jag testar nya produkter.



tisdag, mars 15, 2016

RECEPT - Bakad potatis med röra

I helgen gjorde jag bakad potatis med tonfiskröra och räkor och en god somrig sallad till så tänkte dela med mig av ett enkelt recept på denna goda röra. 

För 2 personer

2 dl Cream Fraiche
En stor matsked majonäs
En halv rödlök
Kryddade med dill, torkad gräslök, svartpeppar och salt.
Satt i lite citronjuice också.
1 burk avrunnen tonfisk (I vatten eller olja spelar ingen roll)
En näve räkor eller efter eget tycke.

Blanda allt samman i en skål och låt stå i kylen så den hinner dra i sig lite.

Potatisen gjorde jag i micron, 15 minuter per potatis som jag hade gjort ren, torkat noga och pickat ca 15 hål runt hela. Salladen är en påse med italiensk salladsmix, fetaost, plommontomater, gurka och rädisor. Hade även lite chiabattabröd på sidan av. 


söndag, mars 13, 2016

SUNNY SUNDAY

Idag åkte jag, mina föräldrar och deras två vänner och min brorsdotter iväg till en sjö där vi grillade korv, drack varm oboy, åt bullar och jag fotade lite. Så otroligt fint väder ute idag, solen sken över isen där folk satt och pimplade. Hittade massa vargspår också. 

Jag tog massa kort med systemkameran så direkt när jag laddat in dom ska ni få se men tills vidare får ni lite mobilkort jag tog. Vart en riktigt skön eftermiddag ute. Och vi räddade också en kille som hade kört av vägen, han var tacksam. Nu väntas lite middag sen blir det chillkväll då jag är lite febrig.













fredag, mars 11, 2016

That feeling...


SAKER JAG STÖR MIG PÅ

1. Folk man säger till t ex "Gud så fin tröja du har." och man får till svar - Nej men usch den är gammal och sliten. Men ursäkta, varför har du den på dig om du inte tycker den är snygg? 

2. Folk som går före i kön. Man står i kö för en sak, vad ger just dig rätt att gå före eller tränga dig före mig utan att fråga dessutom. 

3. När men väl är på bra humör och sugen på att göra något skoj så är det alltid dåligt väder och tvärt om när man bara vill ligga inne och chilla är det alltid fint väder så man får ångest och nästan ger sig ut ändå. 

4. Folk som är så stora i orden på internet men när det kommer till verkligheten vågar dom inte säga ett ord. Ett skydd bakom datorn hjälper inte i verkliga livet. 

5. Telefonförsäljare / Jehovas Vittne t ex - Är jag intresserad av att köpa en ny mobil och ändra mitt abonnemang jag har tar jag själv kontakt med någon försäljare / butik för att höra vidare, man blir inte mer intresserad av att försöka bli påtvingad. Tycker synd om dom som inte kan säga nej. 
Och t ex att Jehovas kommer och knackar på dörren och man öppnar och dom står och babblar om vad man tror om framtiden och allt sådant för att försöka värva medlemmar. Är jag intresserad tar jag kontakt själv. Att dom kommer till mitt hem, min fristad, min trygghet och gör allt för att jag ska ta emot deras bibel m.m vad vet dom om vad jag har för tro m.m Tycker det är fräckt. 

6. Folk som gnäller över att dom inte har pengar men dom inte gör något åt det. - Jag är arbetslös och lever på det minsta lilla pengarna man kan få varje månad, det är väldigt tråkigt för man ej har råd med saker man skulle vilja ha råd till MEN jag gnäller inte om det, för jag vet att man kan sätta sig som telefonförsäljare om det är så, det finns oftast jobb inom det yrket så. 

7. Folk som jobbar på matställen och står och snorar och hostar. -Jag vill inte ha era bakterier i mig genom att ni snorar, drar er vid näsan, hostar rakt ut m.m Sjukskriv er några dagar för att slippa smitta alla era kunder som dessutom blir lite mer äcklad och kanske inte kommer tillbaka om dom själva blir sjuka. 

8. Dessa saker  "Man är inte tillsammans om man inte har ändrat till att man är i ett förhållande på facebook." , "Man är inte vänner om man inte är vänner på facebook." -Herregud, man vet väl vart man har varandra, det är väl viktigast?! Tycker många är så att , vi är ju inte ihop förns vi har ändrat facebook,.. facebook facebook facebook. 

9. Allt sker på facebook, tycker jag. Hade mailat ett företag på deras hemsida på kosnument grejen om en produkt som var helt fel, fattades två grejer och jag väntade 1,5 månad på det men fick inge svar av dom och till slut tänkte jag att jag kontaktar dom via facebook istället, tog 10 minuter så fick jag svar och 2 dagar senare hade jag sakerna som fattades. 

10. Folk som försöker få andra tycka synd om dom . -Det kan vara synd om vissa, helt klart. Men jag är så less på vissa som allt bara ska handla om dom, hela tiden. Och dom vänder allt så det ska bli synd om dom. Det är inte synd om dig för att du inte kan göra en fläta i håret, bara du kan göra något åt det för jag tycker inte synd om dig för det då jag t ex gett massa med tips hur du ska göra, kolla youtubs videos m.m för att få tips. Gör något åt saken istället. 

onsdag, mars 09, 2016

CRAZY CAT LADY

Var förbi mina föräldrar en snabbvända idag och tog några kort på min katt som bor där. Så otroligt fin han är ute i snön, ska nog ta systemkameran och fota han ute någon dag. 






måndag, mars 07, 2016

Q/A - About me

Dags för en q/a om mig, denna snodde jag från fina Johanna.

1. Vad är du beroende av?
En dålig sak, Pepsi Max. 

2. Du måste klä dig i en enda färg resten av ditt liv- vilken?
Svart. Använder bara svart nästan.

3. Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag sminkar mig fint, mina ögon och hår.

4. Dina planer under hösten och vintern?
Det är ett halv- år dit så har ej några planer. 

5. Brukar du skratta för dig själv?
Ja alltid, går och tänker på olika saker så börjar man skratta.

6. Vad är det konstigaste du ätit?
Det måste ha varit när jag var på klassresa i 6:an och vi var på
överlevnadskurs typ och vi fick en hel bäver och vildsvin vi grillade på
ett spett över eld, smakade på det iallafall.

7. Hur imponerar man på dig?'
Genom att visa uppskattning, respekt och inte vara en sån som
skryter om allt och humor är ett stort plus.

8. Vilken stad vill du helst bo i för resten av ditt liv?
Jag bor i en liten håla nu och vet inte så många städer som är bra,
men jag är helt såld för Falun, där vill jag bo. 

9. Hur ser dina morgonrutiner ut?
Jag vaknar och ligger och drar mig och kollar telefonen på meddelanden och instagram sen
kikar jag om någon lagt upp något kort klipp på youtube att se på.
Sen går jag upp och tvättar rent ansiktet och smörjer det, gör ren kattlådorna och ger dom mat & vatten. Sen fixar jag mitt hår och sminkar mig och äter någon frukost om jag ska iväg annars lär jag 
vara vaken någon timme innan jag kan äta något. Morgonrutiinerna ser lite olika ut. 

10. Vad längtar du efter?
Sommar, sol, bada, picknick, gå promenader utan att gå i slask, grilla , umgås
med vännerna långt in på nätterna och hänga ute. Och självklart att åka till Åland som vi
alltid gör på sommaren. 

11. Serier du följer just nu?
Eftersom många har uppehåll nu så är det bara The walking dead.
Men annars är det Mistresses, Orange is the new black, Switched at birt, Awkward &Fear the walking dead.

12. När brukar du oftast gå och lägga dig?
Jag försöker gå och lägga mig runt 22.00 på veckorna och på helgerna kan det bli sent.

13. Tre saker du vill göra i framtiden?
Skaffa hus och inreda precis som jag vill, resa runt till massa olika länder & få drömyrket.

14. Vad finns det alltid i din handväska?
Handsprit ( en vana efter jag var i Afrika - Tanzania ), mobil, plånbok, nässpray och mina
tabletter jag lär ta varje dag. 

15. Tre utländska bloggar du följer?
Läser en blogg från tanzania , annars ingen men följer massa youtubers från andra länder. 




lördag, mars 05, 2016

SARAHA I MELODIFESTIVALEN

Ikväll ska finaste SaRaha uppträda på andra chansen i Melodifestivalen och som ni alla vet
så håller jag alla tummar på henne och att hon ska gå vidare, så gör som jag och rösta fram henne till final. 

Ring 099-20602
eller smsa 02 till 72 211