onsdag, september 30, 2015

SANDRA TESTAR - Oriflame ansiktsmask

Detta är True perfection renewal mask från svenska märket oriflame och är en mild och exfolierande gelmask. Den ska göra huden mjukare, lenare och mer strålande efter endast 10 minuter. Den innehåller enzymer ifrån granatäpple. Priset på denna är 199 kr /50 ml

Jag hade denna på mig i ca 10 minuter nu på kvällen och det är som ett gele man stryker på i ansiktet, den torkar in lite under tiden man har den på sig och sedan sköljer man av den, tycker det var svårt att få av allt så använde min ansiktstvätt efteråt. Huden känns mjukare och lenare, ska använda denna 3 gånger i veckan nu så gör jag en uppdatering sen.



RECEPT - Smördegschokladkaka

Nu har jag äntligen testat denna underbara chokladfyllda smördegskaka, eller vad ska man kalla den? Den är hur enkel som helst att göra så ni alla borde testa att göra den i morgon till eftermiddagskaffet.

Du behöver:

En smördeg
200 gram marabou chokladkaka
1 ägg
pärlsocker

Du gör såhär: 

Rulla ut en smördeg (jag köpte en hel stor, kan kan även göra enportions med små smörplattor), lägg på en 200 grams chokladkaka och skär remsor och lägg över varannan så hela chokladen är invirklad i smördegen, pensla på med ägg och strö över pärlsocker eller vad man nu vill ha, hackade nötter går lika bra men jag valde pärlsocker. 

Grädda i ugnen i ca 20 minuter på 175-200 grader. Låt svalna lite då chokladen är jättevarmt. Går att servera med en klick grädde på fat eller vaniljglass eller äta bara som den är. 

SANDRA TESTAR - Softlan Ultra

Dom här tre förutom den som doftar vanilj är mina absoluta favoritdofter i sköljmedel, dom luktar så otroligt gott och vill att hela min lägenhet ska lukta som dom så tänkte tipsa att hälla i lite sköljmedel och blanda med vatten och spraya på gardiner i hemmet, det luktar gudomligt. 

Har ni någon favorit, tipsa mig gärna genom att lämna en kommentar här nedan.


Some photos from the weekend with Pernilla..












tisdag, september 29, 2015

söndag, september 27, 2015

NEW IN - bellápierre cosmetics

Detta läppstift ifrån bellápierre är gjort av mineraler och naturliga vaxer. Det sitter länge och doftar ljuvligt, lätt och krämigt att ha på läpparna. Jag har färgen Ruby och läppstiftet kostar ca 229 kr.



fredag, september 25, 2015

onsdag, september 23, 2015

IN TIME, EVEN YOU FIND YOU'RE WAY TO EVERYTHING YOU'RE LOOKIN' FOR..

Ibland snurrar tankarna extra mycket om det som komma skall, hur framtiden kommer se ut och hur den närmaste tiden kommer vara. Jag brukar ofta säga till mig själv att ta dag för dag men ibland lär man planera saker.

Har funderat en del på framtiden och vad jag vill, hur jag vill att mitt liv ska växa från och med idag och jag kan säga att efter att ha stått still i över 3 veckor då jag vart i en ond cirkel har jag sakta börjar tagit mig framåt. Jag blir starkare som person med små steg från dag till dag. Vissa dagar går jag tio steg bak och en annan dag 2 steg fram men varje steg jag inser är framåt får mig att le. Bara att visa mig själv att jag klarar av saker gör mig glad efteråt. Och att jag börjar göra saker jag må bra av.

Bort med det gamla som gör en irriterad, arg och tankespridd och in med det som ger en glädje, kärlek och positiv energi.

Att jag börjar ta mig tillbaka i en vardag då jag sköter det jag ska och min handledare på arbetsförmedling skrev ett mail att jag är exemplarisk. Att jag hela tiden siktar framåt för att nå nya mål jag vill komma till i mitt mående, går på kbt behandling för mina panikångestattacker jag har i perioder. Jag sjunger i en kör där vi repar en gång i veckan och har  konserter i mellanåt, och att umgås med dessa underbara människor några timmar en gång i veckan, att vara i kyrkan och sjunga och bara släppa loss med härliga gospel låtar och det låter gudomligt vackert ger mig styrka.

Jag vet att man ibland lär stanna upp och tänka efter, men inte se det dåliga runt omkring en utan försöka fast det är svårt att se det som är bra, dom små saker som får en att le även fast det ibland kan vara jobbigt.

_______________________________________________________________

Ni är många som frågar angående min panikångest jag lever med. Tänkte berätta lite kort bara.

Jag fick det första gången vintern 2010 efter att jag gick ur ett förhållande som hade vart riktigt dåligt en längre tid med misshandel inblandat och sedan att en vän gick bort i en bilolycka. Jag visste inte alls var det var då för det var så nytt, fick till och med ringa ambulans första gången. Efter det kom det med täta mellanrum och jag tog hjälp av psykolog och läkare för att få tabletter. Fick en överdos av tabletterna och hamnade på psyk. Efter det var jag livrädd för att ta tabletter men efter ett halvår började jag äta igen och dom har jag nu ätit i 4 år.

När jag känner av panikångest börjar det krypa i kroppen och jag känner mig rastlös, kroppen går in att det är en fara som händer och att man ska börja fly, det är just det jag försöker med då, vill alltid fly till en trygg plats. Om jag varit på en affär, står i en kö och det går segt fram så kan jag känna att det börjar krypa i mig, då börjar jag fokusera på något, börjar kolla i plånboken, i mobilen eller räknar tuggummisorter på hyllan och att andas är det viktaste, in genom näsan och ut genom munnen. Nästa steg efter man börjar bli rastlös så börjar jag rysa i hela kroppen, går från tårna ända upp i huvudet, och jag börjar andas fortare och känner panik, känns som jag ska svimma, spy, och att halsen ska svälla upp på mig. När jag är inne i en period med panikångest, att bara tänka på att dricka något som är varmt kan ge mig panikångest då det känns som att det inte är kallt som rinner ner och att halsen ska svälla upp. Jag tror att många av er känner igen er i det jag skriver och folk som ej haft detta vet inte alls hur jobbigt det är att leva med detta och att panikångesten tar över ens liv. Man ska bara be den dra åt helvete för den ska inte få styra.

Jag kan skriva en hel bok om hur jag lever med min panikångest men inte just nu utan jag vill ge er några tips som jag fått nu för att kunna gå vidare och bara på några dagar känns det mycket bättre.


  • Varje kväll innan jag ska sova lyssnar jag ca 15 minuter på avslappnade musik. 
  • Jag försöker vara ute i naturen så ofta jag kan för att frisk luft och naturen, bara kolla ut över en sjö eller gå i skogen och lyssna på alla ljud omkring en gör mycket.
  • Sova och äta regelbundet, jag är sjukt dålig på det men man kan inte ändra allt på en dag utan man lär ta allt steg för steg och det får ta sin tid innan allt är på plats. 
  • Skriva ner några saker varje dag som man är tacksam över. 
  • Sluta umgås med folk som ger en dålig energi, gör saker som får dig att må bra, vad som helst. 
  • Försöka sluta stressa och försöka planera upp viktiga saker så man hinner med dom i tid utan att det ska bli i sista sekund. 
Det finns mycket mer jag vill skriva. Men jag har börjat tagit dag för dag mer och ser till att göra det jag mår bra av, försöker vara ute mycket och gör avslappningsövningar för att komma bort lite från dåliga tankar. Inget kan lösas på en dag eller en vecka, men om ett år t ex då hoppas vet jag att jag kommit långt. 





IF WE DON'T TRY, WE'LL NEVER KNOW WHAT WE MIGHT MISS..

Idag äntligen köpte jag mig en "vuxen målarbok" som vissa kallar det, jag skulle kalla det terapi för själen. Att sätta sig ner och inte tänka på allt omkring utan koncentrera sig på att måla, eller ja färglägga och lägga ca 30 minuter om dagen på att sätta sig ner, slå igång lite lugn musik och bara rita tror jag är en perfekt lugn stund för mig som lever med panikångest.

Jag köpte denna bok, Kreativitet och Mindfulness på Maxi Ica för 99 kr. Pennorna är Sense Basic och ni kan se bild nummer två under att dom inte är bra någonstans, testat på annat papper också så det blir att införskaffa sig riktiga pennor så fort jag kan.

Har ni någon sådan här bok? Vilken är eran favorit och har ni tips på pennor så lämna en kommentar här nedan! 



ARASH feat Helena - ONE DAY

A memory back in time..

Jag satt och tänkte tillbaka lite på min resa jag gjorde till Afrika och kom och tänka på när vi skulle landa och vara några timmar i Etiopien på vägen hem. Då gick vi och kollade i affärer och det var några tjejer som sprang efter mig och ville att jag skulle komma in i deras butik, det var ett familjeföretag och jag följde med dit och dom ville ha dit mig för att få ta kort med mig, dom ville fotas alla som jobbade där i butiken, en vit piercad tjej. Dom tyckte det var så coolt med mina piercingar och tatueringar, men minns att dom hela tiden sa "White girl with piercings", dom var helt extas och jag fotades med hela familjen där.

söndag, september 20, 2015

Lets play some games..

Efter en dags fiske somnade jag en stund hemma, var helt slut i huvudet och trött då det inte vart många timmars sömn natten som var. 

Sen åkte jag, Sara och Emma till Malin och här har vi spenderat kvällen med massa spel, körde "med andra ord" och nu kortspel. Blir snart hemgång så man kommer upp i morgon för då blir det fullspäckat några timmar. 

På vägen till Malin fick vi tvärnita för en stor älg som hoppade framför bilen, tog en bra stund innan han travade iväg ner på sidan av vägen, sjukt stor dom är. 

Nu ska jag vinna denna omgång så man får åka hem och sova några timmar! 

Lets fish!

Åh så härlig förmiddag jag haft med mamma, pappa och deras vänner Birgitta och Lennart. Drog en bra bit in i Dalarna och fiskade, åt mackor och varm oboy, grillade korv, plockade blåbär och satt i solen. 

Jag kastade och kastade och plopp så var bästa draget borta. Lär inskaffa nya framöver. Synd att fiskesäsongen snart är över när man fått smak för det. Härligt att vara ute i naturen. 

Nu ska jag hem och duscha av mig skogslukten , luktar mest rök. Haha! 








torsdag, september 17, 2015

You ask and I answar..

Här kommer lite snabba frågor och svar som jag fått på kommentarer. 

Vad är din favoritfärg? 
Jag tror jag svarat på denna förut, men det är svart. Jag gillar inte färger så både det jag går klädd i och mitt hem är svart, vitt och grått. 

Vilken är din favoritkändis?
Det är en svår fråga. Jag gillar Channing Tatum för han är bra skådis och även fin att titta på. 
Annars är det nog Hillary Duff (gillar alla hennes tonårsfilmer) och svenska skådespelare är Mikael Nykvist. 

Vad är ditt bästa och sämsta köp?
Det beror på vad det handlar om, rent allmänt så mitt bästa köp är nog min underbara kontinentalsäng och mina katter är det nog min Iphone och inom skönhet min OBH nordica plattång och min BB cream från The body shop.  Mitt sämsta köp är nog min Kaffekapselmaskin, jag använde den två vintrar då jag gjorde varmt choklad i den sen har den stått i ett skåp sen dåliga concealers och alla olika mascaror man köpt som inte alls funkar. Tur nog har jag hittat den bästa concealern men dom har slutat sälja det märket nu så ska snåla på min länge och mascara använder jag ifrån Isadora.

Vilket var ditt favoritämne och sämsta ämnet när du gick i skolan?
Favoritämne var Matte, Musik och Bild. Kan ej välja mellan dom. Sämsta ämnet var Kemi, så mycket grejer för vad allt heter, väte m.m 


Vilka sminkprodukter använder du mest?
Om jag ska iväg på något dagtid m.m brukar det bli lite puder och mascara (ibland fylla i ögonbrynen lite), annars om det är något roligt man ska iväg på går jag all in med alla produkter ögonskuggor m.m Men om jag ska säga vad jav använder mest är det Mascara. 

Är du kär i någon?
Jag är otroligt kär i min Mattias. Han är så underbar och förstår mig, stöttar och finns alltid där.
Min finaste stjärna på jorden. 

Vilka youtube kanaler följer du?
Jag följer ganska många, men my best girls är ju Anty, Therese Lindgren, Sarasongbird, Sabina Desiré, WilmasBeuty, Clara Henry, Keyyo, Keela, Sacha, Katrin Berndt, Felicia Bergström och Linn ahlborg. Där har ni några iallafall, svenska youtubers. 



tisdag, september 15, 2015

Fantan Mojah - Rasta Got Soul

Hate to be sick..

Ville bara kika in och uppdatera lite. Har varit förkyld i två månader till och från och nu har jag åkt på feber och halsont vilket gör att man blir helt slö, kallsvettas som en gris och man vill bara ligga i sängen. Det är nu det finns massa tid att blogga tänker ni för att man chillar hemma och försöker bli frisk. Men denna vecka är det något varje dag. Igår var jag och tog blodprover och tvättade, idag har jag vart i Sandviken och sprungit i affärer och även vart på möte hos min psykolog, i morgon är det sjukhuset som gäller och på torsdag lär jag vila för att orka med att repa med kören, sen ska jag ta helg. Visst finns tid mellan allting men har massor att göra hemma här.

Men nästa vecka kommer det massa tips på produkter, fick hem 4 paket förra veckan med massa nytt som jag tänkte visa er, så ska försöka testa allt lite så jag har något att skriva om produkterna tills dess.

Nu ska jag ta mig en låååång dusch, färga håret och fortsätta kolla på en serie jag hittat som är superbra, kommer tipsa om den framöver. Glöm inte följa mig på instagram : Sandrakorscheck


torsdag, september 10, 2015

Into the woods

Gårdagen bestod av städa, tvätta, sjunga och sen var jag och Malin ut i skogen och plockade blåbär. Det fanns miljontals lingonbuskar men det hade vi ingen nytta av men till slut efter att ha letat i 30 minuter hittade vi ett hav av blåbär på ett ställe så det vart några liter. 

Kan säga att jag aldrig mer kommer rensa blåbär. Trodde aldrig jag skulle bli klar och fingrarna var nästan svarta. 

tisdag, september 08, 2015

RECEPT - Morotskaka

Idag gjorde jag en morotskaka så tänkte dela med mig av detta superenkla recept du endast behöver en skål och en slev och veva ihop allting. 

Riv 6 dl morötter och blanda med 4 ägg och 4 dl strösocker. Smält 200 gram smör och blanda i och ha sedan i 2 tsk bakpulver, 2 tsk bikaronat (funkar nog med 4 tsk bakpulver annars), 2 tsk vaniljsocker och 4 dl vetemjöl. Rör ner kanel efter eget tycke eller strö över innan du stoppar in i ugnen.

Smöra och bröda en långpanna och i med smeten och in i ugnen i ca 20 minuter på 175 grader. Låt svalna.

Blanda 120 gram philadelpiaost, 60 gram hård smör/margarin och 3,5 dl florsocker. Bred ut på kakan när den svalnat och strö över cocos. Går perfekt att frysa.




Tidigare recept på morotskaka i bloggen;  http://sandielover.blogspot.se/2015/04/blog-post_28.html

A dream come true..

När min farfar var ca 16 år gammal såg han och hans bror sin kusin sist, då väntade en flykt till ett tryggare land, Sverige. När jag var 9 år dog min farfar och saknaden efter honom har varit enorm sen dess. Min farmor levde tills jag var tonåring och jag har sedan dess vart intresserad av min släkt i Tyskland då farmor också var därifrån. Jag har börjat leta nu när jag blev äldre på facebook och har hittat några personer som är runt min ålder som visade sig vara min släkt i Tyskland. Dom jag skrivit med på internet är två familjer vars deras mamma i ena och pappa i andra som är tremänningar med min pappa, hans tvillingbror och deras syster här i Sverige. Så dom jag skrivit med på internet är kusinen till min farfar och hans bror. Han lever i Tyskland än och min farfars bror är också vid livet och jag har längre undrat om man någonsin kommer kunna träffa dessa människor, dom som har samma efternamn som mig, vi som är dom enda i världen med det efternamnet.

Idag såg jag på min facebook sida att ena killen från Tyskland är i Sverige och inte nog med det, han är ihop med en tjej som bor 5 mil ifrån mig. En av dom jag aldrig trott jag kommer få träffa är 5 mil ifrån mig nu, ifrån oss, ifrån en kram och ifrån en historia. Och jag har skrivit med honom och hans svenska flickvän och vi ska ses. Jag är så upprymd att jag knappt kommer kunna prata ett ord på engelska till honom men jag tror det kommer bli magiskt. Och han är så lik oss i släkten, han är en kopia av min pappa och hans tvillingbror när dom var unga.

Vill ni följa med på denna resa ? 

måndag, september 07, 2015

fredag, september 04, 2015

Get to know me tag - Lär känna mig

Vilket tuggummi brukar du köpa? 
Jag vet inte , brukar inte köpa det så ofta men om jag köper så inget som är så starkt, mer fruktigt.

Vad har du alltid i kylen?
Förutom kattmat så Pepsi Max.

`Säger du "Kex" eller "chex"?
Kex.

Har du mjölk i kaffet? 
Jag har slutat druckit kaffe men drack med mjölk då jag drack.

Apple eller Android? 
Apple. Fattas bara en Imac sen har jag allt i Apple.

Spolar du vatten innan eller efter du satt på tandkräm?
Både och, tror jag. Men iallafall före.

Hur står du vänd i duschen?
Står med ryggen mot väggen så jag ser ut i badrummet.

Knycklar du eller viker du toapappret? 
Är nog med knycklare.

Hur fördelar du tiden när du åker kollektivt?
Jag åker sällan kollektivt, men har jag inte sällskap med mig som man kan prata med då lyssnar jag på musik, då går tiden fort och man får tid att sitta och tänka och slappa lite.

Fönsterplats eller gångplats? 
Fönsterplats, fråga Malin. Varje gång vi ska åka buss långt m.m så ska jag sitta vid fönstret. Skönt att
sitta tryggt där inne och mysa.

Lugn eller stressad? 
Stressad, jämt jämt jämt fast jag inte har något att vara stressad över oftast så känner jag en inre stress.

Tålmodig eller otålig?
Otålig. Vill jag något ska det ske direkt, nästan iallafall.

Planerare eller impulsare?
Jag tycker om att ha saker planerade, för då vet jag mer vad som händer och kan lägga upp min tid
på det utan att stressa men det blir ofta saker i sista sekund. Och då när det blir något i sista sekund är det oftast något som typ "Malin, ska vi dra till Ullared inatt och sova i stuga någon natt." Sen packar vi lite kläder och drar.

Uppklädd eller nerklädd?
Skulle säga vardagligt, bekvämt men ändå rent och lite mer pifftgt blir det bara man sätter på något fint
halsband , skarf m.m Och då kan man känna sig fin när man väl klär upp sig om man ska på något.

Västkusten eller Östkusten?
Spelar ingen roll. Det beror ju på vad man ska göra där m.m

Har du dörren öppen eller stängd när du ska sova?
När jag bodde hemma hade jag dörren stängd men nu bor jag ju själv och har tre katter så dörren är öppen till sovrummet.

Tror du på spöken?
Tror?! Jag vet att det finns andar.

Musik eller böcker?
MUSIK, alla dagar i veckan året om resten av livet.

Sms eller Mail?
Sms, det går fort, kommer för det mesta fram och folk ser det fortare än ett mail.

Sött eller salt?
Sött, finns så mycket när det kommer till sött. Frukt, godis m.m

Kan du nå näsan med tungan?
Nej.

Vad tror du händer efter döden?
Jag tror att folk som lämnat jordlivet för tidigt och har något att förmedla kanske finns mer runt oss, t ex att man hört om folk som har andar hemma hos sig, dom har svårt att lämna ett ställe. Annars tror jag att "rena" andar föds på nytt. Man kan spekulera så mycket i det och jag kommer även skriva mer om det framöver.



SANDRA TESTAR - Aco Face Cream

Jag tycker alla borde ha denna produkt ifrån Aco. För er som solat en hel del i sommar kan jag tipsa er om denna underbara mjukgörande kräm som sjunker in fort i huden och återfuktar ansiktet och det bästa av allt är att den ger en "Sun kissed face" med self-tanning. 

Den bygger om en "bränna" ju mer man använder den och jag använder denna som underlagskräm innan jag sminkar mig. Använd denna i en vecka och få en liten brun ton i ansiktet så räcker det med lite concealer och puder så är ansiktet klart. Tycker denna är perfekt nu i höst när det kommer blåsa mycket och huden börjar bli torr när det blir kyligare ute, så slipper man täcka alla porer med foundation. 

Finns bland annat på apoteket att köpa, där finns också ett stort utbud av andra produkter ifrån Aco, jag har en hel drös av dom för det är enligt mig ett av dom bästa märkarena för lotion m.m till huden. Kostar mellan 50-100 kr. 







tisdag, september 01, 2015

New in - Bodymist

Idag hämtade jag ut mitt paket ifrån Nordicfeel. Jag har redan 22 stycken Victoria Secret bodymist men min favorit Coconut passion är snart slut och då dom sänkt dom till 79 kr var jag tvungen att köpa hem en ny. Köpte även en jag velat haft länge men inte hittat i butik , Sensual blush.

Klickade även hem en Arousing Watermelon som doftade ljuvligt. 

Vilken/vilka är eran favorit från Victoria Secrets parfym/bodymist kollektion?