söndag, augusti 30, 2015

The weekend..

Godkväll där ute i mörkret. Det känns verkligen att det börjar bli höst då det är blåsigt varje dag men solen har skinit underbart i helgen vilket var bra för igår var jag och Malin inne på crusing i Gävle, såg en del bilar men det var roligt att bara hänga någonstans än hemma på balkongen. Fick träffa min gubbe också en vända.

I Fredags hände det inte så mycket. Jag, Malin och GusstN var i Sandviken och gick runt lite, såg norrsken vilket var riktigt vackert och jag ska någon gång i mitt liv åka långt upp i norr och se riktigt norrsken, det är helt magiskt.

Idag har jag städat, röjt hela sovrummet och städat igenom resten av lägenheten och nu har jag nyss tagit en lång skön dusch och tänkte se lite på kristallgalan på tvn sen lägga mig. I morgon är det en ny vecka och en massa nya möjligheter. Hoppas ni haft en fin helg.

I veckan kommer det Glossybox- inlägg, recept m.m


onsdag, augusti 26, 2015

You ask and I answar..

Vad tycker du mest om, sminka dig eller hålla på med håret? 
Jag har alltid varit intresserad av hår men ju äldre jag blev vart det roligare med smink, men måste jag välja tror jag att jag tar hår. För om håret är snyggt behöver man inge smink och jag har mörka ögonfransar och ögonbryn så. 

Skulle du kunna vara med på Paradise hotel eller Big brother och vilken helst?
Om jag var tvungen att välja på något av dom skulle jag ta Paradise Hotel för då är man i värmen, underbart att ligga och sola och bada hela dagarna imellan man gör saker. På BB är man inlåst i ett hus, skulle nog få lite panik, nog att man är "inlåst" i PH också men inte på samma sätt tycker jag.

Kollar du på Ex on the beach?
Jag kollade lite i början på USA´s Ex on the beach och har även kollat några avsnitt på Svenska men var inget jag vart förtjust i. Kan förstå att det lockar tittare då det blir rejält med drama men jag anser att det här med ex är ett avslutat kapitel i ens liv och man måste nog ha starkt psyke för att orka med att vara med i en sån dramaserie då bråk, irration m.m uppstår hela tiden. 

Kan du skriva om din panikångest?
Fått många frågor angående min panikångest och vet att det är många som vill veta hur det är för mig att leva med det m.m och jag kommer skriva ett inlägg inom kort men just nu mår jag så pass bra att jag vill inte ner och gräva i det, men jag lovar att det kommer. 

Trivs du att bo i en liten stad?
Jag bor i ett litet samhälle som ligger några få mil både mot städer i Dalarna och här i Gävleborg så det är nära överallt här och eftersom man har körkort är det lätt att åka iväg bara. Jag lär väl säga att jag trivs här eftersom jag fortfarande bor kvar efter 26 år men jag har många gånger vart påväg bort från denna håla. Och om jag får jobb på annan ort flyttar jag direkt. Det är många som flyttar härifrån, skaffar utbildning m.m och när dom väl ska skaffa familj kommer dom tillbaka hit. 

Vilken ögonfärg, hårfärg har du och hur lång är du? 
Jag har gröna ögon och chokladbrunt hår (har ungefär samma färg på håret nu som min riktiga hårfärg. Och jag är 178 cm lång. 

Var du på någon festival i sommar?
Nej faktiskt inte men jag såg min absoluta favorit Marilyn Manson live på Gröna Lund i Juni. 

Vem är M du skrivit om?
Jag brukar inte vilja blanda in kärlek i bloggen direkt men M står för Mattias, the love of my life.

Vilken är din favoritserie?
Jag har några stycken men min number one är The Walking dead, annars gillar jag Mistresses, Awkward och Faking it. 

Vilken är din favoritårstid?
Sommaren helt klart men gillar även hösten då den är så otroligt fin med alla färger på löven, solen lyser och det blåser lite. 

måndag, augusti 24, 2015

RECEPT - Vaniljbullar

Smällt 150 gram margarin/smör i en kastrull och tillsätt 5 dl mjölk, låt bli 37 grader (fingervarmt). Smula 50 gram jäst i en bunke och tillsätt lite av den varma smör och mjölkblandningen och rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt resten av blandningen och ha i 2 tsk salt, 1 dl socker och rör om. Jag har ingen bakmaskin så jag vevar allt med träslev. Jag hade i 5 dl mjöl åt gången, vart 13 dl ungefär när degen kändes bra. Låt jäsa under duk i ca 30-45 minuter.

Under tiden blandade jag ca 200 gram rumstempererat smör, 1,5 dl socker och 3 msk vaniljsocker till en röra som jag sedan breder ut på den utkavlade degen. Jag delade min deg i två och sen skar jag 20 bitar av varje rulle så vart 40 bullar sammanlagt och då blev dom stora.

Låt jäsa under duk ca 30 minuter innan pensling av ägg och pärlsocker. Hade mina i ugnen på 225 grader i ca 13 minuter då dom vart stora.

Vid frågor - lämna en kommentar med mail där jag kan svara då jag inte tar med bakfrågor i "You ask & I answar". 



söndag, augusti 23, 2015

lördag, augusti 22, 2015

HAPPINESS IS ALWAYS AROUND..

Här sitter jag framför min dator och är lite besviken för jag lär ringa Canal Digital för jag lär ha en ny box då jag uppdaterade min och mina sportkanaler har försvunnit så jag kan inte se matchen mellan Leksand- Brynäs nu. Vi vann igår hemma och idag är dom i Dalarna men ser ut att inte gå så bra idag. Jag blir uppdaterad via sms av både pappa och M hur det står på matchen. Lär fixa ny box så jag kan va lugn att jag kommer kunna följa hockeyn när den drar igång på riktigt sen iallafall. 

Även om jag är sjukt besviken över att kanalerna har försvunnit är jag glad. Jag har ett lite äldre par som bor i turistlägenheten över mig nu, vet inte hur länge dom kommer stanna men man hör dom pratar på balkongen och sitter och äter där varje dag. Så mysigt att dom är på semester, kanske hälsar på några här i Hofors, hyr turistlägenheten över mig här där jag bor, lever m.m Man vet ju själv när man är på semester hur skönt det är och mysigt, så det känns nästan själv som man är på semester nu när man hör dom med en annan dialekt prata där uppe. 

Semester för mig är inte att man måste åka utomlands i veckor utan en tripp till Åland som jag gör flera gånger om året är semester för mig. Visst ibland blir det lite stressigt, att ta bilen många mil och åka båt över, åka runt i Mariehamn och hinna med alla affärer och ta sista båten hem men det har jag gjort sedan jag var liten och det är de bästa med sommaren, att ta bilen över till Åland. 

Idag känner jag mig lycklig, har dock lite tråkigt men funderar på att sätta mig och måla en stund, kanske på balkongen, synd att solen snart försvinner ifrån balkongen men men, det är så otroligt skönt väder, att värmen till slut kom. 

 En bild från utkiksplatsen i Åland vi alltid besöker, älskar trädet. 


Matte Lipstick from H&M

Jag har inga matta läppstift alls och hittade dessa två underbara färger i H&M´s märke vilket är ett billigare märke men ack så gott dom luktar, bra hållbarhet och fina pigmenterade färger. 
Jag har testat det lila av en vän på nyårsafton och vart kär i det och nu har jag det äntligen. 

Färgerna heter Landinski (lila till vänster) och Dita (rödrosa till höger). Pris minns jag inte då H&M ska byta sortiment av sitt egna märke, det kommer bli lite med exklusivt så dess var nersänkta, men ca 59 kr/st. 





TIME FOR SOMETHING NEW..

I love my new white shoes from Converse. Thank you Sara who bought these for me. 



RECEPT - Ananaspaj

Igår bjöd jag hem tjejerna på tacomiddag och till efterrätt bjöd jag på ananaspaj med grädde, så gott en varm sommarkväll. Vill självklart dela med mig av receptet så här kommer det. 

Botten:
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllningen:
Ca 450 gram krossas ananas (jag köpte ananasringar och körde i min salladshackare)
1 ägg
2 dl cream fraiche
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker

Såhär gör du: 
Slå igång ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda dom torra ingredienserna i en bunke. Låt smöret svalna lite (jag hällde i direkt, tror ej det gör någon skillnad) och häll på mjölblandningen. Rör till en deg och platta ut den i en form.

Blanda den avrunna ananasen med cream fraiche, ägg, vaniljsocker, sockret  i en bunke tills allt är en sörja. På med fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen i ca 30 minuter. 

Låt svalna och ät med vaniljglass eller grädde. Båda är lika gott tycker jag. Kan även ätas varm men då smälter tillbehöret. 



fredag, augusti 21, 2015

LOVE WHAT YOU DO AND OTHERS WILL LOVE YOU FOR IT..

I veckan har det varit underbart väder, sol varje dag så har umgåtts med Malin, vi harsprungit i Valbo och vart lite småshopping , två läppstift jag kommer visa i ett inlägg framöver. Var på bilbingo i Onsdags också, ingen vinst för mig i vanlig ordning och igår åt vi räkmackor sen åkte jag, Malin, hennes Björn och Gusstn och träffade Mattias i Sandviken där vi spelade massa kort och myste ute med tända ljus in på natten.

Idag har jag städat och bakat ananaspaj och gjort tacos så bjöd jag hit Malin och GusstN för middag och efterätt, vart en del kortspel på balkongen i kvällssolen också. Nu ska vi dra ut en vända, får se vad vi hittar på men något skoj blir det alltid, iallafall när jag får bestämma... som jag alltid gör också, jag är tjejen med ideér.

Hoppas ni haft en bra vecka med massa sol, håll utkik för i morgon kommer sminkinlägg, skor m.m





torsdag, augusti 20, 2015

Det är nu, just nu man önskar att alla ens tankar kunde skrivas ner men vilken cirkel av konstiga ord, jag ser det som en stor tavla med massa ord bara i alla färger. 

Skulle jag skriva orden hur jag känner nu skulle dom vara stark men svag, lycklig men olycklig, glad men ledsen. Massa men som förvirrad mig då allt har två sidor.

Hur kan man vara lycklig men olycklig? Jo, på vissa plan är jag lycklig och med andra saker är jag olycklig. Men vilket av dom väger mest? Om mer saker gör att det väger åt att jag är olycklig lär jag då säga det om någon fråga fast jag är lycklig över vissa saker också. 

Sena nätter eller tidiga mornar, vilka tankar! 


tisdag, augusti 18, 2015

You ask and I answar

Vem gillar du mest i bloggvärlden/youtube/online?
Om man tänker på någon youtuber älskar jag Antonia (Anty) och sen Therese Lindgren och Sabina Desiré.

Saknar du ditt blonda hår?
Ibland saknar jag det men jag passar i brunt också plus att nu slipper allt hår gå av då blekningen tog död på mitt hår och det var så slitet.

Hur ser ditt liv ut om 10 år?
Förhoppningsvis har jag barn, helst två stycken och bor i ett hus så mina tre katter kan springa ute och jag kan hålla på och plantera blommor på min egna gård. Vill ha ett fast jobb jag trivs med, förhoppningsvis vart ute och rest en del. Men huvudsaken är att man är frisk och mår bra.

Kan du skriva om dina panikångestattacker?
Jag har skrivit ett långt inlägg för 2 år sedan men jag ska skriva om det så fort jag orkar, det tar lite på psyket att gå in och börja tänka på det, jobbigt att bara använda ordet panikångest.




måndag, augusti 17, 2015

I will be all that you want...

Cause without you I can´t sleep
I´m not gonna ever let you leave
You´re all I got
You´re all I want


söndag, augusti 16, 2015

IF YOU DON'T LIKE WHERE YOU ARE TODAY, DO SOMETHING ABOUT IT..

Jag behöver bara säga en mening som förklarar hur jag mår och det är att : Jag är lycklig. 

Kommande vecka har jag tre möten som kommer bli lite avgörande av vad som kommer hända nu under hösten, ska bli skönt att få ordna upp lite saker så man slipper gå och fundera på vad som kommer ske. 
Jag är på så bra humör idag så jag skulle vilja skriva hur långt som helst men har inte tid, jag ska städa upp lite här hemma sen får jag besök men jag lovar att nästa vecka blir det minst ett inlägg om dagen så håll er uppdaterad på sidan. 

Det är så underbart väder också, sol och varmt varje dag och det ska fortsätta hela augusti ut också, heeeeelt fantastiskt. Önskar dock att sommaren inte är över snart, har knappt hunnit med något i sommar. Men en liten tillbackablick om sommaren kommer någon dag i bilder. 

Nu ska jag sätta igång här hemma så det blir klart någongång. 

Vad tycker ni om stora läppar, passar dom mig?
Ingen piercing i underläppen för er som frågar men den sitter i nu igen. 

fredag, augusti 14, 2015

YOU MIGHT NOT WANT CHANGE, BUT SOMETIMES YOU NEED IT..

Dom senaste dagarna har det vart ganska dystert eftersom vår älskade katt blivit avlivad och det blir sån stor skillnad då man levt med honom så länge man minns och nu är han borta, dock har jag ej bott hemma hos mina föräldrar på 6 år men dom berättar att dom gör saker som om brukade göra för honom och sedan kommer dom på att han inte finns kvar hos dom.

Annars så har jag vart ute på en massa äventyr denna vecka, har umgåtts med Malin, GusstN, Mattias och i förrgår var jag och firade min systerdotter hos syrran med familj i Gävle, lilla Agnes blev 1 år i helgen och då kunde jag ej komma så var dit och umgicks på eftermmiddagen, på kvällen vart det bilbingo sen var jag, Malin och Mattias i Forsbacka på kvällen och kollade på stjärnhimlen, det föll en massa stjärnor, eller ja det är väl inte stjärnor som faller utan nå annat men man säger ju stjärnfall.

Igår vart det bänkmys med tända ljus och massa kortspel med Malin och Mattias i Sandviken, men det börjar bli ruggigt kallt ute på kvällarna nu. Konstigt med tanke på att det är riktigt supervärme ute på dagarna nu. Värmen kom till slut, bättre sent än aldrig.

Och ja, jag har fått glasögon så nu slipper jag ha ont i tinningen när jag kör bil, läser, ser på tv m.m , är brytningsfel på vänsteröga så är inge nå större synfel. Kommer ta ett tag innan man vänjer sig med dessa men är grymt nöjd över mitt val av bågarna. 


tisdag, augusti 11, 2015

Vila i frid Blecky!

I människoår skulle du vart 88 år, i kattår vart du ca 17 år. Lilla Blecky som föddes vid min fars arm som låg på en madrass inne i badrummet när du och dina syskon kom. Du var den minsta av alla och tydde dig till oss och dom som skulle ha dig ville ha din mamma vilket gjorde att vi behöll dig. 

Du har haft sällskap av två andra katter hela ditt liv, ni har lärt varandra att jaga möss och vart ett gäng mot andra katter som ville komma in på erat revir. Att bo i ett stort hus, få god mat varje dag då du inte åt kattmat och så mycket kärlek vi gett så avslutade du ditt liv lycklig idag när du fick komma till katthimlen. Veterinären berättade att det var dags och nu kommer du krimeras och få springa upp med massa katter tillsammans till våran Ludde som redan är där. 

Tänder ett ljus för dig ikväll älskade katt! 

söndag, augusti 09, 2015

You ask and I answar

Finns det något ställe eller länder du skulle vilja besöka som du redan gjort eller inte gjort än?
Som ni alla vet har jag varit i Tanzania (Afrika) och jobbat, dit skulle jag vilja resa tillbaka och besöka skolan jag var till och träffa personer där jag har kontakt med via internet. Annars vill jag resa till Thailand, USA, England. Det är prio på länder, men skulle inte tack nej till att resa till Spanien och Turkiet igen på semester.

Vem är din största förebild, vem som helst?
Mina föräldrar, helt klart. Både mamma och pappa ser jag upp till och uppskattar allt dom gjort för mig någonsin. Love my parents! 

Hur är din drömprins?
I mina tankar är det en kille som har lika mycket kärlek som mig att ge. En kille som är omtänksam och lyssnar, har humor och har samma prioriteringar i livet som jag själv. En kille som vet vad han vill och kan visa det också, ärlighet är viktigt och kommunikation i ett förhållande. 

Vad är ditt drömyrke?
Sen jag var liten har jag alltid velat jobba inom butik men med åren har jag velat bli något högre inom butik, som t ex butikschef. Vill helst bli egen företagare men man lär ju börja någonstanns. Eller inom kriminalvården skulle jag också vilja jobba. 

Om du fick en miljon kronor, vad skulle du göra med dom då?
Först skulle jag betala av mina csn lån som jag har pga att jag studerat efter gymnasiet. Sen skulle jag även fixa ett garage åt mina föräldrar och sedan köpa nödvändiga saker till hemmet och självklart bjuda med familjen på en semestertripp. 1 miljon kronor går fort att spendera men jag skulle lägga undan en summa som en investering till att köpa hus i framtiden också. 

Om du inte var en människa, vad skulle du helst vilja vara?
Svår fråga men något kattdjur som leopard, springa fritt över savannen, ligga uppe i träd och spana, leva i värme. Eller en Örn, tänk er att flyga fritt över land och rike och se allt ifrån högsta vyn. 

Om du fick tre önskningar, vad skulle du önska dig?
  1. Att alla människors maktbegär som leder till krig skulle försvinna så det blir fred på jorden.
  2. Vinna en stor summa pengar, många miljoner så jag skulle skänka till olika organisationer och försöka hjälpa människor jorden över (det är omöjligt att kunna hjälpa alla men att göra det man kan skulle kännas bra.)
  3. Att få bort allt lidande på både människor, djur och natur. Inga sjukdomar utan bara glädje och samspel mellan alla. 

Hoppas ni är nöjda över mina svar! 



fredag, augusti 07, 2015

TIME IS YOURS TO GIVE..

Igår städade jag hela lägenheten och gjorde kycklingtortillas (recept kommer) och blåbärspaj med vaniljsås och bjöd hem GusstN och Malin för en tjejkväll. Vi åt gott, spelade kort på balkongen och fikade. Vi såg filmen Unfriended, jag tyckte den var läskig på vissa ställen för man inte viste vad som skulle ske men annars var den jobbig att titta på då det enbart utspelade sig på en dator med massa skypesamtal.

Kvällen var riktigt behövlig och det vart mycket skratt, flera kvällar som gårdagen vill jag ha. 





torsdag, augusti 06, 2015

RECEPT - Nougatkakor

Idag gjorde jag nougatkakor som jag överraskade mina föräldrar med till eftermiddagskaffet.

Blanda 4,5 dl havregryn, 1 dl mjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver i en bunke. Smällt 100 gram smör och blanda i och 2 msk ljus sirap. 

Tryck ut smeten på en form med bakplåtspapper och in i ugnen 10 minuter på 200 grader, den ska få en gyllenbrun färg. När du tagit ut kakan hyvlar du över 250 kr nougatchoklad så det smälter. Jag brukar dra med en gaffel för att få mönster. Låt svalna lite innan du sätter den i kylen, när den nougaten stelnat skär du den i bitar. 

Har min i kylen eller frysen så inte nougaten smälter. Superenkelt och gott. Istället för nougat kan man smälta choklad över vattenbad och ha över. 


onsdag, augusti 05, 2015

Hårvårdsrutin

Det jag jag använder i mitt hår är Dove's shampoo och balsam med olja i. Förut använde jag olja i håret när det var blött efter duschen men med detta shampoo och balsam behöver jag inte det varje gång utan använder olja i topparna i håret en gång i veckan. Dessa kostar mellan 18-28 kr och finns i dom flesta butikerna. 

Efter jag har duschat tar jag en klick Loreal Paris Hot and smooth cream och drar i hela håret innan jag blåser och plattar det. Då jag har lockigt hår passar detta mig perfekt, kan inte leva utan denna produkt. Håret blir silkeslent och håller sig rakt tills man ska duscha nästa gång (så länge man inte kommer i kontakt med vatten/fukt). Denna produkt kan jag rekommendera om man vill slippa  frissigt hår och få det lent och mjukt. Kostar ca 65 kr

Om ni har frågor är det bara kommentera. 

Lägg till bildtext

tisdag, augusti 04, 2015

WE ALL DESERVE THE SAME CHANCE..

I flera veckor har jag försökt uttrycka mina känslor i ord men det är omöjligt och det värsta är att jag stänger känslorna inne för det finns ingen mening att försöka nå fram med dom, det har jag insett nu. 


måndag, augusti 03, 2015

The Body Shop - All-in-one BB Cream

Jag tänkte tipsa er om min nya favorit. Det är The body shops All-In-One BB-cream i färgen 02. 

Den förvandlas från en vit kräm till en foundation som anpassar sig till ens hudton och ger en perfekt mjuk och diskret yta. Den innehåller pigmentfyllda kapslar som brister när krämen appliceras på huden och då frisätts färgen inuti kapslarna. (Nej det är inte klumpar utan en helt len vit kräm bara).  Den är fuktighetsbevarande och blir jämt och fint resultat.

Så ni som är trött på tjock foundation i hela ansiktet, speciellt nu när det är under månaderna då det är varmare ute så kan jag tipsa om denna, helt underbar är den. En liten sak jag inte gillar är att man blir glansig efter ett tag men på med ett puder som man alltid har över foundation ändå så blir det perfekt.

Den finns på The Body Shop´s hemsida : http://www.thebodyshop.se/makeup/ansikte/all-in-one-bb-cream.aspx eller i butik, kostar 200 kr. 



BEFORE YOU CLOSE YOUR HEART, LET ME IN..

Godkväll! Känner för att skriva lite om ingenting speciellt. Har nyss kommit hem, har spenderat kvällen med Malin på bilbingo, vann ingenting som vanligt. Det är omöjligt alltså, så mycket man spelat bort och lite man vunnit denna sommar, helt stört vad man kunnat lägga pengarna på istället och sen sitter man och gnäller att man inte har pengar, ens egna fel.

Helgen var iallafall helt okej, fredagen var inge bra alls men lördagen spenderade jag med GusstN, vi träffade Adam en stund i Valbo och före det hängde vi i Sandviken. Igår söndag vart det en vända till Falun för att handla lite.

I morgon , onsdag och torsdag består av möten, hoppas alla kommer gå bra. Har sån beslutsångest över onsdagen också, står mellan två olika grejer att välja mellan, men mer om det när det är klart.

Nu ska jag konka datorn till sovrummet och koppla in i tvn där och se film och förhoppningsvis kunna somna. Senaste dagarna jag har inte kunnat somna förns på morgonen och två veckor bakåt har jag somnat före 02 varje dag, vet inte vad som är fel riktigt. Känner mig så ensam och att spendera kvällarna ensam hemma i tysthet är inte det jag vill. Vill bara hitta min drömprins, vara kär och galen och flytta ifrån denna håla, hitta drömjobbet och börja leva det liv jag alltid drömt om. Finns du där ute drömprinsen? 


lördag, augusti 01, 2015

The sun is up..

Spenderar kvällen på balkongen då jag har otroligt roliga skånska grannar i turistlägenheten som har ledig helg och ville partaja lite.