fredag, november 28, 2014

Trevlig helg!

Ville bara önska alla en trevlig helg och säga att jag lever. 

tisdag, november 11, 2014

Tanzania!!

Fick paket ifrån Victor som bor i Tanzania idag. En flaska vin, nötter och två jättefina tyger.

Så glad!

onsdag, november 05, 2014

Den tredje morgonen!

Hittade en text jag skrivit för något år sedan.. 

Klockan ringer en tidig morgon, dags att gå upp och försöka få i sig frukosten som nästan alltid vill komma upp lika fort man svalt första tuggan. Att duscha, platta håret, sminka sig och packa handväskan, ge katterna mat för att sedan bege sig mot en 7 timmars lång skoldag med lektioner som Matte, Svenska och Historia, en blandning av lärorik kundskap att ta in. Timmarna går, vi har lunch, går och äter mat på en tom mage och blir proppmätt. Lektionerna börjar och vi kör 4 timmar till på eftermiddagen. Det är mörkt ute och snön ligger som ett tjockt täcke på marken, på väg till bilen tänder jag en cigarette och tänker som alla andra gånger att detta är den sista. Det tar en kvart att åka hem från skolan och på vägen hem möts man av bländade lampor från alla bilar med folk som är påväg från sina jobb. Väl hemma springer tre katter mot hallen när dom hör att man låser upp dörren, samma dörr man låst och låst upp i snart 5 år. Dom små lurviga djuren drar sig mot ens ben och vill att man ska hälsa på dom. Timmarna rinner iväg, dags att laga mat, plugga, se på tv och duscha innan det är dags att släcka ner lägenheten för att försöka sova.
Jag lägger mig i sängen och ser ut på snön som faller ner från den stjärnklara himlen. Börjar fundera på djupa saker som hur kan snön falla från himlen om det inte kommer från molnen då jag ser glittrande stjärnor genom mitt fönster, eller är det bara snön som glittrar så fint i skyn?

Jag sluter mina gröna ögon...

Klockan ringer och idag ska det som varit overkligt hända. Jag går upp, tvättar av ansiktet, ser mig själv i spegeln och säger högt att det är idag det händer, min resa till Afrika som vi väntat på i över ett halvårs tid. Så mycket tid och känslor under hösten har gått, det börjar bli vår och ikväll går vårat plan som tar oss i Tanzania gruppen till Afrika. Ett land långt bort med annan miljö, andra människor än dom vardagliga man träffar i skolan. Dagen med stort D är äntligen här och vi är påväg till en främmande plats med nya människor, nya saker att lära och nya saker att dela med sig av till en grupp människor vi ska arbeta och bo med i Njombe dit vår resas mål är.
Flygresan är lång, gruppen är trötta och en 16 timmars lång tågresa väntar oss som tar oss till Njombe där skolan vi ska besöka ligger. Vi åker igenom många byar och folk går och säljer saker nedanför tåget men vi handlar inget, vi ser djur efter vägen och ett grönt landskap. Väl framme välkomnar dom oss som om vi vore kungliga och vi får en rundvandring vid skolan och dess område. Kvällen närmar sig och efter en annorlunda middag beger vi oss till huset vi ska sova i. Vi står och borstar tänderna och gurglar med vatten vi köpt på flaska då man inte ska dricka deras vatten, vi kryper ner i våra små sängar invirvlade i tjocka kläder då det är kalla nätter i Afrika. Jag ligger och kollar på myggnätet jag har över min säng, ett skydd som är ett måste. Jag tänker att detta är helt olikt sig än det vardagliga livet hemma i Sverige, allt är annorlunda men människor bär samma röda blod, månen ser både jag här i Afrika och mina föräldrar hemma i Sverige. Att vara på en plats med helt annan kultur och miljö känns inte som det vardagliga hemma, jag ler av tanken och sluter mina ögon och somnar in.
Klockan ringer tidigt på morgonen, jag öppnar ögonen och ser inget myggnät. Jag ligger hemma i min säng i ett kallt Sverige. Min vistelse i Afrika var bara en dröm.

Det spelar ingen roll vart man än befinner sig, för en flykt från verkligheten och vardagliga bekymmer är bara för stunden.

måndag, november 03, 2014

lördag, november 01, 2014

Happy halloween!

1 november idag och vintern är snart här. 
I helgen är det halloween och ingenting speciellt händer. Förra året var jag och några vänner på folkan utklädda och festade, minns hur kallt det var ute när vi gick hem på natten. Idag regnar det och jag grämjer mig för att tända ljus hos mina nära och kära på kyrkogården, men det är så otroligt vackert så jag hoppas det slutar regna senare iallafall. 

Halloween förra året, utklädd till leopard.