onsdag, maj 29, 2013

DAGENS FOTOGRAFERING- Sara & Therese

Åkte till Forsbacka och fotade Sara och Therese idag, vart riktigt  bra bilder fast inte solen var framme. Här kommer ett smakprov, och JA kvalitén är kass när man laddar upp dom här på bloggen. Klicka för att se större.







FOTOGRAFERING : Sara, Therese & Robin

Idag har jag varit ute i skogen och fotograferat Sara och sen turturduvorna Therese och Robin. Vart bra många bilder på vackra människor så tänkte bjuda på några kort från dagens fotografering. Det är synd bara att det blir dålig kvalité när man laddar upp dom t ex här på bloggen.













tisdag, maj 28, 2013

I MISS MY LONG BLACK HAIR





Ångrar så in åt helvete att jag började bleka mitt svarta, tjocka , långa hår. Tappade så mycket så det vart kort uppepå, så lika bra att klippa ner det. Sen vart det så slitet efter Afrika resan så då rök allt. Plus att jag var sån idiot och rakade sidecut. Det är snyggt, men vore snyggare om jag haft långt hår. BLÄÄÄ!!!

fredag, maj 24, 2013

2013-05-24

Hej allesammans! Solen skiner, det är underbart väder ute idag men jag lär sitta hemma och plugga hela helgen. 

Har en uppsats jag ska skriva tills tisdag som jag precis börjat lite på som handlar om HIV och Aids i Tanzania. Sen har jag två bokrecensioner som ska redovisas muntligt, en uppgift om en norsk författare som ska redovisas muntligt sen hålla ett föredrag om valfritt ämne i tio minuter inför grupp. Sen har jag ett möte mitt i allt och sista diagnosen i matte. Hur ska jag hinna med allt på måndag?! Det ska bli riktigt intressant. 

Nu ska jag "snoppa" jordgubbarna jag köpte från ett stånd idag och sätta mig på balkongen i solen med bärbara datorn och försöka sätta igång med uppsatsen sen får vi se om något skoj händer ikväll. Tänkte ladda in lite kort från vår Tanzaniakväll senare också som togs med en riktig kamera. Hörs senare! 


Såg en fin blomma i fönstret i skolan.

DAGENS LÅT


En låt från Uganda- Afrika. 
Riktigt bra..

onsdag, maj 22, 2013

Förberedelser

Loppis, föreläsningsrum och fika. Allt rullar på bra just nu. Hamaddah och Maria pratat just ju och snart ska vi rulla igång en ihopklippt film från resan.






tisdag, maj 21, 2013

In school

Sitter med Malin, Micke, Christian och Emma och pluggar i skolan. Ska snart träffa Angelica och Emma för att börja fixa med loppisen inför kvällens Tanzania på skolan.

Kommer uppdatera under dagen, så ni får följa med min dag!



måndag, maj 20, 2013

9 DAYS LEFT

Godkväll! Det är 9 skoldagar kvar sen är denna resa slut. En ny väg öppnar sig och vart den leder vet jag inte, än. I morgon kör jag en lång dag 9-22 då vi ska ha våran andra Tanzaniakväll då vi berättar om vår resa med bilder, videos, ord och blir loppis, fika, musik och utställning. Ska bli roligt men sorligt då det är slut på min tid att vara gruppledare över detta och sen att skolan tar slut och även min tid som en medlem i Tanzania-gruppen 2012-2013.  Jag kommer fortsätta hålla kontakt med mina vänner i Tanzania och hoppas jag kommer få träffa några av dom igen här i livet. 

Har spenderat denna dag i skolan 9-16 sen umgåtts med Malin, blev en vända till Falun sen nu avslutas denna kväll hos mig med plugg, färga hår och film med Beatrice, Cathrine och Malin. I morgon blir en lång dag men ska uppdatera från mobilen. 

Godnatt! 


...

Jag önskar jag kunde säga att jag ser ljust på framtiden, att alla planer om vad och hur jag vill att livet ska vara står fast i mitt huvud som en skriven bibel men det gör den inte. 

Att vakna varje morgon och se ut på träden som blir alltmer gröna för varje dag som går gör en lycklig att sommaren är på väg, att gå upp och åka till skolan har varit en trygghet som om några ynka få dagar tar slut. Att umgås med vänner, familj, dona med sitt hem och rå om katterna förgyller mina lediga timmar. Att sitta ensam på kvällarna och krypa ner i en kall stor ensam säng är dess inte en bra känsla. 

Jag som är den positiva tjejen som är framåtrikad och glad, hon som aldrig kan vara tyst och försöker få alla att må bra har på sin väg gått vilse. Jag vet att vid varje vägs slut finns det alltid en ny väg som leder mig vidare. Men just nu står jag still och vet inte vilken väg jag ska ta. Om jag bara visste. 


söndag, maj 19, 2013

fredag, maj 17, 2013

PEAVEY

Mamma ringde nyss och berättade vad som stod i hennes bok hon skriver i vissa saker i. För två år sedan kom jag och Joakim jag var ihop med ner till mamma och pappa och visade upp gråben, lilla Peavey jag överraskade Jocke med. 

Han hade tjatat om en grå misse som  skulle heta Peavey efter hans förstärkare, så en dag åkte vi iväg och så fick han välja en kattunge utan att han visste något, det fanns en grå liten en som han var kär i direkt så han fick följa med oss hem. Jag har han kvar sen Jocke flyttade förra sommaren då vi inte ville skilja på Alice och honom. Han saknade Jocke så otroligt mycket hela hösten och vintern då det var hans favorit, men nu när jag har ännu en till katt går det bra, dom leker hela dagarna..




onsdag, maj 15, 2013

2013-05-15

Godkväll! Herregud vad jag har fullt upp, är det inte skolan som man lär försöka komma i tid till är det hundratals saker hemma. Tänkte bara säga hej snabbt nu för jag lär skriva ner ett brev som ska skickas iväg angående en rolig och intressant sak som kanske händer i sommar. Hoppas hoppas, ni kommer inte tro era öron eller ögon när ni får höra, om det blir som tänkt. haha! 

Annars så flyter allt på bra, vart i skolan idag och sen städat lägenheten. Revbenet gör idiotont och när jag hostar sprängs mitt huvud. Jag har också klippt av mig håret, det syns på kortet här under. Det var så slitet efter Afrika resan så klippte av 20 cm så har strax under axlarna nu, riktigt skönt till sommaren. 

Nu lär jag skynda mig att få ihop brevet innan det är dags att sova, skola i morgon 9-16 och då blir det full planering angående en grej inom Tanzania. Goooodnatt!


tisdag, maj 14, 2013

2013-05-14

Hej! Just nu sitter jag i skolan med Malin och Christian. Vi gör inte mycket men jag ska snart börja arbeta lite. Har två recensioner att skriva till i morgon som lär göras idag så lika bra att börja med det nu. Soft dag i skolan idag iallafall, 9-16 sen hem och städa och plugga lite.

Har varit dålig på att uppdatera fast jag lovat. Haft fullt upp och sen är jag fortfarande dålig, har hostat sönder revben så har ständigt ont, kan knappt stå rakt eller ligga på sidan, hostan sitter i fast jag fått stark hostmedicin med morfin i och förkylningen är värre än någonsin. Men jag har vart ute på en hel del roliga grejer förra veckan.

Var på bilbingo tisdag och torsdag, vann för första gången på torsdagen, fick tuta 3 gånger för kusin vann två gånger och jag en. Inte så mycket men några hundra rikare vart man iallafall. Sen i fredags var jag och Emelie till Åland en vända över dagen med Eckerölinjen. På Lördagen var det crusing i Gävle med Malin, Emelie, Cathrine och Bea. Vi träffade våra polare från Enköping, Joel och co. kvällen slutade 05,00 i Falun. haha! Söndagen och Måndagen spenderade jag hemma med tvätta, städa och ta det lugnt.

Känner att det är dags att börja skriva lite annat än här i bloggen, hörs senare. Kanske ska göra ett sminkinlägg, vi får se. 

söndag, maj 12, 2013

FOTOGRAFERING : 2013-05-12 HEFNER

Fotograferade Malin´s hund "Heffe" idag i Hagaparken, en riktigt söt liten chihuahua. 










fredag, maj 03, 2013

MUSIK FRÅN TANZANIA

I Tanzania på discot spelade dom ett par riktigt bra låtar som fastnade i huvudet. Har nu hört efter med mina vänner nerifrån Afrika och har nu fått reda på två låtar, var av en Eva hittat på. Så här har ni lite bra musik. 




torsdag, maj 02, 2013

2013-05-02

Hej! Nu är jag tillbaka och ska sätta igång bloggningen igen efter en tid borta härifrån. När jag kom hem från min Tanzania resa blev jag jättedålig. 40 graders feber i 2,5 vecka i sträck, svår hosta så jag började hosta blod, förkylning, magont m.m Så jag hamnade på sjukhus för prover om jag fått kolera, malaria eller salmonella. Och till slut fick jag svar, hade åkt på matförgiftning (salmonella) och denguefeber, vilken tur jag hade tänkte jag så jag skulle slippa leva med malaria hela mitt liv, MEN dom här veckorna har varit hemska. Sjukhus, dropp, hål i alla armar och händer, springa på toan stup i kvarten, hostat blod hela nätterna, hög jävla feber. Nu idag är jag förkyld och har världens jobbigaste hosta, dock utan blod så jag är nöjd och gick till skolan idag.

Annars sen sist jag skrev har jag umgåtts med kusin som flyttat in i huset mitt emot mig, har vart på bion "Mama" igår i Falun med Emelie, Cathrine och Beatrice. Den får 1 stjärna av 5. Det var för mycket datagjort och sen slutet var idiotiskt. Tänker inte skriva varför då säkert många av ska se den. 

I morgon ska vi i Tanzania gruppen föreläsa på skolan, visa bildspel och videoklipp från vår resa. Det kommer bli roligt, vi ska sjunga också en låt på Swahili, det ska bli roligt inför 60 pers. Haha! Nu ska jag plugga lite och sen sova så man kommer upp. Kort dag i morgon, 9-12 sen blir det hem och städa lägenheten. Tog hem katterna i söndags efter 5 veckor borta hos mina föräldrar och jag kan lova att dom lortar ner.

Lovar er en drös med inlägg, bilder m.m då jag ska börja fota med systemkameran mer! Ha de bra.