fredag, mars 22, 2013

AFRIKA- TANZANIA

Hejdå Sverige- Hej Tanzania.

I morgon vid denna tid sitter vi på Arlanda och ska snart gå ombord på planet. Detta kommer bli en upplevelse man sent kommer att glömma. Att få uppleva detta kommer få mig att växa som person, det vet jag redan innan då jag arbetat med detta sen Augusti. Hoppas ni alla kommer ha det bra, hörs när jag kommer hem!

23 Mars -8 April



torsdag, mars 21, 2013

UPP OCH NER

Alla tankar är upp och ner, hit och dit och känslorna flödar i kroppen. På Lördag vid den här tiden sitter jag på ett plan mot Egypten som sedan ska ta mig till Etiopien och sen vidare till Tanzania, i AFRIKA.

Har packat allting, gjort handbagaget. I morgon ska jag städa det sista i lägenheten, åka med katterna till föräldrarna och sen fixa all musik på min mp3. Köpte en ny idag, med batteri för jag kommer inte kunna ladda den ute i ingenstans. Jag är redo för att lämna landet men fan så mycket känslor, trodde inte jag skulle ha sån här resfeber. Kan varken sova eller äta!

Ska ut en vända med kusin och Bea nu, komma på andra tankar sen imorgon mellan 9-12 är det föreläsning i skolan. Sen hem och fixa det sista,kvällen ska spenderas med bästaste Emma som också ska med på resan. Hon ska sova hos mig, hon har aldrig flygit så hon är väl tusen gånger mer nervös än mig. Hörs i morgon med uppdateringar! 


tisdag, mars 19, 2013

2013-03-13

Godkväll! Nu sitter jag och är superstressad och har bara fått en av 3 maskiner tvättade idag, har gjort ett arbete klart som ska redovisas i morgon i skolan och har två bokrencesioner kvar att skriva ikväll och maila läraren och det ska också redovisas muntligt i morgon. Lär försöka fixa min Ipod också för hur ska jag klara mig utan musik i så många timmar flyg vi ska åka, rena döden att va utan musik. 

Nu lär jag hänga tvätt, sätta mig ner och skriva massa och sen försöka sova. Denna dag har inte vart bra alls och det har snöat så mycket också och de gör inget bättre. Men jag ska inte gnälla som åker till Afrika på Lördag men ändå. 
Gooodnatt!


måndag, mars 18, 2013

2013-03-18

Godkväll! Hoppas ni alla mår bra där ute i världen. Själv börjar man få någon konstig känsla inombords. Är så spänd inför Lördag då jag åker till Afrika. Det är blandade känslor, ena sekunden är man så taggad så man inte kan sluta le och andra stunden vill man inte alls åka. Är 4 dagar kvar och tiden rinner iväg. Hela denna vecka är fullspäckad av saker också..

Tisdag: Skola 9-15,50 - Förbereda inför redovisning på Fredag med Lovisa (prata i radio), Tvätta allt hemma och plugga klart allt som man missar under tiden man är utomlands.
Onsdag: Skola 9-12 - Träffas en sista gång innan resan med Tanzania gruppen för att fixa och prata. Städa lägenheten hemma. 
Torsdag: Skola 9-16, lyssna på föreläsning om Palestina m.m , Packa resväskan.
Fredag: Skola 9-12- Redovisning + redovisa vårt arbete. TAGGA INFÖR resan. 

+ en jävla massa mer ... Skulle vilja va hemma hela veckan och fixa men det går ej så bara ta dag för dag och sen blir det "semester".. 


söndag, mars 17, 2013

SLAPP SÖNDAG!

Godmorgon! Solen skiner men vill inte sätta min fot utanför dörren. Igårkväll efter middagen åkte jag, Cathrine, Beatrice och Emelie och bowlade. Första gången på 14 år för mig, haha kom 3a så var nöjd och gjorde strike också. Vi abonerade hallen så man fick köpa alkohol. Kvällen slutade med en vända till Sandviken och träffa lite folk ute.

Idag ska jag tvätta, städa, färga håret och bara ta det lugnt. Veckan som väntar är fullspäckad. Radioinspelning, intervju, fixa det sista innan resan, köpa och packa de sista, städa igenom hela lägenheten och gå i skola mellan 9-16 varje dag.

Börjar dagen med att gå och köpa bröd så man kan äta frukost.





lördag, mars 16, 2013

2013-03-16

Hej! Idag är det Lördag och solen skiner, jag är på riktigt bra humör fast jag inte sovit nå bra inatt då jag drack min sista vaccinering igårkväll inför resan, Dukoral smakar sött, salt och sliskigt. Så vidrigt att jag ville spy hela tiden men fick ner allting och nu är jag klar med alla vaccineringar inför resan och nu är det bara malariatabletter som ska börjas ätas nästa fredag. 

Nu idag ska jag städa undan lite hemma, duscha och ta med Stewart och åka till föräldrarna så dom får hjälpa mig med alla hans ögondroppar. Var till veterinären igår och han har infektion som blivit värre än vanlig men han ska ha antibiotika i 10 dagar nu så hoppas han blir bättre innan jag åker till Afrika så jag får se min lilla älskling pigg innan jag flyr landet. 

Annars idag är det precis en vecka, 7 dagar innan jag blir skjutsad till Sandviken för att vi hela gänget ska åka till Arlanda och om en vecka ikväll kl 20.00 går vårt flyg mot Egypten, Etiopien och för att sedan ta oss till vårt mål Afrika- Tanzania. Blir helt pirrig av tanken och ni kommer bara få läsa massa om detta hela veckan som väntar nu innan jag åker. Men nu lär  jag börja städa här hemma, hörs senare med mobiluppdateringar. 



Lilla Stewart "stue" när han var liten och jag.

torsdag, mars 14, 2013

AFRIKA- TANZANIA

Hej allesammans! Känner att jag ska berätta lite om vart jag ska åka om 9 dagar. Skrivit till och från om min resa jag ska göra så här kommer lite information. 

I höstas, Augusti startade jag och 14 st personer på min skola jag pluggar på en Tanzania grupp då vår skola samarbetar med en skola i Njombe som ligger i Tanzania (Afrika). För några år sedan har en grupp elever och lärare från vår skola åkt ner för att besöka skolan i Njombe för ett fortsatt arbete med skolan där och det är vad vi ska göra nu.

I höstas kom 4 lärare från Tanzania till Sverige för att besöka oss i 14 dagar. Yohannes, Faraja, Peter och Baden visade vi Stockholm stad, yxfrabrik och mycket mycket mer. Vi hade en Tanzania kväll på skolan för allmänheten med loppis, utställning med saker, bilder m.m från Tanzania, vi lät lärarna berätta lite och hade en jätterolig kväll. Med tårar i ögonen sa vi hejdå till våra vänner som lämnade Sverige för denna gång och då satt vi igång att arbete, söka fonder, samla pengar genom en hel del olika sätt för att vi skulle kunna nu i vår besöka deras skola, byta erfanheter och fortsätta vårt samarbete mellan skolorna. 

Så mellan den 23 Mars -7 April kommer jag, 5 lärare och 7 kompisar åka ner till Afrika. Det blir en lång resa. Vi åker från Stockholm, landar för att tanka i Egypten (kairo), åker vidare till Etiopien (addis abbaba) för att byta plan för att sedan åka till Dar es salaam i Tanzania. Där kommer vi vara två nätter innan vi ska åka tåg 16 timmar till Iringa för sedan en bussresa på 2 timmar till Njombe. Där kommer vi bo och leva på skolan med eleverna, vara med på lektioner, se hur allt fungerar, ha lektioner för dom och se byn. Sen åker vi vidare till Iringa och sedan till Nationalparken Ruaha där vi ska bo ute bland vilda djur, åka ut med jeepar för att fota och se vilda djur som giraffer, elefanter, lejon, vattenbufflar, zebror och allt vad savannen har att erbjuda mitt ute i Afrika. Sen kommer vi spendera en dag med föreläsningar om skolan, ekonomin och hur allt fungerar innan vi tar en lååång bussresa på 13 timmar tillbaka till Dar es salaam innan vi avslutar vår resa för att ta oss hem till Sverige igen. 

Det kommer bli en grym resa och att byta erfarenheter, tankar med folk som bor så långt bort i ett främmande land kommer bli en upplevelse. Jag ser fram emot denna resa så mycket och tror det kommer bli grymt men jobbigt. 

Här har ni karta över TANZANIA.. 

Tanzania gruppen, några har hoppat av och några nya har kommit in. Sen våra vänner från Tazania som var på besök. 

tisdag, mars 12, 2013

The Tanzania group- THE END



Som ledare över bildas studiecirkel för Tanzaniagruppen 2012/2013 har jag fyllt i dom sista närvaro rapporterna och skrivit under för att sedan lämna över det till chefen Daniel i morgon eftermiddag på vårt möte. Känns bra att allt jobb och tid vi lagt ner för att få resa till Afrika närmar sig och om 10 dagar sitter vi på planet mot vårt mål. Ett leende på läpparna somnar jag med ikväll, och självklart en pirrig mage av resfeber! Tack alla fina människor som är med i gruppen, vi ska ha en grym resa! ♥

2013-03-12

Hittade ett roligt program för min cam på datorn så jag och Eva hade lite roligt i skolan. Rykande färska bilder.. hahah