torsdag, januari 31, 2013

Det går framåt!

Idag tog jag mig till skolan fast feber, förkylning och halsont. Lite småjobbigt att vara hes då vi haft studiecirkel i 4 timmar efter vi slutade då vi bara pratat massa för att lära känna varandra som personer. Mycket känslor men jag känner mig påfylld med kärlek, jag är lycklig känner jag.

Nu ska jag skriva uppsats och bara ta det lugnt, vila upp rösten och kroppen och förhoppningsvis bli piggare tills Lördag då vi i Tanzania gruppen ska ut och äta och umgås i Gävle, ser fram emot det massa!

Bussar på två bilder från idag, varav en är knäppt i mirrors appen, får aldrig nog sv roliga förvrängningar.

Hörs senare kanske!



måndag, januari 28, 2013

Kiss My...

Är sjuk och ingen ork att dela med mig av min vardag just nu så får se när det kommer upp nå inlägg nästa gång.

Har hjärnskakning efter olyckan , feber, hes, ont i halsen, förkyld och inte sovit sen olyckan heller. Bara mardrömmar så vill inte lägga mig. Är helt slut och spytt massa så nu blir det att vila hela dagen i morgon.

Hoppas ni har överseende med detta! Kan komma inlägg redan ikväll men det visar sig. Ha det bra!

GOODNIGHT

Varför försöka sova när huvudet säger "Mardrömmarna kommer komma, du kommer se det du tänkt på sen  olyckan. Du kommer vakna av att luften gått ur lungorna. SOV INTE".

Börjar känna av paniken inombords, nästan så man inbillar sig det man tror sig ska ske SKER.. Då är det inte roligt längre. Massa ord som bildar meningar bara jag själv förstår, som vissa andra tror sig försöka förstå genom att klura ut vad dom här orden betyder, vad jag menar med den här texten..

Ligger i sängen och ser skuggan på min vägg då lampan i hallen lyser upp mitt sovrum, ser skuggan av 4 långa smala ben, det ena är vridet åt fel håll. Den långa nacken är bakåtvriden, du står där stilla och sedan faller ihop. Det kommer en till , en likadan art som du var, står och kollar in i mina ögon med ett par runda svarta ögon, jag förstår inte vad du säger då du bara står där innan du sedan försvinner bort som om du inte visat dig för mig. Jag vet vad som hänt men kan inte förstå då minnet är som bortblåst. Väggen färgas röd som blodet från din mun, du ligger ner och det kommer rök från din näsa då du tar dina sista andetag innan vi ser din själ lyfta från den kropp du burit. Ser dig skutta iväg mot din vän som precis var vid din sida. 

Jag ser dig följa mig, som om du vore arg. Som om du vill säga något , varna oss att vi gjort fel. Jag är inte ensam om denna känsla. Känns som du är närvarande, varje steg jag tar och det gör mig så otroligt rädd. Jag börjat gråta varje gång jag får upp det i huvudet, det blir svart och jag ser allt framför mig som skedde. Ska jag bli psykiskt störd och börja klappa i luften på något som inte existerar, eller gör du det?

Snälla onda, läskiga tankar försvinn och kom aldrig mer tillbaka. Låt mig bearbeta detta snabbt för att sedan tänka framåt över saker som får mig att må bra. Låt mig våga sova utan att vara rädd att drömma om det som snurrar i mina tankar. Låt mig känna mig trygg i mitt egna hem, låt mig vara mig själv. 



söndag, januari 27, 2013

2 ÅRS KALAS & TANKAR

Godkväll! Jag har märkt att när jag bloggar från mobilen som jag gjorde inatt, att det inte kommer upp utan när jag kommer hem till mitt wifi publiceras det. Iallafall så krockade jag och mina vänner igår med ett rådjur, den bröt nacken direkt så den dog, så sorligt för innan vi kom ut ur bilen och kunde andas riktigt såg vi ett rådjur komma och gå fram och se sin vän lilla död där, då bröt jag ihop totalt av chock och känslor. Det var ett stort rådjur, så fin och se den ligga med bryten nacke, brytna ben, blod rann ut munnen och ögonen. Kunde inte sova mer än 2 timmar i morse och vaknade av att jag mådde illa så blev några toabesök på morgonen, har strålande huvudvärk och mår allmänt dåligt för jag har halsont och förkyld också. 

Tänkte ta mig en lugn dag men följde med mamma, bror och hans dotter till min syster i Gävle för att fira hennes son som fyller 2 år, full rulle där också men nu är jag äntligen hemma och har satt igång en maskin tvätt här hemma och en maskin disk. Ska plocka och dona lite, duscha och slå igång en film, ta en alvedon och försöka få sömn inatt, utan illamående, huvudvärk, yrsel och mardrömmar om krocken. En ny vecka i skolan väntar och jag känner mig inte alls sugen, men jag måste. 

Hoppas ni haft en bra helg allesammans! Och jag ska försöka komma med några roliga inlägg i veckan. 

Min älskade Peavey.. 

Förresten så  har jag klippt av mig mitt hår, en bra bit så har strax under axlarna nu bara.

2013- söndag

Klockan är snart 4 och jag, Beatrice, Cathrine och Johan är påväg hem från Sandviken. Vi var ute och åkte och krockade med ett rådjur. Den dog på en gång vilket var tur, bilen vart skadad och vi chockade. Vart prat med polis och usch ledsen man vart.

Nu blir det hem och försöka sova, kommer nog inte gå så bra men lär försöka. Mardrömmar dra åt helvete!!!



tisdag, januari 22, 2013

2012-01-22

Hejsan! Idag har hela min framtid stått på spel, om skola, jobb och jag trodde helt säkert på att allt skulle gå åt helvete, ställt in mig på det. Men så kom ett sms i morse och ett samtal öga mot öga med en person som räddat mitt liv på ett sätt.

Mina drömmar kan fortsätta flöda, framtiden väntar på mig och om 60 dagar drar jag till Afrika. En lycklig Sandra ska nu skriva en lång uppsats och är så glad så fantasin flödar.

måndag, januari 21, 2013

Bakat

Haft bakstuga i ett hus vid skolan idag, jag är helt slut i kropp och själ. Jag, Eva och Siri är ett par riktiga virrhönor, var riktigt roligt.

Nu kom jag hem, mår Inge bra alls så ska ta mig en lång dusch och lägga mig direkt. Hörs i morgon!

2013-01-21

Godmorgon! Måste börja måndagen med att säga GRATTIS till Anders som fyller år idag.

Nu är det dags att kliva upp fast man är tröttare är någonsin och sovit 4 timmar för idag är det en lång dag. 09.00-20.00 ungefär. Tagga tagga tagga! Kommer uppdatera med mobilen under dagen, så håll er uppdaterad här idag, så ska ni få följa med under en dag.

söndag, januari 20, 2013

2013-01-20

Godkväll. Idag har jag städat lägenheten, gjort matlåda tills i morgon då det blir en lång dag. Skola 9-16 sen ska vi i Tanzania gruppen iväg och handla och baka massa vi ska sälja på Tisdag på fikat. Blir en lång dag men ska bli roligt!

Nu ligger jag i soffan och ser på någon dålig film på tvn, ska snart lägga mig så man är utvilad inför en ny spännande vecka.

Några bilder tagna med telefonen idag, uppdaterar från den nu också. Smidigt! Godnatt allesammans!





lördag, januari 19, 2013

Friday night

Ja va ska man säga.. Denna dag blev inte riktigt som man tänkt sig. Somnade efter skolan och nu är man jättepigg och vill inte vända dygnet nu under helgen.

Vart och träffat Emelie en sväng ute nyss , bara 25 minus annars är det lugnt. Tråkigt att folk ska jobba jämt.. nattskift hit och jobba tidigt i morgon dit. Ska koppla in mitt ps3 och ringa ner grannen så ska jag vinna över han på att skjuta zombies. Haha!

Godnatt på er!

torsdag, januari 17, 2013

TIME TO SAY GOODNIGHT

Jag hatar mig själv för att jag gör detta.. Men vad gör man när ens hjärta säger en sak men huvudet en annan? Jag väljer att följa hjärtat. Alla är inte perfekta, inte ens jag.. Men är då mer perfekt än vad du någonsin kommer bli flicka lilla..

Goodnight!! 


DAGENS LÅT




PIERCINGAR

Tog kort nyss med några av min piercingar i, dom jag brukar ha i ansiktet och helt utan. Får beslutsångest hur jag ska ha det.. Med eller utan, vad tycker ni?








2013-01-17

Jag vart skjuten med amors pil, men det visade sig vara gift i den pilen och nu står jag här idag rätt så tom inombords men glad att alla kort lades fram på bordet till slut och just nu känner jag mig glad. Ledsen men glad, ser framåt och det ser ljust ut på andra sidan fronten. 

Det som kommer ske under så kort tid nu behövs verkligen tänkas igenom, sökt in på skola att plugga Ekonomi inriktning organisation och ledarskap , som jag även läste i gymnasiet. Vill vidga mina vyer så dom två skolorna jag sökt in på är inte i Sverige, en i Tyskland och en i England. Ska bli intressant och se om man kommer in på någon av programmen. 

Det är dags att börja älska livet och allt som finns att ta del av. Jag ska göra min livs resa till Afrika i flera veckor med ett härligt gäng från skolan och några lärare, vi ska bo på internat på en folkhögskola i Njombe ute i ingenstans och vara med på deras lektioner, bo, leva, äta med dom, se hur deras skolsystem fungerar, byta erfarenheter och bara njuta av den Afrikanska kulturen i Tanzania. Vi har arbetat hårt hela hösten inför denna resa och att dom fyra lärarna var och hälsade på i november är ett minne för livet, nu ser jag fram emot att få komma till dom och se och lära mig av deras seder. 

Jag har lärt mig en sak och det är att man ska ta vara på livet, ge och ta, älska varandra och även förlåta. Det finns så mycket ont här i världen och ensam är man inte stark.. men tillsammans kan alla förbättra, kanske inte allt men ett steg närmare ger framgång. Jag är redo att ta min första steg mot framtiden, lämna gammalt skit bakom mig, lämna personer som gjort mig illa och inte är värda att förlåtas bakom mig, se framåt, tänka framåt och bara leva i nuet. 

Välkommen min framtid.. Och jag kanske låter värsta kristen men fuck no! 


onsdag, januari 16, 2013

....

Skies are crying, I am watching
Catching teardrops in my hands
Only silence as it's ending
Like we never had a chance
Do you have to make me feel like
There's nothing left of me?

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper

Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
Like a skyscraper


2013-01-16

Idag är det 6 månader tills jag fyller 24 år och det är 66 dagar tills mitt flyg till Afrika hår.. Tiden rinner iväg så fort och jag känner mig allmänt glad idag vilket är skönt för dom senaste dagarna har jag knaprat lugnande för att kunna somna på kvällen. Ni som läst bloggen vet att jag lider av panikångestattacker och jag har haft tur att sluppit det i ett halvår nu men vart mycket nu på senaste tiden så det förklarar väl sitt..

Kom nyss hem från skolan och ska plocka lite här hemma, slå igång bra musik och sen ta mig en lång varm dusch. Kommer upp en till del från min uppsats senare. Lagt ut en redan i december.. Håll utkik.

Här kommer en del bilder från mobilen som togs igår och idag.



















tisdag, januari 15, 2013

2013-01-15

Det är kväll och det som speglar sig i fönsterna är ett mörker och några få lampor som blänker tredubbla av sitt starka ljus in i mitt vardagsrum. Tankarna är djupare än hela vägen härifrån till ingenstans. Försöker få fram några tankar som kan få mig tänka framåt men det som vart och känslorna drar fram det som vart. Jag visste inte ens att jag kunde hålla en person som säger att den inte är värd mina tårar så nära hjärtat att det gör ont varje sekund jag inte är den nära. 

Hur kunde jag tro något så otroligt som att den här personen som bär ådror där blod åker, som bär det perfekta leendet, håret, ögonen och tankarna någonsin hållit min hand, smekt min kind och tryckt sin panna mot min och sagt dom orden som snart står skrivet på min vägg av ljusstrålarna från lamporna ute i mörkret ville spendera sin tid med mig, flickan som svek, grät och var olyckligt kär.. 
Hur kunde jag tro på det här?


måndag, januari 14, 2013

Godkväll! Idag efter skolan har jag vart och kastrerat Stewart, min lilla älskling. Han vart klar kl 19.00 och har nyss gått ur buren, vinglade omkring och sover nu efter ätit litegrann. Skönt för både han och mig att han inte går runt och är kåt dygnet runt. Drygt när han juckar på fötterna och allting.

Nu ska jag slå igång en film, sen blir det ut och kolla läget innan läggdags. I morgon är det plugget 09.00-16.00.

Ha en fortsatt fin kväll allesammans.

2013-01-14

NU KÖR VI, ny vecka, nya tag.

Skola 9.00-17.00 sen gymma sönder så man somnar i tid ikväll..

söndag, januari 13, 2013

Värdelös Söndag

Idag händer inget alls.. Städa lägenheten och vila inför en ångestfylld vecka som väntar. Mycket ska fixas denna kommande vecka och har ingen aning om hur detta kommer sluta.

Hoppas ni har en fin söndag allesammans. Solen skiner så det är väl härligt.

fredag, januari 11, 2013

DAGENS LÅT


Minnen..
Glömmer aldrig när jag var tillsammans med Joakim och han hade laddat ner en app på telefonen och sa något i programmet så kom det fram en låt. Så kom denna låt fram, hahaha! En indisk, så jävla bra också. 

torsdag, januari 10, 2013

A day without you is like a year without rain..

Vad är kärlek? Hur vet man om man är kär? Vad gör man om man osäker? Hur ska man visa att man är kär i någon? Hur får man någon att förstå att man är kär i den personen, på riktigt?  VARFÖR I HELVETE SKA KÄRLEK VA SÅ SVÅRT?

Jag lägger mig ner, tänker på den person som får mig att må bra, som får mig att skratta, som får mig att se framåt. Men den jävla personen tog mitt hjärta och slängde iväg som en jävla möglig macka som legat i skafferiet i ett år. WHY? ..................................
Jag ligger här och förblöder inombords i hopp om att du ska knacka på dörren, skicka ett litet sms om hur du vill ha det men samma saker kom om och om igen.. Tomma ord, hela meningar som inte betyder något mer än att jag bara "inbillar mig".. Du ber mig gå iväg, men NEJ för en gångs skull stannar jag kvar här jag står. Och jag tänker inte ge upp.. 

Nu ska jag snart krypa ner i världens skönaste säng för att komma upp till skolan, sen är det helg.
(mitt sovrum på bilden)

2013-01-10

Hej! Blir inte mycket inlägg men tänkte bara slänga in några ord, mest för min egna del. Sen om några år kan man gå tillbaka och se vad man gjorde just denna dag. Som jag berättade har jag kommit in i någon konstig "Epidemi", är jättepigg hela nätterna och trött på eftermiddagarna men nu snart ska jag lägga mig och försöka somna, ta en frukt innan kanske då jag inte ätit idag knappt.

Har köpt ett par skor idag till Afrika resan med mamma, sen har jag städat hela lägenheten nu på kvällen och nu sitter jag nyduschad framför datorn. Det dunkar läskigt på balkongen, gjort några gånger nu. Som om någon kastade något upp dit, har gardinerna nere och tänker inte kolla ut rädd som man är. 

I morgon är det skola som gäller, 9-15,50. Har Tanzania första gången för i år, ska bli roligt och träffa gruppen och höra vad som hänt hittils av läraren. Sen i morgon kommer hjärtat hem som vart i huvudstaden så blir massa mys hela kvällen. Ska köpa hårfärg också, ska bli brunhårig tänkte jag. Har ju brun sidecut och brunt underhår sen är resten blondt. Håret kommer annars blekas sönder i Afrika så vill börja i god tid nu att få en fin brun färg i håret.

Nu ska jag blåsa håret, platta ner det och lägga mig. Kommer blogga från mobilen nu när skolan dragit igång, då har jag chans att slänga upp färska bilder också. Håll utkik, Goodnight! 

Hade jättelångt svart hår i 6 år innan jag klippte håret kort och vart blond.
Saknar mitt hår så fruktansvärt mycket, tappat sjukt mycket när jag blekt det så mycket. 

onsdag, januari 09, 2013

DAGENS LÅT

2013-01-09

Godkväll! Det känns konstigt att skriva 2013 på bloggen.. Detta år händer det sjukt mycket saker och jag längtar fruktansvärt tills resan till Afrika. Det är 73 dagar kvar sen lyfter planet mot Tanzania. Vilken upplevelse, vilken otroligt underbar tid med fina människor jag ska få uppleva. Jag blir så glad när jag bara tänker på vilken resa jag ska göra. 

Annars då? Skolan började igår men har inte vart där igår eller idag. Men i morgon ska jag dit, frilufsdag. Känns ibland som man går på högstadiet, haha. Men men, tur att det är härligt folk man har att göra med i alla fall, då funkar allt.. Resten av veckan blir det skola, och i helgen vet jag inte vad som händer riktigt. Det visar sig. 

Är på rätt så pissigt humör nu så tänker inte skriva så mycket mer. Hoppas allt är bra med er! 

Min lilla lurv i höstas, älskade Stewart. 

måndag, januari 07, 2013

I LOVE YOU LIKE A LOVE SONG

Ser dig ligga, där i den grå soffan som du så fint smälter in i med din grå tröja. Jag ser skuggan av min hand på väggen när jag drar mina fingrar genom ditt halvlånga hår som har en mörkare utväxt. Kollar på dig där du ligger, en hel soffrygg bort. Dina långa mörka ögonfransar glänser av ljuset från tvn´s skärmsläckare där alla regnbågens färger far runt som eldslågor i ett kolsvart mörker. Mina fötter är kalla av trägolvet och jag borde gå och duscha. Första skoldagen i morgon efter två veckors lov och den börjar om några timmar. Inge sömn men att ha dig nära känns som jag drömmer. En evig dröm jag aldrig får nog av, det eviga mörker som försvann som en vindpust på hösten när du kom in i mitt liv. Det är nu jag vet svaret på vad kärlek är, svaret är DU!


torsdag, januari 03, 2013

2013-01-03

Godkväll! Då överlevde man 2012 nyårsafton och ett par dagar senare är man riktigt på benen igen. Hade en rolig kväll.. 

Idag har man legat hemma och sovit halva dagen då man inte kunde somna inatt utan tidigt i morse. Måste försökta vända tillbaka dygnen nu innan skolan drar igång igen. Måste verkligen va pigg på morgonen då för att inte försova mig, det händer så mycket nu under våren med plugget och jag ska köra stenhårt. Nytt år, nya tag. 

Nu ikväll händer det inget speciellt, tänkte dra igång en film och lägga mig i soffan i min ensamhet. Saknar Jonas så otroligt mycket just nu, men men! Om någon har tips på bra filmer, dela gärna med er.