söndag, december 30, 2012

2012-12-30

Det är jättesent och jag och Malin "GusstN" sitter och kollar på Ghost Adventures på Apple Tvn. Ska väl skjutsa hem henne snart sen krypa ner och försöka sova lite. Jonas slutar 07 så då kommer han hit och kryper ner. I morgon blir det slappdag heeeeeeela dagen, massa filmer och mys hela dagen med min fina älskling. Han ska jobba sen på nyår natten så vill passa på att umgås med han så mycket som möjligt, speciellt nu när jag är ledig.

Syrran fyller år idag också, så GRATTIS till henne. 

Blir inge bloggande förns imorgon (nyårsafton), då blir det nyårsoutfit, sminkinlägg och massa mer. Ha det bra så länge! 

Ser ni något i översta fönstret till höger?

lördag, december 29, 2012

2013 MÅL

Nyårslöften är saker man ska ändra på från tidigare år, t ex "sluta äta godis", "Sköta skolan". Så därför kommer några mål jag har med nästa år, saker jag ska göra. 

  • Göra klart dom kurser jag har kvar för att sedan börja studera i höst antingen i Gävle eller Falun på högskola där. 
  • Besöka Åland så fort det finns möjlighet.
  • Börja träna och gå ner 10 kg inför Tanzaniaresan om 2 månader.
  • Unna mig mer saker, som t ex bio och dyrt smink.
  • Ta dag för dag och inte planera saker som inte behövs. Bara njuta av stunden man är i just då och inte stressa. 
  • Inte låta andra människor klanka ner på en, jag lever mitt liv, jag klarar det jag vill göra och jag behöver bara mig själv för att uppnå mina mål och det jag vill. 
Finns många saker som man vill göra, men dom viktigaste för mig står här ovan. Det är det som står högst upp på min Göra-Va-Lista över 2013. 



ÅRET 2012

Här kommer lite bilder och text om året som gått. Hiss eller diss, I dont care! Alla bilder är inte i ordning men en liten resumé har ni här iallafall.. 

(Klicka på bilderna för att se större)
 I början av året gick jag från att ha svart långt hår, till att bli blond och brunhårig. Sommaren kom och jag bestämmde mig för snelugg och sidecut, jag vågade raka av en hel drös med hår. Kände mig stolt då mitt hår alltid vart viktigt. Nu sitter jag här ett halvår senare och har fortfarande sidecut och blond och brunhårig.
 Jag spenderade många dagar i fina Åland som jag älskar, affärerna, klipporna och folket. Jag fick även en bil i födelsedagspresent, världens finaste Audi A4 2,6, en vit som jag är så nöjd med. Vart två tatueringar detta år, en bakom örat som står för mina föräldrars första bokstad i namnet, sen en på fingret.
Har spenderat många timmar med Emelie, säg något vi inte gjort hela våren, sommaren och hösten. Herrejissus, allt från att sova i bilen på vintern på skolparkeringen till alla nätter ute på äventyr. 
 Hela ledigheten på sommaren bestod av att ta hand om tre små kattungar som inte hade någon mamma. Matade dom genom flaska och när det var dags att ge iväg dom bestämde sig min kompis Malin att ta två av dom och den tredje bestämde jag mig för att behålla, så Manfred och Maja bor hos Malin och Stewart bor med mig , Alice och Peavey.
 Jag spenderade många timmar att va ute och fota folk och Eva lärde mig göra riktigt fina cupcakes, så en hel del baka har det blivit. Joakim (bilden till höger) bestämde oss för att flytta ifrån varandra så sen i somras har jag bott själv. Fortsatt plugga på hösten och gick med i en Tanzania grupp, kom fyra lärare från Njombe i Tanzania och besökte vår skola och vi tog med dom till Stockholm, hade en Tanzaniakväll på skolan och vi ska besöka dom i vår i Afrika.
Nu är det snart nytt år, jag har hittat min kärlek Jonas och jag mår hur bra som helst. Är lycklig, dagarna är dom bästa jag någonsin upplevt. Skolan fortsätter och går bra och jag ser fram emot nästa år.

2012-12-29

Godkväll.. eller snarare godnatt?! 
Har haft fullt upp nu hela veckan, julveckan som sagt. Mat hit, folk dit och man ska träffa alla. Vart en lugn julafton och dagarna efter har jag spenderat med Jonas, shoppat en ny dator, en Sony  bärbar dator som är silver, I looove it.. 

Tänkte bjuda på några kort från julafton, ni får nöja er med detta. Hade inte tid att ta så mycket kort då det var fullt upp att kramas med alla, leka med syskonbarnen och öppna julklappar, fick faktiskt det i år.. Har alltså vart snäll, eller vad säger man? 


(Klicka på bilderna för att se stort)

Gubben jobbar två nätter, första idag så jag har vart ut och umgåtts med min kusin Cathrine och Beatrice ikväll. Nu har jag inget för mig och kommer väl inte kunna somna förns Jonas kommer hem kl 07 så tänkte köra min årsresumé, så den kommer upp senare inatt. Får se om jag hittar på nå bra kort som kan berätta om året som gått. Håll utkik!

måndag, december 24, 2012

JULAFTON

Nu är det julaftonskväll och jag sitter ensam hemma med lite tända ljus, glögg med smak av hallon & lakrits som är riiiiiktigt god. Katterna sover och jag ska snart krypa ner till sängs också.
Denna dag har jag spenderat hemma hos mamma och pappa med min bror och hans tjej. Fick lite julklappar, vi åt julbord, kollade på Kalle Anka och sen åkte jag och umgicks med Jonas lite innan jag körde han till jobbet. Åkte och träffade Micke, Matte, Jimmy, Jonte och Malin en vända också innan jag åkte hem nu. 

I morgon ska jag ner till föräldrarna igen då min syster, hennes kille och barn kommer och min bror med tjej och barn. Då kommer tomten och ska dela ut klappar till dom små sen blir det julmat igen. Sen ska jag umgås med världens bästa kille hela kvällen och resten av min lediga tid innan skolan börjar igen den 7 Januari. 

Kommer upp kort i morgon från idag och det jag tar i morgon, så håll utkik för en julbildbomb här i bloggen. Hoppas ni alla haft en fin och bra julafton. 

Fått det jag önskat mig mest av allt i hela världen.
Den finaste och bästa killen. 

söndag, december 23, 2012

2012-12-23

Hej! Klockan är 03:00 och jag ligger nyduschad med nyfärgat hår i en renbäddad säng, så underbart. Fattades bara att man kunde sova lite men det hinns väl med i graven sen.

Idag vart det att gå i affärer och köpa julklappar, hittade lite småsaker bara. Kvällen har spenderats hemma med Malin då vi färgat hår, kollat på film och sen körde jag min fina älskling till jobbet så fick pussas lite, tog några kort som jag tänkte dela med mig av. Nu ska jag blåsa och platta ner håret sen vänta tills klockan blir 07.00 för då kommer Jonas hit och äter frukost då han slutar.

4 timmar kvar, phuuuuu!!!





fredag, december 21, 2012

2012-12-21

Hej allesammans! Inte har jorden gått under, som så många trodde. Jag trodde det skulle ske något, någon stad som skulle bombas, folk som skulle ta livet av sig men det ända jag hört är nå troende folk som flytt upp i bergen i något land för att ta skydd. Vad trodde ni om denna dag, 21 December 2012 ?

Idag hade vi julavslutning i skolan, det gick fort och smärtfritt, haha. Sjön lite jullåtar, lyssnade på lärare och hade kramkalas innan alla begav sig hemåt. Sen resten av eftermiddagen har jag spenderat med mamma i Sandviken, gått runt i alla affärer och kikat på kläder. Hittade mig ett par byxor så dom fick följa med hem. Nu blir det filmkväll i min ensamhet, Jonas ska jobba natt men som tur är kommer han hit när han slutar i morgonbitti min fina lurventuffs. 

Kanske kommer en hel drös uppdateringar ikväll i brist på annat, vem vet! Håll utkik.. 

You make me happy and I love it. 

tisdag, december 18, 2012

FRÅGOR & SVAR


Hur skulle du se ut om du aldrig hade ändrat något med ditt utseende?
Ha brunt långt hår, stora lockar, inga tatueringar och inge piercingar.

Vad ska man göra för att få dig irriterad?
Tjata och lämna saker överallt så man själv får går och plocka undan ..

Vad är meningen med livet?
Att vara frisk,må bra, vara lycklig , alla nära och kära.

Vad är du nöjd med, när det gäller dig själv?
Mina gröna ögon

Skulle du kunna plastikoperera dig?
Yes.

När kysste du någon senast?
I morse kysste jag Jonas hejdå innan han gick hem då jag skulle till skolan.

Vilken låt går på repeat hos dig?
The sounds- Better of dead

Vilket är ditt favoritämne i skolan, just nu?
Min Tanzania grupp,vårt arbete med det.

Vilken ämne gillar du minst?
Eftersom jag läser det jag vill läsa så är inget tråkigt.

Vilken färg har dina naglar just nu?
Ingen färg alls, genomskinligt nagellack bara.

Favorittid på dagen?
Eftermiddagen, då man kommit hem från skola/jobb och sätter sig ner med en kopp te och läser tidningen och bara släpper allt för stunden.

Har du blivit jagad utav polisen?
Inte vad jag minns..

Är du redo att satsa på ett seriöst förhållande nu?
Ja det är jag.

Vem av dina vänner vet mest om dig?
Jenni, världens bästa.

Vilken är din riktiga hårfärg?
Mörkbrun.

När gjorde du senast något riktigt dumt?
Hm, svårt att komma på såhär bara.. Vet inte riktigt..

Vad faller du för hos det andra könet?
Hur personen är, t ex charmig, snäll, glad, framåtriktad, sen är det verkligen fint med killar med lite mer hår på huvudet, fina ögon.


Hoppas ni är nöjda över svaren! 

Why don't you kill me with your love?

2012-12-18

Hej! Idag är det Tisdag och det är mindre än en vecka kvar till julafton, ska vi ha nedräkning till det? NEJ, jag räknar ner dagar till min Afrika resa som är om ca 95 dagar, dvs 3 månader ungefär. Tiden kommer rinna iväg och det är massa att fixa tills dess men jag tänker ta dag för dag. 

Veckans planer är iallafall :
Onsdag: Skola 9.30-12.00, Julshow!
Torsdag: 9-13, Sälja fika till hela skolan för insamling till vår Tanzania resa, Julbord.
Fredag: Avslutning inför jullov. 

Så idag lär jag baka, ska göra vaniljmuffins med hallon och kladdkaksmuffins inför Torsdagens fikaförsäljning. Sen ska jag snart iväg på ett möte en vända och ikväll blir det att fixa lite med mitt hår och så inför morgondagens julshow. Färga håret på Malin och baka! Tiden går så fort så man hinner knappt med något nu för tiden. Jag är iallafall glad att jag fått spendera dom senaste nätter med världens finaste Jonas, jag mår verkligen bra i hans sällskap. 

Kanske kommer upp lite bilder ikväll, om inte ha det så bra så länge!


måndag, december 17, 2012

I Love You Like A Love Song!

Hej! Denna dag har vart helt wierd i mitt huvud då jag inte sovit mer än 10 minuter inatt. Är nöjd för jag har klarat en hel Engelska kurs som var på två terminer på 1 termin, gjorde min sista redovisning idag för läraren sen kramade jag henne hejdå och gav en present för hon ska hem och få barn snart. Annars hände inte mycket i skolan, fick högsta omdöme av lärarna i över lag, så vart glad över det. 

Nu är jag hemma och ska plugga, två bokrecensioner som ska va inne helst innan Onsdag så lärarna hinner få in det innan man går på jullov på Fredag. Det är 1 vecka till julafton idag och har inge julkänslor alls, man blir ju bara äldre och äldre och när man inte har barn så blir det ju inte samma sak. Bojkotta julafton kanske?  

Nu blir det plugga lite sen baka inför Torsdag då vi i Tanzania gruppen ska sälja till hela skolan för att få in lite pengar till vår fadderfamilj i Tanzania. Börjar längta mer och mer nu tills den 23 Mars, då bär det av till Afrika i några veckor. Men jissus vad jag kommer sakna mina katter, mamma, pappa och Jonas. NU över till pluggandet, kanske kommer upp något inlägg senare.. 

Du gör mig hel! 

söndag, december 16, 2012

You are lovable!

När känslor som kommit och gått har sjunkit ner och satt sin plats i mitt hjärta så vet jag en sak och det är att dom är där för att stanna. 

Du är som socker, salt, glädje, skratt. Du är min dag och du är min natt, killen som gör mig trygg. Du är så charmig och du är så snygg. Jag sluter mina ögon och blir varm i hela kroppen när du tar min hand och kysser mina läppar som vore gjorda för att kyssa dig tillbaka. 



The world's most beautiful Jonas. 




tisdag, december 11, 2012

2012-12-11

Hello! Det är en jävla massa snö ute, men man börjar vänja sig med det. Skolan rullar på och det är denna vecka och nästa kvar innan det blir två veckors ledighet under jul och nyår. Hade inte spelat mig någon roll att gå i skolan på julafton om så vore för det är ändå inget att fira längre förutom att syskonbarnen ska få julklappar då vill säga. Om jag kommer se på Kalle Anka det vettefan men det blir väl säkert så om brorsan sätter sig och kollar på´t. 

Dom senaste dagarna har jag vart i drömmarnas värld, mått så himla bra och den känslan kan jag inte beskriva med ord, helt oslagbart. Men nu verkar det som att det hela vände, vilket är synd. Men men, när det kommer till kritan så! Ta dag för dag sen märks det vad som händer och sker.

Nu sitter jag iallafall med blekning i min utväxt, ska snart hoppa in i duschen sen blir det se på film och sova då det inte vart någon sömn inatt, har dock sovit lite på eftermiddagen så är pigg nu. I morgon är det föresten 12-12-12, sista gången på MÅÅÅÅÅÅÅNGA år innan det kommer bli ett likasiffrigt datum. Nu blir det duschen! 


söndag, december 09, 2012

onsdag, december 05, 2012

2012-12-05

Hej! Blivit glest med inlägg fast jag bestämde att uppdatera varje dag. Men vart så dålig så har kravlat mig till skolan med 40 graders feber, förkylning och halsfluss sen har jag bara legat hemma och sett på film med Malin som sällskap.

Känner mig piggare idag så vart i skolan hela dagen. Det snöar massa ute men det kan man inte göra så mycket åt, vart bjuden på god lunch av mamma och pappa också på Granliden här i Storvik och nu sitter jag på en föreläsning om synnedsättning, ganska intressant mm ska bli skönt att sluta kl 15 för det blir ju kolsvart och snorhalt ute så får se om man tar sig hem eller om man hamnar ute på åkrarna.

Hörs senare med dagens låt och en lista .

söndag, december 02, 2012

2012-12-02

2 December idag - Första advent
Vi kör ett blogginlägg om dagen fram tills Julafton har jag bestämt, det kommer bli lite allmänt bara, om vardagen m.m 

Idag vaknade jag upp bättre i halsen men efter någon timme har jag fått världens halsböld, vänstra sidan på halsen, under käkbenet gör så ont när jag vrider huvudet, gapar och när jag rör mig. Ringde 1177 då jag har 40 graders feber också. Men dom bad mig ta alvedon och ringa hälsocentralen i morgon så följer deras råd.

Jag har nyss tagit mig en varm dusch och har Malin "GusstN" här som sällskap, hon tog med Stewart´s syskon Mannfred och Maya så det är 5 katter som springer runt i full rulle här hemma. Ska lägga mig i tid idag, men så säger jag alltid. Brukar sluta att man somnar runt 04 ändå.

I morgon händer det inte mycket, blir nog att åka till skolan till kl 09:00 fast jag är jättedålig, vi ska se på film så behöver ju inte anstränga mig. Men får jag tid till läkaren så får jag säkert penicillin och blir hemma några dagar! Hoppas ni haft en bra första advent.. 

Mannfred & Stewart när dom var lite mindre..

lördag, december 01, 2012

2012-12-01

1 December idag
Nu är det 23 dagar kvar tills julafton är här för att firas av en anledning jag inte förstår, men så djupt inom jesus m.m ska vi inte gå. Jag är inte mycket för jul något mer då man är vuxen, bott själv i 5 år och  bara åkt ner till föräldrarna för att syskonbarnen ska få en in julafton med klappar och träffa tomte, precis som det var när man själv var liten. 

Idag vaknade jag upp sjuk, mina halsmandlar är stora som cocosnötter, jag är förkyld, febrig, frossa och känner mig allmänt hängig. Det är 40 cm snö ute och det blir väl mer, ska bli runt en 20 minus mot kvällen också. Tur jag har världens snällaste föräldrar som ska komma med hemmalagad mat, te och honung åt mig. Sen ska grannen komma över och försöka få ordning på mina bärbara dator som krashat ihop totalt, hoppas den kommer igång. 

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med mina fina älsklingsmissar, dom förgyller min vardag fast jag är orolig över Peavey som förlorar vikt hela tiden, han har gått ner från 4,5 kg till 2,5 sen Joakim flyttade i somras. Stackars lilla älskling, men jag försöker göda upp han lite. Ha det bra så länge gott folk! 

Stewart och jag igår, han växer så det knakar lilleman!