torsdag, november 24, 2011

2011-11-24

Idag är det 1 mÅnad till julafton, än finns Inge snö ute! Får se när det kommer, hatar slask , kyla och halka men när det ligger ett vitt täcke på marken är det mysigt när man sitter i sitt mysiga hem uppkurad i soffan med en filt, varm oboy och en fin sambo. Slut på tankar och tillbaka till verkligheten idag.. Fick bli hämtad på skolan för att åka till sjukhuset. Har virus i hela kroppen, blir aldrig frisk från hals och förkylning och idag blev det extrema magsmärtor, hjärtklappningar , yrsel och illamående. Fyfan vad jag mått dåligt idag.. Ska vila hela helgen nu och försöka få i mig mat! Ha det bra! Förresten så julpyntade jag fönsterna med stjärnor och ljusslinga på balkongen, kommer bild någon dag.

tisdag, november 22, 2011

2011-11-22

Dimma och dugg har det varit hela dagen. Varit i skolan hela dagen och har varken sovit eller ätit idag så humöret är inte på topp. Nu tycker jag faktiskt snön kan komma för det är ändå så jävla halt ute och blött och äckligt. Är första advent på Söndag redan och då ska man julpynta. 

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN, hatar allt just nu..


måndag, november 21, 2011

PIERCING

Tänkte skriva lite om mina piercingar. I näsan har jag inte haft i mina näsvingar på jättelänge nu, hade utöjt så jag fick i en 1,8 mm stav med kula men nu har dom dragit hop sig så jag har satt i två tunna ringar nu. Det kommer se förjävligt ut ett tag men ska försöka töja ut till 1,6 mm och ha små pluppar i näsvingarna som jag hade förut. Saknar dom så mycket och det var tack vare jag gjorde ett till hål i andra näsvingen jag gjorde septum för det är så snyggt. 

Jag hade 4,8 mm i septum förut men det sprack i brosket så har i en 3 mm nu bara, lika som underläppen. Och ja, jag hade i små tunna nässmycken (som dom flesta har) men jag kan inte sova med dom vare sig det är som en böj, snurrar, pigg på insidan , som ett L för dom lirkar sig ur därför jag lär töja så jag får i en stav med platta på insidan.

Såhär ser det ut just nu.. 

söndag, november 20, 2011

VILA I FRID LASSE BRANDEBY

Jag kan inte förstå att min favorit Lasse brandeby har gått bort inatt, helt ofattbart. Så hemskt bara 66 år gammal, min älskade favoritLasse. <3

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13962021.ab


lördag, november 19, 2011

2011-11-19

Hej allesammans! Dom senaste dagarna har jag varit i skolan och sen tagit det lugnt hemma förutom igår då Malin, Hannah, Elisabeth och Sara kom hit för att ha "pyjamasparty", vi åt tacos, snackade, dom drack lite och hade jätteroligt. Det lär göras om, fast då ska vi ha ännu roligare. Kanske en kryssning eller liknande?! 

Idag har jag bara slappat, tjejerna åkte hem vid 15:00 tiden. Har plockat och donat här hemma och nu ska jag väl snart se vad man ska göra för middag tills Joakim kommer hem efter 18.00 då han slutar jobbet. Jag är jättesugen på att gå på bio, den nya Twilight-filemen Breaking dawn. Alla säger att den är hur bra som helst.. 

Får se när det kommer upp något inlägg igen, tänkte visa lite bilder från igår och en videofilm så håll utkik. 

Precis nytagen bild.

fredag, november 11, 2011

2011-11-11

Hej! Idag är det 11-11-11 , alla skriver ut det på Facebook , och att jorden kommer gå under. Hur är det funtat där uppe på folk egentligen?

Aja, idag fyller iallafall Alice 2 år, min lilla skrutta. Kan inte förstå att hon blir 2 år, hon är fortfarande min minsta lilla kattunge. Känns som det var igår hon var pytteliten och sprang omkring. Hon ska få massa leksaker jag köpt åt henne och sen ska jag skämma bort henne lite med tonfisk, räkor och sånt idag. 


onsdag, november 09, 2011

2011-11-09

Hej! Har inte skrivit på några dagar för jag ligger hemma och sjuk, Joakim vaknade i morse och var dålig han med. Jag var till skolan i Måndags och det var så roligt att få träffa alla igen. Men på kvällen blev jag jättedålig. Jag har ju varit förkyld nu i över ett halvår och det är ju pga allergi för katterna, det blev värre när vi skaffade en till katt men tänker inte ge bort dom så har fått uthämtat allergitabletter jag ska äta nu i 14 dagar och se om det blir bättre. Jag och Joakim har även städat hela lägenheten idag, bytt alla handdukar, lakan och dammsugit hela soffan m.m så nu är det rent från katthår och lilla Peavey ska få bo hos mamma och pappa några nätter för vi lär sova i sovrummet med stängd dörr och det går inte om han är hemma.

Jag vill verkligen vara frisk, nu när jag blev jätteförkyld och hela halsen gör ont och kan knappt sova, svimmar nästan av och helt slapp. Plus att jag har så ont i vänster armen som är åt helvete sedan bilolyckan nu när jag har virusinfektion i kroppen så jag blir hemma från skolan resten av veckan, tråkigt men måste vila upp mig. Nu ska jag försöka hålla humöret uppe och försöka komma ihåg alla tider med tabletter. Äter antideppresiva, järn tillskott, B12 -tabletter och allergi, plus atarax och det är olika tider och lär äta till och man är inte speciellt hungrig när man är sjuk.


Tur att man har världens bästa sambo Joakim iallafall, min fina älskling. 

söndag, november 06, 2011

TIPS- Hår

Jag tänkte tipsa er om en sak jag gjort i ungefär 1 veckas tid nu. 

Jag använder TRESemmé för färgat hår , både shampoo och balsam. När jag dragit ut så mycket vatten jag kan efter jag duschat tar jag 2 pumpningar balsam i handen och fördelar ut i hela håret. 
Man ska ju tvätta håret så lite som möjligt men jag tvättar varje eller varannan dag då jag har lockigt och lär använda hårspray m.m för att fixera det när jag plattat ner håret. 

Sen jag börjat krama i balsam som jag INTE sköljer ur innan jag går ur duschen så har mitt hår blivit mycket lenare, glansigare och piggare, det känns tjockare då det är som att det ligger ett lager med balsam på hårstråna, så det sliter lite mindre när man fönar/plattar m.m TESTA DET!!  Frågor?

Det här använder jag!
  1. Shampoo (kramar i det i längderna och gnussar vid hårbotten i hela håret.
  2. Balsam (som vanligt drar jag i hela håret förutom hårbotten för då blir det oftast flottigt fort om det är balsam på hårsäckarna.
  3. Skölj ur och dra i lite balsam i hela håret och låt vara och föna, platta, locka vad du vill göra.

DAGENS TUMMAR




  • Höst - Jag vet folk som tycker det är jobbigt att det blir mörkt så fort men jag tycker det är mysigt. Man får tända alla smålampor hemma och tända ljus vid middagsbordet och i vardagsrummet när man ska kolla på tv på kvällarna. Känslan av massa smålampor och ett varmt och tryggt hem gör mig glad. 
  • Mat - Julmaten och all bakning som hör till Lucia och julen börjar närma sig nu. Tänk er att sätta sig efter en skoldag eller efter jobbet med tända ljus, en varm kopp te eller kaffe och en nybakt lussebulle med sin sambo. 
  • Folkhögskola - Jag pluggar ju heltid på Folkhögskola nu och jag älskar det. Att ha rutin på vardagarna, gå upp i tid och äta regelbundet. Träffa massa härliga människor varje dag, få göra något nytta som har med framtiden att göra och att det är så stor skillnad på folkhögskola och gymnasie/högskola. Det är så fritt, blandade åldrar och där jag går har vi jättefint och bra lärare. Längtar varje dag för att få gå till skolan, även om det är jobbigt ibland med tidiga mornar. 




  • Snö & Kyla -Jag gillar verkligen inte snö, men det hör till vintern så det är bara acceptera. Vist är det mysigt ett tag, men när det blir sådär jättemycket så det tar 1 timme att skotta bort snön från bilen och att plogarna gjort 1 meters vall bakom bilen är det inte roligt då det är kolsvart på morgonen och kallt, så är man nyvaken. Men det är bara gilla läget, kommer ju uppleva snön några månader om året hela livet så länge jag inte vinner några miljoner och flyttar till värmare breddgrader. 
  • Pengar-  Usch, allt man vill göra och så beror på pengar oftast. Allt är nästan pengar. Det finns så mycket man vill göra men det inte finns pengar till. Att bo i en lägenhet och vara studerande är inte lätt, men det viktigaste är att man har ett hem, en säng, värme, mat på bordet och någon man älskar att dela det med.
  • Mitt hår - Jag har alltid hållt på med mitt hår, det har varit så tjockt , långt och lockigt men av alla blekningar, färgningar och alla dagars plattande så har det blivit så slitet och tunnt. Klippt av mig en hel del också för att få det friskare men usch. Gör alltid en fläta som får sitta i tills jag ska duscha igen för det är så konstig kvalite. Och om jag haft RÅD hade jag köpt massa bra medel till håret, bra shampoo och även produkter för att få det lent, mjukt och att det håller sig när man plattar ner det. 
Någon som har tips på billiga produkter till hår som är slitet och tunnt.. Jag har självlockigt så lär platta ner det och blåsa. Så nå bra värmeskydd som håller håret platt när man plattat det också. 

2011-11-06

Hallå! Söndag idag, denna vecka som jag har haft lov har runnit iväg fort men det gör ingenting för i morgon börjar skolan och jag gillar alla människor där. Ska bli skönt att få lite dagsrutiner igen, har sovit alldeles för länge nu på lovet. 

Idag händer inte mycket, jag och älsklingen ska ner till mamma och pappa för lite mat, sen ikväll ska vi se på True Talent. Det är så spännande nu mot slutet. Synd dock att det inte går att se på The walking dead förns i morgon, det visas i USA ikväll och det är ju sån stor tidskillnad mellan oss så det finns inte ute förns  i morgon. Någon som vet någon serie som är värt att börja se på?


Två bilder från igår då jag gjorde fejksår..

lördag, november 05, 2011

RECEPT: Fläskfilé i ugn

Tänkte ge er tips på en maträtt jag och Joakim älskar som vi gjort 2 gånger nu, som vi kommit på själva att koka ihop, supergott. Nyss ätit det så tog bilder för att visa er..

 Skär upp röd och gul lök, gul paprika, tomater och purjolök
 Skär upp fläskfilé, vi har användt fläskytterfillé förut som funkar lika bra. 
Banka ut lite för att det inte ska bli så tjocka skivor och stek och krydda med  peppar, grillkrydda.
 Jag smörstekte champinjoner till Joakim som han åt brevid, man kan även ha i maträtten också men jag äter inte svamp. 
 Stekte bröd i olivolja tills dom blev krispiga, gott att äta till. 
När man stekt köttet blandar man det och grönsaksblandningen och häll på lite solja och blanda runt, sen på med matlagningsgrädde ca 5 dl och in i ugnen tills det kokat upp.
(på bilden har jag tagit ut det efter ca 20 minuter på 200 grader, rörde om och satt in det 15-20 minuter till på 150 grader.
Servera med kokt potatis..

FRÅGOR???

ALLA HELGONS DAG

Goddag! Igår vad jag och Malin "GusstN" till Sandviken en vända sen hämtade vi Joakim som var på introduktion på hans nya extrajobb sen drog vi till kyrkogården och tände ljus för morfar, farmor och farfar, Simone och gammel, sen Joakims morfar som nyligen gick bort. Det var så fint, helt kolsvart ute och flera hundra tända ljus som lyste, så vackert. 

Varje år sen jag varit liten har jag haft halloweenfest (party när man var liten) då jag bjöd hem kompisarna och vi alla var utklädda. Har alltid sett fram emot dom här dagarna då man får klä ut sig. Nu på senare år har det inte blivit något och inte i år heller men jag hade tråkigt nu på eftermiddagen så jag gjorde ett fejksår på kinden och armen, tänkte visa ett kort på ansiktet. Haha, ganska bra för att vara första gången! 

Kommer flera bilder senare. Vissa gör sina sår jättenoga med pastej, fejkblod m.m men jag skulle kunna visa hur man gör ett sår av saker nästan alla har hemma i sitt hushåll. Men då får ni säga till om ni vill veta! Nu ska jag duscha bort det här... 

torsdag, november 03, 2011

2011-11-03

Godkväll! Igår var vi och firade min pappa som fyllde år, åt tårta och blev bjuden på jättegoda finska piroger och sallad. Idag har vi flyttat hit alla saker till vårt förråd som Joakim hade nere hos mamma och pappa sen han flyttade hit för jättelänge sedan. I morse gick jag upp tidigt för att åka till hälsocentralen för att ta massa prover, blir ju aldrig frisk så har fått massa järntabletter och B12 tabletter för annars kommer jag aldrig bli frisk, idag tog jag provet för laktos och gluten, för jag mår så illa direkt när jag ätit något med mjölk som ost t ex, kom på att jag inte druckit mjölk på 10 år nu, haha..

Var nere hos mamma och pappa på eftermiddagen efter vi kört alla grejer för min syster, hennes Andreas och deras son Alfred kom dit för att fira pappa idag. Så go han är lilla Alfred, mosters älskling. 

Nu har jag precis slängt in en potatisgratäng i ugnen, stekt kassler i skivor och lagt varannan kassler, ananas och tomatskivor och sen river ost uppepå som ska in i ugnen snart sen en stor grekisk sallad till. MUUUMS!

Hoppas ni blir sååååhääär glad som jag för jag ska börja blogga nu igen, varje dag minst 2 inlägg.
Allt från inredning, motion, recept, bilder och mitt vardagsliv.

NU ÄR DET MAT!!

tisdag, november 01, 2011

RUSTAT HALLEN

Hallå! Nu är hallen äntligen klar. Vitt tak, vita dörrar till garderoberna och alla andra dörrar och lister. Jocke skruvade ihop byrån vi köpte igår på Ikea, vart en enkel malm lika som vi har i sovrummet fast i trä och en till låda på dom. Sen en vit snygg stor spegel till och två snygga vägglampor på varsin sida, en ram med ett kort på han och mig, nya fina blommor i silverkrukor. Nu är det bara skostället som ska målas vitt sen är jag helt klar och nöjd med hallen. Skönt att hela lägenheten är i topp nu, så jäkla fint här hemma. Trivs jättebra, skulle det finnas ett till rum som man skulle ha till kontorsrum hade jag gråtit av lycka men får flytta till större så småning om, då blir det nog Gävle eller Uppsala.

Nu ska jag dammsuga och torka av golven, sen ta mig en låååång dusch innan jag ska göra varma mackor till middag. Hörs senare!

Bjuder på en bild tills jag fotat riktigt med digitalkamera.