fredag, augusti 26, 2011

2011-08-26

Hej! Guuud så länge sedan jag skrev, men det var bara 5 dagar sedan.


Hela veckan har jag varit i skolan, gud så roligt det är. Vi har gjort en massa saker denna vecka som bland annat lära känna varandra med tiotals "lekar" som faktiskt inte varit så jobbiga att göra med främmande människor, gillar verkligen min klass. Helt schyst och roliga människor, ser verkligen fram emot nästa vecka då allvaret börjar, då kommer vi blandas med resten av folken beroende på vilka ämnen man ska läsa m.m


I Torsdags var jag, älsklingen, Malin och Micke till Falun och åt kinabuffé och sen var vi till kupolen och sprang runt, köpte lite kläder och ett par varsina äkta converse skor till mig och Joakim.. Sen idag har jag , Joakim och min bror varit hos Emelie i Sandviken för brorsan tatuerade sig, riktigt snyggt blev det. Så om någon är sugen på att tatuera sig, hör av er till mig så ska jag skicka er vidare till Emelie, hon är riktigt duktig.

Nu åkte iallafall nyss min kusin, Erika och Stoffe hem. Dom var hit och hälsade på, så nu ska jag och älsklingen spela lite Super Mario bros på Nintendo Wii. I morgon kommer lite bilder på hur vi gjort det här hemma, gjort om en hel del, och mer blir det. Även lite recept m.m Ha en bra kväll! 



söndag, augusti 21, 2011

2011-08-21

Hej! Igår höll jag på och städa här hemma och tvätta så blev inge uppdatering, ville ju ha en lugn helg nu innan allvaret börjar i morgon. Kommer bli helt nytt och hoppas jag kommer i samma klass som någon jag känner igen, skolan börjar i morgon, roligt, spännande och nervöst. phuuu..

Igårkväll gjorde vi iallafall hemmagjord pizza, jäste deg och hade på massa tomatsås, mozarella ost och italiensk salami, tomater och basilika. Muuumsigt gott blev det. Nu idag har jag tvättat lite till sen ska jag slänga i min marinerade och fyllda fläskfilé i ugnen nu, fyllt med paprika, röd och gul lök, äpple och lite sånt. Till det blir det klyftpotatis och sen gör man sås av skyn som blir kvar , kokar upp med grädde, muuumsigt gott. Så ska vi spela bingolotto också! 

Sova i tid eftersom jag lär upp i tid i morgon, händer en massa saker. Går inte så länge i skolan, men ska iväg på lite möten före och efter skolan. Hörs senare, om jag vinner något på bingolotto!!

Peavey har blivit så stor. 

fredag, augusti 19, 2011

RECEPT: Ostbröd

Lätt det godaste bröden, gjorde lite på eget recept.

På ett ungefär vad jag använde,

3 dl riven Ost
en skvätt olja
2 ägg
2-3 dl Vetemjöl
1 dl Majonäs

Blanda, låt stå tills ugnen blir varm 200 grader 10-15 minuter.
Blir ca 6 st. platta ut dom på bakplåtspapper


2011-08-19

Hej! Idag är det 3 dagar kvar innan skolan börjar, kommer nog bli lite nervös på Söndag men ser fram emot det jättemycket. Kommer bara vara konstigt i början att ha något att göra varje dag men tror att man kommer in i det fort. 

Igår åkte jag och Malin till Sandviken och kikade runt, sen drog vi vidare till Valbo och kollade, köpte 2 linnen, en kofta, en tröja och leggings. Sen var vi in på Ikea så jag köpte mer lådor, en hylla, ramar, ljus och lite småsaker till hemmet. Snart är allt klart här hemma. Några hyllor ska skruvas upp på väggen, och väntar på kort som jag skickat efter som jag ska rama in. Sen ska jag sätta klisterlappar på kaklet i köket, tråkigt med vita. Skulle helst vilja tapetsera om, men hyr lägenheten och vet ej hur länge vi blir kvar här i Hofors.

Iallafall så åkte Jocke till Stockholm igår, så han kommer hem ikväll.Ganska sent men då ska jag förebereda Ost, kex, vindruvor, räkor och vin. Då blir det mys och film! Som jag saknar min gulleunge när han är borta. 

Nu ska jag njuta av den sista lediga helgen på 3 år, då skolan börjar sen. Hörs när vi hörs!! 


onsdag, augusti 17, 2011

2011-08-17

Idag har vi fixat vår diskmaskin här hemma och fixat en massa. Var till mamma och pappa en stund också. Nu har vi ätit tacos och ska kolla på film ikväll. 

Har inte så mycket att skriva, tänkte höra om ni har några tips på PIZZABULLAR? 

Lite bilder ... 
 Jag har satt upp tavlan på väggen i sovrummet nu, vart bra. 
 Ny lampa och nya krukor till sovrummet
Våran nya bänk och lådor vi köpt och byggde ihop igår till sovrummet. 

tisdag, augusti 16, 2011

2011-08-16

Hej! Idag har jag varit iväg på lite möten, gick bra. När jag kom hem tog jag det lugnt ett tag innan jag åkte iväg och hämtade Joakim som kom med bussen och vi var iväg på affären en sväng. Kom hem och började storstäda, han diskade och jag har dammtorkat, bytt alla dukar/handdukar m.m, dammsugit och torkat golven och nu håller jag på med första tvätten som är igång här hemma. Ska snart börja bygga ihop våran ny möbel till sovrummet jag köpte igår på Ikea, sen ska vi köpa en diskmaskin, kommer bli så otroligt skönt att slippa diska hela tiden, kastruller och sånt diskar man ju för hand men det gör inget så länge man slipper bestick , glas och tallrikar. 

Nu ska vi börja bygga här snart, behöver också skruva upp lite saker på väggarna men det får vi göra någon annan dag i veckan. Tänkte höra mer er om någon har nå tips på bröd man kan baka? 

Jag idag, min nya klänningtunikaskjorta köpte jag igår i Gävle. 

måndag, augusti 15, 2011

2011-08-15

Godkväll! Idag har jag varit i Gävle på sjukhuset för att röntga huvudet då dom ska in och göra ett ingrepp för jag har ju haft bihåleinflammation i 4 månader. Efter röntgen åkte jag, mamma och pappa ner till stan i Gävle så jag hittade en skitsnygg tröja och sen drack jag en jättegod smoothie. Vart en vända förbi Valbo och ikea på vägen hem, köpte en tvbänk till sovrummet som vi ska ha tvn på, massa lådor, krukor, kuddar, saker till köket och massa mer. Sen blev det Sandviken en vända in på Willys för att handla mat.

Väl hemma gjorde jag tacos åt mig och hjärtat , plockade upp allting och nu ser vi på film. Den heter He´s just not that into you.  Bästa filmen jag sett på mycket länge, ett riktigt bra tips till er som vill se kärlek och komedi. 

Sen blir det sängen som kallar, ska upp i tid i morgon för jag har både psykologtid, möte och sen ska det byggas ihop lite saker här hemma och borras upp tavlor och hyllor på väggarna. GODNATT!

I love my little family. 
Joakim, Alice och Peavey.. 

lördag, augusti 13, 2011

I MISS YOU

Sitter nu i min ensamhet utan min älskade sambo som fick åka ner till Stockholm då en familjemedlem blivit sjuk. Jag saknar min älskling så mycket , kan inte förstår att det är så jobbigt att somna och vakna utan den man älskar? Känner ni lika?

Jag älskar min Joakim mest av allt och han är världens mysigaste sambo, vi ses om några timmar och då ska jag pussa min fina pojkvän. 
Love is in the air..

fredag, augusti 12, 2011

2011-08-12

Hej! Fredag idag och tiden bara rinner iväg. Idag har det inte hänt så jättemycket, hittils. Har en fläskfilé i ugnen nu som är marinerad och fylld med paprik, lök och äpple, till det blir det klyftpotatis och grekisk sallad. Har även bakat persikopaj och till det blir det vaniljglass. 

Som ni vet har jag världens tjockaste och lockigaste hår, dock blivit tunnare det senaste året då det hänt så mycket så har tappat jättemycket. Och hittils har jag inte varit nöjd med något shampoo alls , men  nu har jag hittat ett jättebra jag köpt på apoteket, ska visa er någon dag och gud vilken skillnad. mitt hår går att borsta hur lätt som helst och är silkeslent och glansigt, blir inte flottigt heller på en gång. Mer om det någon annan dag.

Nu ska jag fixa det sista i köket inför maten och sen ska vi jag och Joakim ner till mamma och pappa för att se på stadskampen på tvn, riktigt bra tycker jag. Ha en bra fredagskväll allesammans. 


torsdag, augusti 11, 2011

2011-08-11

Hej! Om 11 dagar börjar jag skolan. Jag längtar jättemycket dit så man får en dygnsrytm på vardagen och sen kommer det kännas bra att ha något att göra varje dag, kommer nog se fram mer mot lediga helger med älsklingen. Konstigt att gå upp 07:00 varje dag för att åka till "plugget", haha. Men man vänjer sig fort, roligt att träffa nya människor också. 

Dom senaste dagarna jag det inte hänt så jättemycket, varit ute med katterna i koppel idag iallafall och det uppskattade dom små liven, tugga lite gräs. Sen igår storstädade vi lägenheten och vi har haft riktigt myskvällar med film och popcorn. Lär passa på med vardagslyx nu innan ledigheten förvandlas till arbete, och vid detta fall skolarbeten. 

Nu ska jag gå och göra persikopaj och sen börja med middag som blir pasta med kycklingbitar i sweet and sour sås. 

Joakim, Peavey & jag. 

måndag, augusti 08, 2011

2011-08-08

Godkväll! Ska snart lägga oss här hemma men tänkte visa lite bilder först.. 

Idag har vi varit i Falun och gått runt lite, handlat på Citygross också. Vi har klarat ut Super Mario bros på Nintendo Wii och ätit världens godaste köttfärsås jag gjort. Jag mår jättekonstigt idag, som om jag inte tagit någon tablett, undra vad det är? Hittils har jag mått jättebra och nu börjar jag känna mig konstig igen.. Hoppas det går över, Någon som vet om man ska öka dosen med Citalopram ? Tog 1/2 tablett första veckan och nu 2 veckor efter har jag tagit 1 tablett. Sen så är det 1 hel vecka kvar innan jag ska in på röntgen för min bihåleinflammation, tror jag blir galen på denna förkylning, luktar var i näsan och har så ont i huvudet, munnen och kan knappt sova av hostan. 3 månader är låååång tid. 

Nu ska jag lägga mig, i morgon väntar en del saker att göra. Vill gå ut och gå också men får ej anstränga mig förns jag blir frisk, jag var ut och gick en vända i förrgår och då svällde min tunga upp så kunde knappt andas och jag nästan fick panik. haha! Aja, godnatt på er.. 

 Alice & Jag.. 
 Jag & Peavey
 Älsklingen & Jag
 Peavey & Joakim, mina sötnötar
 Pussar minstingen i familjen.. 
Joakim så sexig med snusen i, haha.. 

lördag, augusti 06, 2011

2011-08-06

Hej! Igår efter 30 minuters sömn gick vi upp 05:00 för att åka till Kapellskär för att ta båten och bilen med oss över till Åland. Väl i Åland gick vi runt på stan, jag köpte lite saker på Kappahl, smycken på Ele & Kele där vi även bjöd Italienarna på Limoncello vi köpte på båten. (Dom som jobbar på Ele & Kele har blivit så förtjust i oss, varit där 5 gånger om året och jag har handlat piercingsmycken m.m och nu när dom träffat Joakim som är Italiensk så började dom prata om Limoncello sist vi var där så vi sa att vi ska bjuda dom nästa gång vi kommer dit, så vi gjorde det). 

Vi åkte runt i Mariehamn till mina favoritbutiker Kantarellen och Sparhallen, handla en massa finska matvaror. ÄLSKAR allt där.. Köpte lite fina skålar och saker till hemmet också. Kom iallafall hem runt 12 inatt. Så idag har vi bara tagit det lugnt hittils, myst med katterna och så. 

Ikväll blir det myskväll, filmer och Taffel chips och dipp vi köpte igår i Åland, även äkta JAFFA läsk, så goooott. Vi ville gotta till rejält ikväll, så hoppas faktiskt på halvdåligt väder, men är sol ute nu iallafall. 
Tog inte kort igår för jag hade min Iphone av i Åland. 

Me and my love.. 

torsdag, augusti 04, 2011

2011-08-04

Hej! Idag gick jag upp runt 10:00 tiden och åkte ner till mamma och pappa, jag färgade och klippte mammas hår, umgicks lite med dom och sen åkte jag hem. Började tvätta och städa klart lägenheten, dammsög och torkade golven. Åkte och handlade efter jag plockat färdigt och sen började jag med maten, vi har bjudit hit mamma och pappa ikväll på Tacopaj med grekisk sallad och efterrätt ska jag koka upp färska jordgubbar och sen gammeldags vaniljglass och baileys till. 

Kommer mer bilder senare, hörs då! 

 Pajen innan jag satt in den i ugnen, och dukningen. 

onsdag, augusti 03, 2011

2011-08-03

Godkväll! I morse vaknade jag jättetidigt, så har blivit en hel del gjort här hemma idag. Storstädat lägenheten medans älsklingen pluggat inför tentor och sen kom syrran hit en vända, vi åkte med henne ner till mamma och pappa där vi fikade. Sen hjälpte vi pappa med lite saker och jag ringde lite samtal. På vägen hem handlade vi lite smått och sen gjorde jag kyckling i sweet and sour ananas och pasta till. Sen har jag plockat och donat inför tvättdag som jag ska ha i morgon, tog mig en lååååååång dusch och nu spelar vi Super Mario bros på Nintendo wii. 

I morgon ska jag upp i tid och börja tvätta, sen ska jag åka ner till föräldrarna för jag ska klippa och färga mammas hår. Egentligen skulle jag och älsklingen åka med mamma och pappa upp till Leksand och åka en båt-tripp i siljan med Gustav Vasa (båtens namn), men vi avbokade det och sticker till Åland under helgen istället, myyyyycket bättre. Lär också försöka ta det lugnt då jag har svår bihåleinflammation och ska opereras, får inte anstränga mig och jag är så sugen på att gymma eller gå ut och gå en långpromenad, men det får vänta. 

Nu ska vi fortsätta spela här hemma och lägga oss i tid då det är en dag i morgon också. 

Joakim & Sandra, äkta kärlek.. 

tisdag, augusti 02, 2011

2011-08-02

Hej! Idag gick jag upp vid 08:00 tiden och ringde hälsocentralen för jag har varit förkyld i 3 månader och användt nässpray till och från och det har inte hjälp. Senaste 1,5 månaden har det luktat var i näsan när jag drar in och ont i halsen, haft feber till och från och hostar hela tiden och haft huvudvärk och speciellt i tinnen , käken och ända upp i öronen så igår bestämde jag mig att kika upp vad som är fel. Fick tid till kl:10.00 så fick ta prov m.m och det visade sig att det är lite allvarligare än vanlig Bihåleinflammation, så läkaren har skickat remiss till Gävle röntgen för att röntga bihålerna för att sedan utföra en mindre "operation". Dom ska in igenom öronen och näsan för att ta hål på något för att sedan spola rent. 

Det har gått så pass långt att det fyllts mer var ända till öronen, inte undra på att jag haft så ont i huvudet m.m och förkylningen inte gått över. Hoppas jag får tid fort så jag kan sova utan 10 kuddar för att hålla huvudet högt så man kan andas och slippa att vara helt täppt i näsan, över 3 månader är jobbigt kan jag säga. 

Annars idag har jag varit hos psykologen, första gången på 1 månad nu. Hade mycket att prata om och gud så skönt att träffa Mona igen, hon har gett mig mitt liv tillbaka. Tabletterna jag äter nu funkar hur bra som helst, för 1 månad sedan kunde jag knappt gå in i en affär utan att svimma av nästan. NU, åkte tunnelbana, sprang runt bland hundratals människor på T-centralen, kör bil och känner inte av några panikångestattacker alls. Hoppas det förblir så, jag är glad... och lycklig!! 


BILDER

En massa blandade bilder från helgen och bröllopet i Stockholm!













måndag, augusti 01, 2011

BRÖLLOP 30/7 2011

Här är lite bilder från Stockholm och bröllopet, kommer mer i morgon! 

 Älsklingen sitter och spelar gitarr med Nova i knät.
 I kyrkan, så vacker brudparet var.
 Kasta buketten. 
 Utanför kyrkan. På bilden : Elin, Viktoria, Jenni, Elin och Christian

 Maten
¨¨
 Dukat
Älsklingen och jag i bussen påvägen hem igår..

2011-08-01

Hej! Igår kom jag och min älskling hem ifrån Stockholm. Vi åkte dit i Torsdags med Jenni´s mormor och morfar, mycket trevlig resa ner med dom. När vi kom fram var vi hos Jenni en stund och åkte sedan iväg till nordens största Ikea och sprang igenom snabbt, sen bar det av mot Fruängen Centrum för att gå på bolaget och inhandla jordgubbar som Jennis moster skulle ha till bröllopstårtan. Väl hemma igen åkte vi till lokalen där vi skulle äta och fira brudparet efter kyrkan, vi strök dukar, dukade, hängde upp saker och gjorde en massa saker i lokalen i flera timmar. På kvällen åkte vi till Fisksätra till Jenni´s moster, så fick träffa Elin m.m Riktigt roligt.. På kvällen testade jag frisyrer på Jennis hår inför bröllopet. 

Fredagen bestod av att umgås med Jenni och Christians barn, var hemma med dom då folket hade fullt upp. Älskar dom ungarna, så goooooa båda två. På kvällen gick jag och älsklingen ut och åt i Stockholm, sen gick vi och åt världens godaste glass med jordgubbar m.m Muuumsigt och mysigt, mår så bra när jag är med Joakim. Se hjälpte jag Jenni att göra 3 smörgåstårtor och lite mer saker inför maten.. På kvällen gav vi Christian och Jenni deras bröllopspresenter och dom blev glada, barnen fick en varsin docka också. 

På Lördags morgonen fixade jag Jenni´s hår och sen kom en massa folk dit på morgonen sen åkte vi mot kyrkan där bröllopet var, det var så vackert och Jenni och Christian lyste det om. Kunde knappt hålla tårarna inne. Efter kyrkan åkte vi till Lokalen och fick skumpa, vi åt mat och tårta. Sen var det fest, var så himla mycket trevliga människor och jag pratade lika mycket med varenda person på festen. Trodde vi skulle vara dom första som tog taxi hem till lägenheten men vi var dom sista. Då Jenni och Christian sov på hotell sov Christians bror Danne med oss, och en som heter Therese, riktigt härliga Sundsvall´s bor. Vi 4a tog taxi hem så kom väl i säng runt 02.00 vilket var lagom tid då vi skulle upp tidigt på Söndagen för att ta buss och tunnelbana till T-centralen för att möta upp min syster som varit i Stockholm under helgen, så vi åkte samma buss hem efter vi ätit lunch på T-centralen. Väl hemma igår kom våra missar hem och vi myste hela kvällen, borta bra men hemma bäst.. som man säger!! 

Bilder från Bröllopet och festen kommer upp senare idag, evt i morgon. Nu ska jag iväg och göra lite ärenden sen laga god middag ikväll åt mig och min fina sambo. 

Älsklingen och jag slitna efter några dagar i Stockholm..